Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Σφαιρόπουλος: «Σαν... πλέι οφ»

Αδιάφορο βαθμολογικά το ματς με την Νίζνι, αλλά μόνο ως τέτοιο δεν το αντιμετωπίζει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας κόουτς μίλησε για το... πιθανό 10-4 του Ολυμπιακού και τους Σπανούλη-Πέτγουεϊ.

Σφαιρόπουλος: «Σαν... πλέι οφ»
Μπορεί να μην υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο για τον Ολυμπιακό αύριο απέναντι στην Νίζνι, ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αντιμετωπίζει την εν λόγω αναμέτρηση με την πρέπουσα σοβαρότητα και περιμένει απ' τους παίκτες του να παίξουν σα να βρίσκονταν ήδη στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών επιβεβαίωσε πως ο Μπρεντ Πέτγουεϊ θα επανέλθει στη δράση, εξέφρασε την ελπίδα του ο Βασίλης Σπανούλης να είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών και έδειξε πως οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες του είναι για... πιο ψηλά σε σχέση με το πιθανό 10-4 που θα ολοκληρώσει το Top-16 η ερυθρόλευκη ομάδα, εφόσον επικρατήσει των Ρώσων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη Νίζνι: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι για το TOP-16, στην έδρα μας, και θέλουμε για πολλούς λόγους ένα καλό παιχνίδι και ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλουμε να κλείσουμε το TOP-16 με νίκη και το βλέπουμε αυτό το ματς ως παιχνίδι play off και στη συνέχεια θα έχουμε 3-4 ημέρες να δουλέψουμε κάποιες λεπτομέρειες και μπορούμε αυτές τις λεπτομέρειες να τις δουλέψουμε στο ματς. Η Νίζνι παίζει και εκτός έδρας καλά, το έχει δείξει αυτό, της λείπουν δύο βασικοί παίκτες, αλλά εμείς δεν κοιτάζουμε τι κάνουν αυτοί, αλλά τι κάνουμε εμείς και πως εμείς θα εμφανιστούμε. Παρά το δύσκολο της ημέρας, θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να κλείσουμε με νίκη τη φάση του TOP-16».

Για τις απουσίες των αντιπάλων: «Οι απουσίες των αντιπάλων είναι σεβαστές, αλλά σε αυτό το παιχνίδι κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς και θα το αντιμετωπίσουμε ως ματς play off. Το ότι μας λείπουν παίκτες είναι ντεσαβαντάζ, η απώλεια του Χάντερ είναι σημαντική, αλλά έχουμε τους παίκτες για να δώσουν τις λύσεις και έχουμε παίκτες που μπορούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να καλύψουν το κενό του Χάντερ και του Σπανούλη».

Για τον Πέτγουεϊ: «Ο Πέτγουεϊ είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, έχει πάντα αυτό το πρόβλημα στον ώμο, δουλεύει στην ενδυνάμωση, του λείπουν παιχνίδια αλλά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και πιστεύω πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής για να βοηθήσει την ομάδα. Και ο Καββαδάς και ο Αγραβάνης θα έχουν ρόλο στο αυριανό παιχνίδι».

Για το εάν υπάρχει προτίμηση σε αντίπαλο: «Όχι, δεν υπάρχει προτίμηση. Εμείς κοιτάμε το δικό μας κομμάτι, ήδη δουλεύουμε στις αδυναμίες μας για να τις τελειοποιήσουμε και αμυντικά και επιθετικά, όλες αυτές τις ημέρες δουλεύουμε πάνω στα δικά μας λάθη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και τη δουλειά μας και δεν κοιτάζουμε τους αντιπάλους».

Για το εάν θα αγωνιστεί ο Σπανούλης στον πρώτο προημιτελικό: «Δεν ξέρουμε ακόμη εάν ο Σπανούλης θα είναι μαζί μας στο πρώτο ματς των play off, ευελπιστούμε πως θα είναι έτοιμος, αλλά ακόμη δεν το ξέρουμε αυτό. Κάνει ατομικές προπονήσεις και περιμένουμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχαμε όταν έλειπε και ο Σπανούλης και ο Σλούκας, τώρα η μετάβαση θα είναι πολύ πιο εύκολη για εμάς».

Για το εάν είναι ικανοποιημένος με το να τελειώσει η ομάδα του με ρεκόρ 10-4: «Θα ήθελα παραπάνω από 10-4 ρεκόρ. Και ο προπονητής και όλοι στην ομάδα θέλουν το καλύτερο, είναι ένα πολύ καλό ρεκόρ, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, μπορούσαμε παιχνίδια που χάσαμε να τα κερδίσουμε και άλλα που κερδίσαμε να τα είχαμε χάσει. Έτσι είναι το μπάσκετ, αστάθμητοι παράγοντες, ματς στον πόντο, τραυματισμοί. Όλα αυτά είναι προβλήματα μέσα στην χρονιά που η ομάδα πρέπει να τα ξεπερνάει. Η ομάδα είχε και έχει αγωνιστική ταυτότητα παρά το γεγονός πως είχαμε πολλούς τραυματισμούς, η ομάδα πάλευε και παλεύει όλα τα παιχνίδια και προσπαθεί για το καλύτερο, παντού κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Νομίζω πως έχουμε ταυτότητα αγωνιστική, έχουμε μαχητικότητα, την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και αυτό είναι κατάκτηση των παικτών. Γι’ αυτό είπα και στην αρχή πως δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, εάν η ομάδα μας κάνει αυτά που πρέπει μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Η προπόνηση της παραμονής δεν έχει μεγάλη ένταση. Ό,τι ήταν να κάνουμε για τη Νίζνι, περίπου στο 90% ως τώρα το έχουμε κάνει. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, εμείς δουλεύουμε όλους αυτούς τους μήνες γι’ αυτά. Όσα περάσαμε μέσα από τα ματς, να σταματήσουμε έναν καλό παίκτη, να βελτιώσουμε μια κακή βραδιά στα ριμπάουντ, όλα αυτά έχουν γίνει μέσα στη σεζόν, έγινε για να είμαστε έτοιμοι σε αυτά τα παιχνίδια και πιστεύω η ομάδα είναι έτοιμη γι’ αυτά τα παιχνίδια. Το μόνο πρόβλημα είναι εάν θα είναι έτοιμοι ο Σπανούλης και ο Χάντερ και πόσο έτοιμος είναι ο Πέτγουεϊ. Εάν η ομάδα ήταν έτοιμη, χωρίς τραυματισμούς θα έλεγα πως είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση και γενικά πιστεύω πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: