Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«Κορυφαίο επίπεδο ο Σούλης»

ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ1-610x350111
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης.  Μίλησε για την χρονιά που πέρασε αλλά και τους αρχικούς στόχους της ομάδας. Αναφέρθηκε στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον “Δικέφαλο” και τόνισε πως ο Σούλης Μαρκόπουλος θα μπορούσε να βρίσκεται σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τέλης Ζουρνατζίδης:
Για την χρονιά που πέρασε:“Κύλησε πολύ καλά με ωραίο μπάσκετ και καλά αποτελέσματα. Έκλεισε με την τρίτη θέση που ήταν υπέρβαση. Θέλαμε να είμαστε στις  πρτέσσερις θέσεις ο Πανιώνιος φαινόταν πιο δυνατός στα χαρτιά όμως στην πραγματικότητα κάποια πράγματα αλλάζουν και ήταν πολύ ευχάριστη αλλαγή για εμάς”.
Για τους στόχους που είχε η ομάδα:“Τέτοια εποχή περίπου πέρυσι όταν στήναμε το ρόστερ και διαχειριζόμασταν κάποιες καταστάσεις το μπάτζετ ήταν πολύ χαμηλό. Ξέραμε πως θα είναι χαμηλού μπάτζετ ομάδα χωρίς να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Όταν φτιάχναμε μια ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ από πρόπερσι ξέραμε πως θα στεναχωρηθούμε αλλά υπήρχαν άλλες προτεραιότητες. Πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε τις καλές επιλογές αλλά και την τύχη με το μέρος μας. Εμείς θέλαμε πάρα πολύ τον Κούπερ αλλά το ότι ο ίδιος ήρθε δεν ήταν στο χέρι μας. Αυτό εμπεριέχει μια δόση τύχης. Είδαμε παρότι είχαμε λιγότερα χρήματα θα μπορούσαμε να έχουμε υψηλότερους στόχους. Είχαμε θέσει ως πήχη την πέμπτη θέση και άνω. Είδαμε πως είχαμε μια πολύ καλή ομάδα με την βοήθεια των προπονητών. Μετέτρεψαν αυτό το ερωτηματικό σε μια ομάδα που έπαιζε ωραίο μπάσκετ αλλά και με αποτελέσματα”.
Για την τωρινή περίοδο:“Είναι μια πολύ δημιουργική εποχή για εμάς. Είμαστε σε μια κατάσταση που προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα. Πάντα μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας θέλουμε να κρατήσουμε τους παίκτες που έχουμε. Δεν είναι εύκολο αλλά είμαστε σε αυτή την διαδικασία χτισίματος. Με κάποια παιδιά υπάρχουν συμβόλαιο, με κάποια άλλα είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις και υπάρχει το μάτι μας δεξιά και αριστερά σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσουμε κάποιον η να προσθέσουμε κάποιον άλλον”.
Για το θέμα προπονητή:“Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμάς από το να παραμείνει ο κόουτς. Υπάρχει κάτι τυπικό το οποίο το χειρίζονται ο κ. Γαλατσόπουλος και ο κ. Πρέλεβιτς. Ξέρει πολύ καλά ο κόουτς ότι όσο δεν υπάρχουν αλλαγές στο μάνατζμεντ και το ιδιοκτησιακό μπορεί να βελτιωθεί λίγο η και καθόλου. Αν τώρα κάτι μέσα στους επόμενους μήνες η μέρες αλλάξει προς το καλύτερο τότε θα αλλάξουμε και την προσέγγιση μας”.
Για τον Σούλη Μαρκόπουλο:“Η παραμονή ενός προπονητή για πέντε συνεχόμενα χρόνια δεν είναι συνηθισμένο. Δίνει την καλή δουλειά του προπονητή αλλά και το πόσο σοβαρά και μπασκετικά παίρνει αποφάσεις η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Όταν είσαι ήρεμος και ήσυχος δεν θες να αλλάξουν τα πράγματα. Κάποτε όμως αλλάζουν. Δεν θέλω να φτάσουμε σε αυτό το κάποτε από τώρα. Με τον κόουτς θα δουλεύουμε στο αγωνιστικό κομμάτι και όταν κλείσει αυτός θα είναι καλά. Η λογική η δική μου είναι πως σαφώς αυτός ο προπονητής έπρεπε να κινείται σε πολύ ψηλότερο επίπεδο. Σε πρώτο επίπεδο Ευρωλίγκας και Εθνικών ομάδων. Μένει όμως επειδή εκτιμούμαι την ποιότητα της εργασίας τους. Δεν υπάρχει κανείς που να τον υπονομεύει και να τον υποσκάπτει. Ο καθένας που δουλεύει, αν είναι ευτυχισμένος θα είναι καλά. Όταν πας αλλού κοιτάς πίσω από την πλάτη σου, δεν ξέρεις ποιος θα είναι εναντίον σου και όλα αυτά. Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν την ευτυχία τους. Σε αυτή την παρέα που λέγεται ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτό μας ευχαριστεί. Το ίδιο γίνεται και με τους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο που παίζουν με λιγότερα λεφτά από άλλες ομάδες και που βρίσκουν την μπασκετική ταυτότητα τους εδώ. Όλα έχουν την εξήγηση τους”.
Για το αν υπάρχουν επαφές με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο:“Με τον Λάζαρο δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Εγώ προσωπικά δεν έχω συζητήσει κάτι μαζί του. Κάναμε μακρές συζητήσεις πέρυσι και υπήρχαν κάποια θέματα που δεν είχαν σημεία επαφής. Ήταν δική του επιλογή να μην παίξει. Βέβαια, ο Λάζαρος πάντα υποστήριζε ένα μοντέλο σαν αυτό που έχουμε τώρα. Το ήθελε βέβαια στην απόλυτη μορφή του. Εμείς δίνουμε την δυνατότητα να παίξουν κάποιοι ξένοι και κάποιοι λίγο μεγαλύτεροι. Ήθελε μόνο Έλληνες και πιτσιρικάδες. Κάθε πράγματα ο καθένας τα σκέφτεται με το μυαλό του. Ο Λάζαρος έχει βάσεις να παίξει ακόμα. Αν αυτό το πράγμα συμπίπτει με την δική μας φιλοσοφία καλώς. Ποτέ δεν έφυγε από την οικογένεια μας.  Έχει άλλες ιδέες, ασχολείται με την δική του νοοτροπία και μπορούμε να μιλήσουμε ως δύο άνθρωποι που αγαπάμε πολύ το μπάσκετ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: