Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

«Αυτόν τον κόσμο, απαγορεύεται να τον απογοητεύσεις»

Ο Γκάελ Ν’ Λουντούλου μίλησε στην εφημερίδα «Arena Press» για τη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό και τη πορεία των «κιτρινόμαυρων» στο πρωτάθλημα.
Του Μιχάλη Σαρόπουλου
Η ένταξή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη πέρασε από πολλά προβλήματα, ενώ έφτασε ένα βήμα από το να αποτελέσει παρελθόν λόγω των χειρισμών του Γιώργου Γαλανού. Ο λόγος για τον Γκάελ Ν’ Λουντούλου, που μέχρι στιγμής έχει πετύχει δύο τέρματα με την κιτρινόμαυρη φανέλα, δείχνοντας σαφή δείγματα των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.
Ο 23χρονος Γάλλος εξτρέμ, με ευχέρεια στην τοποθέτηση και σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, αποτέλεσε επιλογή του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος φαίνεται να πιστεύει πως ο νεαρός παίκτης μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στη διεκδίκηση της ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ.
Μιλώντας στην «Arena Press», ο ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναμέτρηση του Σαββάτου, στην πίστη του για την άνοδο αλλά και για την αγωνιστική παρουσία του καλού του φίλου, Σιντί Σανιά.
Αρχικά ανέφερε: 
«Η νίκη που κατακτήσαμε το Σάββατο ήταν πολύ σημαντική τόσο για μας, όσο και για τον κόσμο. Οι τρεις βαθμοί μας έφεραν ακόμη πιο κοντά στον Πανσερραϊκό και πλέον πιέζουμε τον αντίπαλό μας περισσότερο».
Θεωρείς ότι είστε η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία;
«Το Σάββατο αγωνιστήκαμε κόντρα στους πρώτους και αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι. Αυτό που χρειάζεται είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε στα ίδια επίπεδα την απόδοσή μας και να πετύχουμε στο τέλος της χρονιάς τον στόχο της ανόδου».
Θα κατακτήσετε την άνοδο;
«Αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω από τώρα γιατί μιλάμε για το ποδόσφαιρο. Είδαμε τι συμβαίνει με τις άλλες ομάδες και πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι στις τοποθετήσεις μας. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι θα παλέψουμε, θα τα δώσουμε όλα, με όλες μας τις δυνάμεις θα διεκδικήσουμε την άνοδο και στο τέλος της χρονιάς θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την προσπάθειά μας».
«Μπορώ να προσφέρω περισσότερα»
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά το 23χρονου ποδοσφαιριστή ήταν εμφανή από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του με τη φανέλα του Άρη, όμως παράλληλα ήταν πρόδηλη και η αδυναμία του να ανταποκριθεί στο «σκληρό» παιχνίδι των αντιπάλων των «κιτρινόμαυρων», με αποτέλεσμα ακόμη ο Γκάελ Ν’ Λουντούλου να μην έχει φτάσει στο σημείο αγωνιστικής ετοιμότητας που ο ίδιος επιθυμεί.
Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοσή σου;
«Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω πολύ περισσότερα και προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι μέσα από την προσωπική προσπάθεια, αλλά και από την καθημερινή προπόνηση».
Πώς σου φάνηκε η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο;
«Θεωρώ ότι ήταν κάτι φανταστικό αυτό που ζήσαμε το Σάββατο, ο κόσμος ήρθε, μας βοήθησε και καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος».
Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους του Άρη;
«Είναι κοντά μας από την πρώτη στιγμή και μας βοηθούν σε κάθε μας βήμα. Η παρουσία τους το Σάββατο ήταν εκπληκτική και θεωρώ ότι αυτός ο κόσμος είναι ένα εξτρά κίνητρο ώστε να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να καταλάβουμε τη θέση που θα μας δώσει την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ. Αυτόν τον κόσμο απαγορεύεται να τον απογοητεύσεις».
Ποια είναι η γνώμη σου για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη;
«Είναι αυστηρός, πολύ αυστηρός αλλά σίγουρα δίκαιος. Θέλει να προσπαθούμε κάθε μέρα και περισσότερο, να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς και αυτό για να γίνει χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Η ειλικρίνεια του σε όλα τα ζητήματα μπορεί σε κάποιους να φαίνεται υπερβολική, όμως για τον ποδοσφαιριστή είναι σημαντική, ώστε να ξέρει με ποιον συνεργάζεται».
«Βελτιωνόμαστε όσο περνάει ο καιρός»
Η ομοιογένεια δύσκολα αποκτάται από τις ομάδες και για να επιτευχθεί χρειάζεται χρόνος. Ο Γκάελ Ν’ Λουντούλου δείχνει να το αντιλαμβάνεται αυτό και σαφώς δείχνει να πιστεύει στη βελτίωση της εικόνας των «κιτρινόμαυρων» αλλά και του καλού του φίλου, Σιντί Σανιά.
Θεωρείς ότι ως ομάδα αποδίδετε στο 100% των δυνατοτήτων σας;
«Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι νέοι και μεταξύ αυτών τόσο εγώ όσο και ο Σιντί (σ.σ. Σανιά). Για να μπορέσουμε να “ρολάρουμε” όπως θα θέλαμε, έπρεπε να περάσει λίγος χρόνος και εκτιμώ ότι ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα στις εμφανίσεις μας. Η ομοιογένεια μέσα σε μία ομάδα είναι πολύ σημαντική, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα».
Ποιες διαφορές διαπιστώνεις σε σχέση με την περίοδο Γαλανού;
«Η βασική διαφορά είναι η οικονομική. Σίγουρα εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, όμως όταν υπάρχουν προβλήματα έξω απ’ αυτόν, τότε δεν θα αργήσουν να φανούν και στο γήπεδο. Η συνέπεια της σημερινής διοίκησης είναι ένας πολύ θετικός παράγοντας».
Τι φταίει και ο Σιντί Σανιά προβληματίζει με την απόδοσή του;
«Τόσο εγώ όσο και ο Σιντί προερχόμαστε από μεγάλη περίοδο αγωνιστικής απραξίας και αυτό είναι κάτι που μας επηρεάζει. Εκτιμώ ότι ο Σιντί θα εξελιχθεί σε έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή για τον Άρη, όμως ακόμη χρειάζεται χρόνο».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: