Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

«Ανοιχτή» η πρόκριση για Ηρακλή, 1-1 με Κέρκυρα

Σε ένα συγκλονιστικό, όσον αφορά την εξέλιξή του παιχνίδι, Ηρακλής και Κέρκυρα αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Καυτανζόγλειο και πλέον και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου στην έδρα των «Φαιάκων».

Αρνητικός πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο διαιτητής Καλογερόπουλος, που δεν είδε το χέρι του Τσίγκα στην φάση του γκολ των φιλοξενούμενων. Ο «Γηραιός» ισοφάρισε με πέναλτι του Γιάκομπ που κέρδισε ο ίδιος.
 
Με 4-4-2 και προωθημένους τους Γιάκομπ και Σολτάνι, παρέταξε τον Ηρακλή ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με σαφή την πρόθεση να χτυπήσει από νωρίς το παιχνίδι. Από την άλλη, ο Μπάντοβιτς παρέταξε την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο (4-1-4-1) και μοναδικό προωθημένο τον Τσίγκα.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και είχαν δύο ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 13΄ μετά από φάουλ του Λίμα, ο Αποστολίδης δεν έκανε καλή έξοδο, αλλά ο Γιάκομπ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα το απευθείας φάουλ του Λίμα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Αποστολίδη.

Η Κέρκυρα από την άλλη φρόντιζε να καλύπτει τα νώτα της και είχε μόνο μια φάση, όταν μετά από μακρινή μπαλιά του Στολτίδη, ο Τσίγκας θα βρεθεί προ του Ελευθερόπουλου, με τον τελευταίο να διώχνει δύσκολα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και διαμαρτύρονται για την φάση του 38’ όταν ο Γιάκομπ ανατράπηκε στην περιοχή της Κέρκυρας. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος κατευθύνθηκε προς το σημείο του πέναλτι, αλλά ο επόπτης είχε σηκωμένη την σημαία και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Στο 48’ ο Παπαστεριανός προσπάθησε να κρεμάσει τον Αποστολίδη, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην συνέχεια και μέχρι το 70’ δεν υπήρξε μεγάλη φάση, αλλά στο τελευταίο εικοσάλεπτο έγινε πραγματικός… χαμός.

Ο Γιάντσης στο 73’ έπιασε μονοκόμματο σουτ που πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Ελευθερόπουλου για να απαντήσει ο Λίμα στο επόμενο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 79’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ και σέντρα ο Τσίγκας βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι και αφού στόπαρε ξεκάθαρα την μπάλα με το χέρι, νίκησε τον Ελευθερόπουλο και άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση και το κατάφεραν στο 87’. Ο Γιάκομπ ανατράπηκε από τον Ιωάννου και ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι. Το σφύριγμα του Καλογερόπουλου-που έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων από τους γηπεδούχους για την φάση του γκολ του Τσίγκα,- βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και πλέον η πρόκριση στους «8» θα κριθεί στον αγώνα στην έδρα των «Φαιάκων». Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κυριαζής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός(58’ Μάρα), Στζοτ(68’ Σίσιτς), Πίτου Γκαρσία(78’ Ηλιάδης), Σολτάνι, Γιάκομπ

Στον πάγκοι οι: Μπαντής,Κανακούδης,Σαρακατσάνος, Βέλλιος

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Αποστολίδης, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής(72’ Λαμπρόπουλος), Μίχος, Τσίγκας(86’ Ιωάννου Δ.), Παρασκευαϊδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Ιωάννου Η.(58’ Γιάντσης), Μακρής

Στον πάγκο οι: Χαμπλ, Μακρυδημήτρης, Βιόπουλος

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: