Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τερματοφύλακες… για μια μέρα!!

Τερματοφύλακες… για μια μέρα!
Η δουλειά τους δεν είναι κάτω από τα δοκάρια.

Για άλλο πράγμα πληρώνονται.

Η κακιά η ώρα όμως ενίοτε έχει άλλη γνώμη.

Μια κόκκινη, ένας τραυματισμός, καμία… αλλαγή διαθέσιμη και πριν καν το καταλάβουν έχουν φορέσει τα γάντια.

Με αφορμή την επιστράτευση του Λουίς Ενρίκε για να καλύψει την αποβολή του Ρέινα, το sport-fm.gr θυμίζει άλλους σε Ελλάδα και Αγγλία που έγιναν τερματοφύλακες για μια ημέρα.

Φιλ Γιαγκέλκα

Σε έναν αγώνα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2006, ο Φιλ Γιαγκέλκα αναγκάστηκε να παίξει σε μια πρωτόγνωρη θέση για εκείνον. Κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο τερματοφύλακας της ομάδας του Άγγλου αμυντικού, Πάντι Κένι, τραυματίστηκε, την ώρα που προηγούταν με 1-0 επί των Λονδρέζων. Δεύτερος γκολκίπερ δεν υπήρχε στον πάγκο και έτσι ο Γιαγκέλκα φόρεσε τα γάντια. Αποτέλεσμα; Να κερδίσει η Σέφιλντ και ο ίδιος να πιάσει τα… άπιαστα! Έτσι, στο τέλος της αναμέτρησης ανακηρύχτηκε ο καλύτερος του γηπέδου. Good job Phil.

Tζον Τέρι

Σε έναν αγώνα που η Τσέλσι υποδέχτηκε την Ρέντινγκ τι μπορούσε να πάει στραβά; Πολλά. Αρχικά ο Πέτρ Τσέχ να τραυματιστεί στο κεφάλι (από τότε φοράει το ειδικό προστατευτικό) και την θέση του να πάρει ο Κάρλος Κουντιτσίνι, ο οποίος λίγο πριν το τέλος τραυματίστηκε, θέλοντας να δώσει μια απλή πάσα! Άλλοι τερματοφύλακες δεν υπήρχαν στον πάγκο. Ο Τζον Τέρι πήρε την κατάσταση στα… χέρια του, ωστόσο μέχρι το τέλος δεν χρειάστηκε να επέμβει.




Άλαν Τέιτ

Πριν από τρείς σεζόν η Σουόνσι υποδέχτηκε την Κ.Π.Ρ. στο πλαίσιο της Τσάμπιονσιπ. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων, Μπαλάντα, χτύπησε άθελά του τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Ντόρους Ντε Βράϊζ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο. Αλλά για κακή τύχη των «κύκνων», μερικές μέρες πριν είχαν πουλήσει τον αναπληρωματικό τους πορτιέρο. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Άλαν Τέιτ. Ο Άγγλος αγωνίστηκε στην συγκεκριμένη θέση για μία ώρα, χωρίς να δεχθεί κάποιο γκολ και χωρίς να έχει κάποια καλή απόκρουση στο ενεργητικό του. Not bad.

Ρίο Φέρντιναντ

Η Μάντσεστερ το 2008 υποδέχτηκε την Πόρτσμουθ στην προημιτελική φάση του FA. Για πολλούς οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν το απόλυτο φαβορί, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από το «Ολντ Τράφορντ» με την σπουδαία νίκη. Πως ήρθε αυτή; Δέκα λεπτά πριν την λήξη οι «πόμπεϊς» κέρδισαν πέναλτι και την αποβολή του Kούστσακ, την στιγμή που ο Σερ Άλεξ είχε κάνει όλες του τις αλλαγές. Τελικά ο Ρίο δεν κατάφερε να… ντυθεί Φαν Ντερ Σαρ και να αποκρούσει το σουτ του Μουντάρι.





Τζόν Ο' Σέι

Σε ένα ακόμη ματς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε στο τέλος να παίξει χωρίς τον κανονικό της τερματοφύλακα. Την… επικίνδυνη αποστολή αναγκάστηκε να φέρει εις πέρας ο Τζόν Ο΄Σέι. Ευτυχώς για τον Ιρλανδό η ομάδα του βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 4-0 στη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τότεναμ και δεν χρειάστηκε να δείξει την… κλάση του.





Λεωνίδας Βόκολος

Την σεζόν 2005-06 ο Ο.Φ.Η. φιλοξενεί στο «Παγκρήτιο»την Καλλιθέα, και θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς για να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις τις βαθμολογίας. Τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς οι Κρητικοί έπεσαν στο… τείχος που ονομάζεται Λεωνίδας Βόκολος που είχε αντικαταστήσει τον Γιώργο Σουλογάνη λόγω τραυματισμού και «κόλλησαν» στο 0-0.



Πάρης Ανδράλας

Τον Δεκέμβριο του 2007 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Λεβαδειακό. Οι Πειραιώτες δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν με 4-0, ωστόσο ο Λουτσιάνο Γκαλέτι λίγα λεπτά πριν το τέλος κέρδισε πέναλτι, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο τερματοφύλακας των Βοιωτών και να κάτσει κάτω από τα γκολπόστ, ο Πάρης Ανδράλας. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τάσος Πάντος, τον οποίο όμως… ψώνισε ο κατά συνθήκη τερματοφύλακας.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: