Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ποιος Αρετόπουλος; Ο Τριτσώνης…!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τους διαιτητές που με τις αποφάσεις τους καθορίζουν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και όσους πόνεσε ο Αγκάνθο.
Ποιος Αρετόπουλος; Ο Τριτσώνης…
Από την μία βλέπεις το παιχνίδι του ΑΡΗ με τον Ολυμπιακό και χαίρεσαι ποδόσφαιρο. Γρήγορος ρυθμός, φάσεις μπροστά και από τις δυο εστίες, 3 (συν ένα… μούφα) γκολ, δυνατές μονομαχίες, ωραίοι συνδυασμοί,. Πάθος, ένταση, γεμάτες κερκίδες, φοβερή ατμόσφαιρα. Από την άλλη έχεις ένα ρέφερι που υποδεικνύει με τεράστια… σιγουριά και κινηματογραφική ταχύτητα ένα πέναλτι που μόνο αυτός είδε στον ορισμό του κανονισμού ότι είναι μικρή απόσταση των ποδοσφαιριστών, το χέρι του αμυνόμενου σε φυσική θέση που δε μεγαλώνει την ακτίνα του ποδοσφαιριστή, η μπάλα πάει στο χέρι που είναι και κολλημένο και επομένως δεν υπάρχει πέναλτι.
Αγκωνιά του Μήτρογλου δίνει κίτρινη, ενώ δίνει κίτρινη και στον Αγκάνθο με τον Ισπανό να συγκρούεται με την πλάτη του Τοροσίδη και τον παίκτη του ΟΣΦΠ να πέφτει στο έδαφος πιάνοντας το πρόσωπο του! Στο δεύτερο γκολ του ΟΣΦΠ ο Χολέμπας τραβάει την φανέλα του Κοέλιο, αλλά τίποτα. Όχι ότι υποστηρίζω ότι έπρεπε να δοθεί φάουλ σε αυτή την φάση. Για τον ΑΡΗ όμως δυο φορές σε ανάλογες περιπτώσεις δυο φορές κανονικά γκολ του Τόχα και του Μίσελ ακυρώθηκαν για φάουλ εκτός φάσης.
Οι καθηγητές διαιτησίας είπαν ΟΛΟΙ ότι δεν υπάρχει πέναλτι, ακόμα και οι ίδιοι οι του ΟΣΦΠ λένε ότι είτε δεν είναι, είτε δεν… φαίνεται από τα ριπλέι και έμεινε ο παντελώς άγνωστος παρατηρητής Τσορτανίδης (πότε και που σφύριξε ρε παιδιά αυτός στην Α εθνική για να γίνει παρατηρητής και μάλιστα να τον ορίσετε στο ΑΡΗΣ-ΟΣΦΠ;) να αποφανθεί ότι ήταν πέναλτι. Έτσι μας ενημέρωσαν οι γνώστες του ρεπορτάζ διαιτησίας από την Αθήνα που μάλιστα επιχείρησαν και να παραπληροφορήσουν τον κόσμο λέγοντας ότι ο ίδιος ο Ψυχογιός είπε πως η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Ξέχασαν βέβαια να πουν ότι ο παίκτης είπε επίσης ότι το χέρι ήταν κολλημένο και πως δεν ήταν πέναλτι. Λεπτομέρειες σαν τα ριπλέι που έψαχνε, αλλά δεν έβρισκε ο σκηνοθέτης της μετάδοσης. Δεν πειράζει τα βρήκε και τα 9 το gazzetta.grκαι τα έδειξε και χωρίς… συνδρομή.
Με απλά λόγια όλο το σύστημα δούλεψε μια χαρά. Όλες οι εξουσίες. Το έγκλημα έγινε, ο δράστης αθωώθηκε και στο τέλος αποκατέστησε και το όνομά του στα μίντια. Ούτε πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία. Ο ΑΡΗΣ έχει στο παρελθόν πολύ χειρότερες διαιτησίες από… εξαίρετους διαιτητές σε ματς με τον ΟΣΦΠ. Ζωγράφος, Χαραλαμπίδης, Παμπορίδης, Γιάχος, Σιδηρόπουλος είναι ορισμένοι από τους πρόσφατους. Από την στιγμή του ορισμού του Αρετόπουλου φάνηκε. Αν ήθελαν το 50-50 θα έβαζαν τον Κάκο και έτσι δεν θα έμπαινε και σε μπελάδες ο Δώνης αφού δεν θα… αγκαλιάζονταν για δεύτερη φορά στην Κέρκυρα μετά τα… αγκαλιάσματα στην Τούμπα.
Το θέμα δεν είναι όμως ο Αρετόπουλος. Το θέμα είναι ο Τριτσώνης. Ναι ο τύπος αυτός που πέρσι μαζί με την Κουρομπίλια οδήγησαν τον ΑΡΗ στο εκτελεστικό απόσπασμα. Τότε ΕΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ πέταξε ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ. Σε αυτό το ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ η κα. Κουρομπίλια δεν ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ενώ αρχικά σε πρώτο βαθμό ο ΑΡΗΣ τιμωρήθηκε βάση κανονισμού με ποινή μιας αγωνιστικής και το παιχνίδι αποφασίστηκε να συνεχιστεί κανονικά, σε δεύτερο βαθμό το ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ χαρακτηρίστηκε από την δευτεροβάθμια της ΕΠΟ ως εκτεταμένα επεισόδια (!!!) και ακολούθησε ότι ακολούθησε με την βαριά και άδιη τιμωρία.
Θυμίζω ότι ο ίδιος διαιτητής σε ματς ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ όταν κέρμα χτύπησε στο κεφάλι τον βοηθό του, είχε συνεχίσει κανονιά το παιχνίδι. Όπως έκανε και στο Ηράκλειο όπου οπαδός χτύπησε τον Μαυρία. Απλά ο παίκτης του ΠΑΟ δεν ήταν καραγκιόζης να κάνει τον «πεθαμένο» και ζαλισμένο. Ο Τριτσώνης όμως… ξέχασε τον κανονισμό και συνέχισε το παιχνίδι κανονικά. Και δεν το γράφω φυσικά για να τιμωρηθεί ο ΟΦΗ. Μεμονωμένο γεγονός είναι και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το γράφω για να διαπιστώσουν όλοι την διαφορά αντιμετώπισης απέναντι στον ΑΡΗ και το γεγονός ότι αυτή ομάδα ΠΑΝΤΑ θα είναι απέναντι στην ΛΙΓΔΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε είναι η μόνη ομάδα που την προηγούμενη εβδομάδα την υποστήριζαν οι εφημερίδες του ΟΣΦΠ για το μαιμού πέναλτι του Παναθηναικού και σήμερα γίνεται το αντίστροφο με τις πράσινες εφημερίδες και την… μαιμού των ερυθρόλευκων. Αυτό βέβαια ο ΑΡΗΣ και το πλήρωσε (χάνοντας για ένα-δυο βαθμούς την έξοδος την Ευρώπη που άλλες ομάδες έπαιρναν και ταυτόχρονα τους έδιναν και οικονομικό οξυγόνο για να συνεχίζουν να υπάρχουν) και θα συνεχίσει να το πληρώνει ως ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Υ.Γ.1 Δικαιολογημένα ορισμένοι θα σημειώσουν ότι αφιερώνοντας στους παραπάνω το κείμενο μου, αδικώ την σπουδαία παρουσία και του τεχνικού διδύμου, αλλά και των παικτών του ΑΡΗ κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα σημειώσω ότι οι παίκτες του ΑΡΗ έκλεισαν πολλά στόματα και ειδικά όσων τους χαρακτήριζαν την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μάλλον γιατί προσπαθούν να καλύψουν ότι η χειρότερη ομάδα είναι με διαφορά η δική τους. Η διαφορά είναι ότι ο… ανύπαρακτος ΑΡΗΣ δεν είχε Αγκάνθο, Παπαστεριανό, Πουλίδο, Κοέλιο, Οικονομόπουλο για διάφορους λόγους, ενώ η δική τους ομάδα με τους ίδιους παίκτες έπαιζε και παίζει και θα παλεύει ως την τελευταία αγωνιστική για να μείνει στην κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση πάντως καταλαβαίνω ότι περισσότερο από τα 4 γκολ του Αγκάνθο πόνεσε αυτό στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι και λίγο πράγμα να σου «καρφώνει» το γκολ αυτή η παικτούρα, ενώ εσύ  επέλεξες τον Φουρτάδο και την ίδια στιγμή πλήρωσες στον ΑΡΗ τα λεφτά για να πάρεις τον Κατίδη και με αυτά τα λεφτά να πληρωθεί ο Αγκάνθο!!!  Αδικώ τον Παπαστεριανό, αλλά βάζω την φωτό από το ΑΕΚ-ΑΡΗΣ γιατί πέρασαν δυο μήνες και ακόμα με τον ΑΡΗ ασχολείστε. Μειώνοντας τον ΑΡΗ δεν πρόκειται να σωθείτε. Κάθε άλλο μάλιστα...
Υ.Γ.2 Για το πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Βέροια θα τα πούμε προσεχώς, ελπίζω ο Ημαθιώτης πρόεδρος της ΚΕΔ να μην το κάνει πιο δύσκολο. Λίγη προσοχή κύριε Σαρρή. Θα επανέλθω…




πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: