Τρίτη 3 Απριλίου 2012

«Μου έλειψε η ατμόσφαιρα στο Κλεάνθης Βικελίδης»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Άγγελος Χαριστέας. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής του στον Άρη αλλά και στο πως πείσθηκε να αγωνισθεί στην ομάδα του Αγρινίου.

Για το ποια πρέπει να είναι η δουλειά του επιθετικού: «Η δουλεία του επιθετικού είναι να πετυχαίνει γκολ και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι επίσης να βοηθά την εκάστοτε ομάδα του να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γκολ και καλό ποδόσφαιρο. Αυτό πιστεύω ότι προσπαθώ να κάνω».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού και στα περίεργα πυ συνάντησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Σίγουρα μετά την πολυετή καριέρα μου στο εξωτερικό στόχος μου ήταν να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε χρόνος προσαρμογής γιατί ο Παναιτωλικός ήταν νεοφώτιστη ομάδα και παλεύει για την παραμονή. Έπρεπε να προσαρμοστώ αμέσως. Βέβαια συνάντησα και κάποια περίεργα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ότι ξεκίνησα σε ένα πρωτάθλημα χωρίς να συμμετέχουν όλες οι ομάδες, το να γίνονται κάποια παιχνίδια σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που να ωφελούν κάποιες ομάδες και να μην ωφελούν κάποιες άλλες είναι μερικά από τα περίεργα που συνάντησα» και συνέχισε:


«Όταν γύρισα στην Ελλάδα δεν έψαξα να πάω σε καμία ομάδα. Μέσα σε δύο ημέρες συμφώνησα με τον κ. Κωστούλα. Είδα ότι ο Παναιτωλικός είναι μια καθαρή ομάδα και έχει το χρόνο να οργανωθεί ακόμα περισσότερο. Δεν μπήκα στην διαδικασία να εκμεταλλευτώ το όνομα που έχω κάνει. Είχα σκοπό να αγωνίζομαι και να παίζω ξανά μπροστά στο ελληνικό κοινό».


Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Άρη: «Κάποιοι είχαν πει για επιστροφή μου στον Άρη και το σχολίασαν μερικοί αρνητικά. Είπαν μάλιστα ότι αυτοπροτάθηκα. Ξέρουν όμως τι άνθρωπος και τι επαγγελματίας είμαι. Σέβομαι όλες τις ομάδες που έπαιξα στο παρελθόν και ειδικά τον Άρη στον οποίο ξεκίνησα και το έχω δείξει αυτό σε όλη μου την πορεία. Βέβαια επιθυμία κάθε ποδοσφαιριστή ε είναι να τελειώνει από εκεί που ξεκίνησε, αλλά έως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα όσα έχω κάνει».

Για το αν σκέφτεται το που θα συνεχίσει την καριέρα του: «Δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο γιατί έχουμε έναν «Γολγοθά» στις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές που απομένουν στο πρωτάθλημα. Από κει και πέρα θα δω για το τι μέλλει γενέσθαι και θα ασχοληθώ ύστερα για το μέλλον μου».

Για την επιστροφή του στο «Κλ. Βικελίδης»: «Δεν κρύβω ότι όταν έπαιξα στο «Κλ. Βικελίδης» στον πρώτο γύρω μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα και μου έλειψε μπορώ να πω. Αυτές οι εικόνες όταν πρωτοξεκίνησα μου έμεινα χαραγμένες. Μου άρεσε πάρα πολύ που είδα παλιούς γνώριμους στο γήπεδο και θυμηθήκαμε την πορεία μου στον Άρη».

Για το ότι φίλοι του Άρη θέλουν να τον δουν ξανά με την φανέλα της ομάδας: «Είναι λογικό να υπάρχουν φίλοι του Άρη που να μου λένε να επιστρέψω στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι αυτοί που το είπαν αυτό με συμπαθούν και έχουν μια καλή άποψη για εμένα».

Για το τι νιώθει για τον Άρη: «Δεν μπορώ να κρύψω ότι έχω συναισθήματα για τον Άρη και είναι σίγουρο ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου η ομάδα αυτή».

Για το αν υπήρξε επαφή με τον Άρη για επιστροφή του: «Την περίοδο που ήμουν στην Γαλλία ούτε ο Άρης χτύπησε την πόρτα μου ,ούτε εγώ την δικιά του. Ο Άρης όταν θέλει να κάνει κάτι θα το κάνει και εγώ ξέρω από την πλευρά μου το πως θα συνεχίσω την καριέρα μου».

Για την έως τώρα πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα: «Ο Άρης ξεκίνησε άσχημα την χρονιά και αυτό κόστισε μια καλύτερη σεζόν από αυτήν που διανύει. Στη συνέχεια βρήκε τον δρόμο του και το ότι δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις οφείλεται στο κακό του ξεκίνημα».

Για την Εθνική Ελλάδος: «Η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Εθνική. Έδωσα και πήρα πάρα πολλά από αυτήν. Έζησα σπουδαίες στιγμές. Είμαι περήφανος που φόρεσα αυτή την φανέλα. Έχουμε μπροστά μας τα τελικά του Euro όπου θα προσπαθήσουμε να πάμε πάρα πολύ καλά. Ελπίζω να πείσω τον κ. Σάντος με τις εμφανίσεις μου και σέβομαι πάρα πολύ τις αποφάσεις του. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που έχω παίξει σε δύο Euro και εύχομαι να τριτώσει».



Για το που επιθυμεί να μείνει όταν τελειώσει την καριέρα του: «Το σπίτι μου είναι στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μεγάλωσα. Είναι η πόλη που μου ταιριάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: