Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Τα κεφάλια κάτω και τη γλώσσα μέσα!!

Γράφει ο Άρις Νικολάκης



Η ομόνοια σπίτια χτίζει κι η διχόνοια τα γκρεμίζει. Και στην Τούμπα το μαράζι της διχόνοιας δεν επιτρέπει να σταθεί σπίτι  της ομόνοιας…

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα.  Κι ο ΠΑΟΚ ταλανίζεται από την Κυριακή των Βαΐων με το θέμα του Γιώργου Τζαβέλλα. Έλεος πια! Δεν ωφελεί το λάδι στη φωτιά. Όχι άλλο κάρβουνο.

Κι ουδεμία σημασία έχει σημασία ποιος την άναψε. Σημασία – βλέπετε - έχει ποιος θα την σβήσει. Τέτοια πρόθεση εμείς τουλάχιστον, δεν διαβλέπουμε.

Μόνον τυχαία δεν είναι κι η διαρροή της προχθεσινής συζήτησης στον προπόνηση του ΠΑΟΚ. Είτε έτσι, είτε αλλιώς δεν την θεωρούμε κι αναγκαία. Δεν ωφελεί την υγεία του ΠΑΟΚ η συντήρηση του θέματος.

Άλλαξε κάτι με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη; Πως και γιατί να αλλάξει με τον Γιώργο Τζαβέλλα;

Φυσικά και βλάπτουν τον ΠΑΟΚ οι αποδοκιμασίες κατά παικτών του. Και δη από φίλους του. Τι να λέμε; Το αυτονόητο; Αναντάμ παπαντάμ όμως, οι αποδοκιμασίες… Τα ξεφωνητά – έστω και ως στίγματα – δεν έλλειψαν από την εικόνα της Τούμπας. Και δεν πρόκειται, να λείψουν. Πάντα κατά την ταπεινή μας άποψη. Μακάρι να είναι λανθασμένη. Μακάρι…

Στην περίπτωση του Γιώργου Τζαβέλλα πάντως, υπάρχει (… πιθανόν) και μία  άλλη διάσταση. Αυτή μάλιστα, καθιστά την συγκεκριμένη περίπτωση από κακή, χειρότερη. Είναι η  (… πιθανή) διάσταση της διχόνοιας ανάμεσα σε φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς του Άγγελου Αναστασιάδη. Λέγεται κι ακούγεται πως αυτή ακριβώς η διχόνοια  αναδεικνύεται με την κόντρα όσων συμπαθούν κι όσων αντιπαθούν τον διεθνή αμυντικό.

Απεχθανόμαστε αμφότερους. Σιχαινόμαστε τον φανατισμό. Είναι θέση ζωής τούτο!

Όσο και να μη θέλουμε πάντως, να αποδεχθούμε πως υπάρχουν - ουκ ολίγοι - οι οποίοι πάνω από τον ΠΑΟΚ μετρούν τα προσωπικά τους… Υπάρχουν! Κι υπάρχουν διαχρονικά. Αυτοί κάνουν και τη ζημιά. Αυτοί κι οι άλλοι… Οι εκ του ασφαλούς μάγκες. Κρυμμένοι στον κόσμο πετάνε, σπάνε και ρημάζουν. Κι όλα τα πληρώνει  η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όλοι αυτοί δηλώνουν φίλοι του «δικέφαλου». Κι άμα έχει τέτοιους φίλους, τι τους θέλει τους εχθρούς;

Από την άλλη βέβαια, μην τρελαίνεται κι ο Γιώργος Τζαβέλλας! Είναι κι αυτός συνυπεύθυνος  - όπως όλοι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμπεριλαμβανομένων των τέως κι εξαιρουμένων των νυν  της διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας της – για την πρόκληση οργής κι αγανάκτησης στους φίλους του «δικέφαλου». Τους τρέλαναν στο σκωτσέζικο ντους.  Δεν είναι μήτε άσπιλος, μήτε αμόλυντος με την διαγωγή του περί τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Τζαβέλλας εντός κι εκτός γηπέδου. Δίχως όσα τού προσάπτουμε, να τον καθιστούν και αποδιοπομπαίο τράγο. Προς Θεού, δηλαδή. Έλεος κι εδώ. Και μόνον ως παίκτη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στη μάχη για τη νίκη δικαιούται σεβασμού και στήριξης αλλά… Να μην διαρρηγνύει τα ιμάτια του.

Να βάλει το κεφάλι κάτω… Κι αυτός, όπως όλοι οι συμπαίκτες του. Να κλείσουν τα αυτιά τους. Όπως ορθά τους καλεί να πράξουν ο ΓΧ Γεωργιάδης. Παρεμπιπτόντως, γενικά συμφωνούμε μαζί του. Ειδικά διαφωνούμε Και τούτο επειδή αντί να αμβλύνει την γωνία της κόντρας για τον Γιώργο Τζαβέλλα την οξύνει με τις συνεχείς αναφορές του.

Να βάλουν λοιπόν, το κεφάλι κάτω. Τη γλώσσα μέσα. Και να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά για να γυρίσει ο ήλιος. Και να φέρει τον κόσμο του ΠΑΟΚ πίσω στην Τούμπα…

Όλα τα άλλα; Είναι για λαϊκή κατανάλωση. Και βλάπτουν σοβαρά την ομόνοια του «δικέφαλου»! Ξέρετε γιατί; Επειδή ωφελούν την διχόνοια.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: