Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Έργα και ημέρες του Χουάνχο Λορένθο!!

Έργα και ημέρες του Χουάνχο Λορένθο
Στο άκουσμα του ονόματός του όλοι είχαν την απορία: ποιος είναι αυτός ο Χουάν Χοσέ Λορένθο, που ήρθε να αναλάβει χρέη τεχνικού συμβούλου στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού; Το www.sport-fm.gr έχει τις απαντήσεις.

Ο Χουάν Χοσέ (ή «Χουάνχο») Λορένθο Μολπεθέρες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1976. Δεν έχει κάνει ποδοσφαιρική καριέρα, αλλά εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα και μετά από σύντομη θητεία στον σταθμό «Cadena SER», δούλεψε στην τεχνική γραμματεία της ομάδας της γενέτειράς του, Ρεάλ Βαγιαδολίδ, από το 1999 μέχρι το 2002. Ο αθλητικός διευθυντής Ραμόν Μαρτίνεθ φεύγοντας από εκεί τον πήρε μαζί του για μια σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου είχε το ρόλο της ανάλυσης της διεθνούς ποδοσφαιρικής αγοράς για χάρη της «βασίλισσας».

Το 2003 προσελήφθη από την Οσασούνα, όπου και παρέμεινε για εννέα χρόνια. Εκεί παρουσίασε και το μεγαλύτερο έργο στην καριέρα του, καθώς έφερε στην ομάδα αξιόλογους παίκτες με ελάχιστο κόστος. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Βάλτερ Παντιάνι, Χαβιέρ Πορτίγιο, Γιάροσλαβ Πλασίλ, Χαβιέρ Καμούνιας, Τζαβάντ Νεκουνάμ, Μασούντ Σοτζαεΐ, Χουανφράν και Σαντιάγκο Εθκέρο. Επί των ημερών του η Οσασούνα έφτασε στον τελικό Κυπέλλου του 2005, τερμάτισε τέταρτη το 2006 στο πρωτάθλημα και συμμετείχε στα προκριματικά του Champions League. Εκεί αποκλείστηκε από το Αμβούργο και συνέχισε στο Κύπελλο UEFA φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τη μετέπειτα τροπαιούχο Σεβίλλη.

Το Μάιο του 2010 ανακοινώθηκε ότι δεν θα ανανεωνόταν το συμβόλαιό του, που έληγε ένα μήνα μετά. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η σχέση του με τη διοίκηση είχε διαταραχθεί μετά την απόλυση του Χοσέ Άνχελ Θιγάντα και την αντικατάστασή του από τον Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο το 2008. Στη συνέχεια και από το Δεκέμβριο του 2010 εργάστηκε στην Τενερίφη, όπου δεν είχε τους πόρους για να παρουσιάσει το έργο που θα ήθελε και μετά από δύο σεζόν χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα αποχώρησε.

Στην Ισπανία θεωρείται άνθρωπος-μηχανή, με πολλές γνώσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και τεράστιες βάσεις δεδομένων, ενώ ειδικεύεται στην ελεύθερη αγορά. Κατοικεί μόνιμα στην Οσασούνα, από όπου κατάγεται και η σύζυγός του.

Κάπου εκεί, ο δρόμος του έσμιξε με αυτόν του Ολυμπιακού…



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: