Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Στη Ρόδο θα λύσουν τις διαφορές τους...

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Εθνικό Αστέρα και τον Διαγόρα στο πλαίσιο της πέμπτης φάσης του Κυπέλλου και κατά συνέπεια η πρόκριση στους «8» του θεσμού θα κριθεί σε επαναληπτικό ματς στη Ρόδο.
Η ομάδα του Νίκου Παντελή ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν την ισοπαλία και έτσι οι δύο αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους στο «σμαραγδένιο νησί» στις 12 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως ο Διαγόρας παρέμεινε αήττητος για δωδέκατο διαδοχικό παιχνίδι σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο!
Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και δημιούργησαν απειλητικές καταστάσεις για την αντίπαλη εστία. Η πιο μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν αυτή του 36' όταν ο Λουάμο ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα Ταμπάση και πλάσασε, όμως ο Πλάτανος απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή, διατηρώντας το μηδέν παθητικό για τους Ροδίτες.
Το «σκηνικό» δεν άλλαξε στην επανάληψη, καθώς ο Εθνικός Αστέρας διατήρησε την πρωτοβουλία. Όμως, στο 67' ο Λουάμο και πάλι δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση.
Τελικά, η ομάδα της Καισαριανής κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 74' όταν ο Χωριανόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Τραορέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ωστόσο, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε η «απάντηση» από την ομάδα της Ρόδου, που έδειξε χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, δύο λεπτά αργότερα, ο Ζουρούδης εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ από περίπου 25 μέτρα και νίκησε τον τερματοφύλακα Κοτταρά, διαμορφώνοντας το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντελής): Κοτταράς, Φραγκής (82' Βάσι), Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Διαμάντης, Φραντζέσκι (70' Γκόγκας), Λουάμο (92' Παλάσκας), Άντονι.
Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Προβατίδης, Πλάτανος, Πουλόπουλος, Εξουζίδης, Σαλαμαστράκης, Ζλάτκοβιτς (81' Σπάρταλης), Γεωργίου, Ταραχούλσκι (93' Καμινιώτης), Ζουρούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: