Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Τσάρλι Όστιν: Μια ζωή σαν παραμύθι!!

Με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Άστον Βίλα, ο Τσάρλι Όστιν έφτασε αισίως τα 17 γκολ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, γεγονός όχι και τόσο συνηθισμένο για κάποιον πρωτοεμφανιζόμενο σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτό όμως που κάνει την περίπτωση του 25χρονου φορ της ΚΠΡ ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η τρελή διαδρομή που έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια από τον πάτο του αγγλικού ποδοσφαίρου στην καταξίωση.. Το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί 
Δεν έχουν περάσει καλά καλά έξι χρόνια από την εποχή που η κύρια δουλειά του Όστιν δεν ήταν αυτή του ποδοσφαιριστή αλλά του χτίστη! Στην ηλικία που οι περισσότεροι αντίπαλοι του στην φετινή Πρέμιερ έβλεπαν ήδη τα μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αυξάνονται, ο Όστιν δούλευε από τα χαράματα στην οικοδομή για να τα βγάλει πέρα και έβρισκε χρόνο για ποδόσφαιρο μόνο το Σάββατο! Παρόλα αυτά δεν θυμάται με παράπονο αυτά τα χρόνια: «Ήμουν μια χαρά, δούλευα τις καθημερινές, έπαιζα στην ομάδα μου το Σάββατο και την Κυριακή έβλεπα τους αγώνες της Πρέμιερ». Έχοντας μάλιστα μπει  στην τρίτη δεκαετία της ζωής του καταλάβαινε ότι ήταν πολύ δύσκολο να τον προσέξει κάποια επαγγελματική ομάδα της Αγγλίας.
Από το μηδέν στην Πρέμιερ Λιγκ!
Παρόλα αυτά τα εκπληκτικά του νούμερα στην Πουλ Τάουν που αγωνιζόταν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αρκετών επαγγελματικών ομάδων. Έχοντας σκοράρει 48 τέρματα σε 42 παιχνίδια οι άνθρωποι της Σουίντον έκριναν ότι ο Όστιν άξιζε μια δοκιμή σε ένα παιχνίδι της δεύτερης ομάδας και αυτός τους δικαίωσε πετυχαίνοντας χατ τρικ. Αμέσως υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα και με τον καιρό έγινε το «βαρύ πυροβολικό» πανηγυρίζοντας 31 τέρματα με τη φανέλα της πρώτης επαγγελματικής του ομάδας. Τον Ιανουάριο του 2011 και εφόσον η Σουίντον δεν μπόρεσε να ανέβει στην Τσάμπιονσιπ, ο Όστιν ένιωσε ότι έπρεπε να δοκιμάσει την τύχη του σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο και ζήτησε μεταγραφή για την Μπέρνλι. Εκεί συνέχισε να σκοράρει με το ίδιο ρυθμό παρά την σαφώς δυσκολότερη κατηγορία και όπως ήταν φυσικό κίνησε το ενδιαφέρον ομάδων της Πρέμιερ. Τον Ιούλιο του 2013 μάλιστα, η  Χαλ συμφώνησε με την Μπέρνλι για την αγορά του Όστιν αλλά η μεταγραφή χάλασε στις ιατρικές εξετάσεις. Λίγες μέρες αργότερα μπήκε στη ζωή του η ΚΠΡ που τον έκανε δικό της έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών στην προσπάθεια της να επανέλθει στην καλύτερη λίγκα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ένα χρόνο αργότερα ήταν σίγουρη πως είχε κάνει την σωστότερη επιλογή αφού κέρδισε την άνοδο κυρίως χάρη στα 20 τέρματα που πέτυχε ο Τσάρλι Όστιν.
Η φετινή επιβεβαίωση
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι ο 25χρονος πλέον Όστιν θα τα έβρισκε σκούρα απέναντι στους σαφώς ανώτερους αμυντικούς της Πρέμιερ Λιγκ. Οι επιδόσεις του όμως τους διαψεύδουν καθώς έξι στροφές πριν το τέλος της σεζόν, έχει σκοράρει 17 τέρματα, όσα δηλαδή και ο Σέρχιο Αγκουέρο και λιγότερα μόνο από τους Ντιέγκο Κόστα και Χάρι Κέιν. Το κατόρθωμα του μάλιστα, αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι οι υπόλοιποι τρεις αγωνίζονται σε τοπ ομάδες της κατηγορίας, οι οποίες σκοράρουν περισσότερο και διαθέτουν ποιοτικότερους δημιουργούς, ενώ ο Όστιν κουβαλάει μόνος του την ΚΠΡ και προσπαθεί να «σώσει την κατηγορία». Ενδιαφέρον είναι το γεγονός, ότι έχει αναμιχθεί άμεσα (με γκολ ή ασίστ) στο 55% των τερμάτων που έχουν πανηγυρίσει φέτος στην Πρέμιερ οι Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς ποσοστό μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλον στην κατηγορία.
Στον προθάλαμο της εθνικής Αγγλίας
Αφού κατάφερε να πείσει τους πάντες ότι αξίζει να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας, άρχισε να γίνεται κουβέντα για το αν δικαιούται μια θέση στην αποστολή της εθνικής ομάδας. Πολλοί περίμεναν οτί το όνομα του θα βρίσκεται στην 23αδα που κάλεσε ο Χότζσον για τα παιχνίδια με την Λιθουανία και την Ιταλία, με τον ίδιο πάντως να παραμένει προσγειωμένος: «Υπάρχουν εκπληκτικοί επιθετικοί στην εθνική ομάδα. Οι Ρούνει, Γουέλμπεκ και Στάριτζ δε γίνεται να μην κληθούν, ενώ ο Κέιν κάνει απίστευτα πράγματα φέτος. Δεν εκπλήσσομαι που δεν ήμουν στην αποστολή, ωστόσο θα συνεχίσω την προσπάθεια».
Και του χρόνου στην Πρέμιερ
Μπορεί η ΚΠΡ να μην έχει με το μέρος της τις πιθανότητες για να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία, αλλά με τις εμφανίσεις του ο Όστιν μοιάζει απίθανο να μην βρει καταφύγιο σε άλλον σύλλογο της Πρέμιερ. Εξάλλου οι ομάδες του νησιού έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι δεν φείδονται χρημάτων όταν πρόκειται για ικανό επιθετικό και μάλιστα Άγγλο.  Τις τελευταίες μέρες το όνομα του γράφεται όλο και πιο συχνά στους μεταγραφικούς στόχους της Σαουθάμπτον, ενώ παλιότερα είχε απασχολήσει και τις Λίβερπουλ και Νιουκάστλ.
Ανεξάρτητα από το τι του επιφυλάσσει η ζωή στο μέλλον, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τελευταία εξαετία του Τσάρλι Όστιν μοιάζει με παραμύθι. Στα 19 του έχτιζε τοίχους κουβαλώντας τούβλα και στα 25 του γκρεμίζει τους αμυντικούς της Πρέμιερ Λιγκ σκοράροντας ασταμάτητα. Ο ίδιος δεν αρνείται το παρελθόν του αλλά απαιτεί πλέον να ασχολούνται μαζί του για αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο: «Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που ήμουν χτίστης. Σήμερα έχω σκοράρει πάνω από 100 γκολ στις επαγγελματικές κατηγορίες και νομίζω ότι είναι αρκετά για να  θεωρούμαι ποδοσφαιριστής».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: