Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κλειστά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ 7 και 8 Ιανουαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις 7 και 8 Ιανουαρίου αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για το φορολογικό πρόβλημα που έχει προκύψει για τους πράκτορες μέσω του νέου νόμου αλλά και την μεταφορά των πρακτορείων στο λογιστικό προσδιορισμό.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.:
«Συνάδελφοι, μετά τις ευχές για τον καινούργιο χρόνο, ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου δεν σταματά καθώς το Υπουργείο δεν έχει βρει την απαιτούμενη λύση στο φορολογικό μας πρόβλημα που προέκυψε από την εφαρμογή του Ν. 3842/2010 και την μεταφορά των πρακτορείων στο λογιστικό προσδιορισμό.

Πρόσφατα καλέσαμε τους αρμόδιους και τους ενημερώσαμε για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για Απεργία στις 7 και 8 Ιανουαρίου και επαναλαμβανόμενες σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να αποφασίσουν την επίλυση του προβλήματος μας για όσο καιρό κι αν χρειαστεί.

Είμαστε αποφασισμένοι να καθιερώσουμε Απεργιακές κινητοποιήσεις για όλο το χρόνο και για όσα χρόνια, το Υπουργείο διατηρεί την αδικία που επέβαλε στο κλάδο μας με την οριζόντια εφαρμογή του λογιστικού προσδιορισμού.

Έχουμε χρέος να υπερασπίσουμε τις δουλειές 20000 εργαζομένων και θα το κάνουμε!

Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου οι πράκτορες επιστρέφουν στους αγώνες αποφασισμένοι να κερδίσουν την μάχη για την διατήρηση της εργασίας τους ενάντια σε όλα τα συμφέροντα που εποφθαλμιούν τα εισοδήματα μας με στόχο την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

Την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων από τους πράκτορες,

αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ, μέσα από τα πρακτορεία,

άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρους,

άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ, για επιστροφή των τόκων του εγγυητικού κεφαλαίου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: