Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Κακιούζης: «Τον Ιβάνοβιτς τον νοιάζει μόνο να κερδίζει»

Για τον κοινό στόχο Παναθηναϊκού και Ντούσκο Ιβάνοβιτς -την κατάκτηση τίτλων- αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί ο Μαυροβούνιος, σχολίασε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρώην παίκτης του, Μιχάλης Κακιούζης.

Κακιούζης: «Τον Ιβάνοβιτς τον νοιάζει μόνο να κερδίζει»
Πρότυπό, σαν παίκτη και προπονητή χαρακτήρισε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς ο Μιχάλης Κακιούζης, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε για τη συνεργασία του με τον Μαυροβούνιο τεχνικό στη Μπαρτσελόνα, σχολιάζοντας το πιεστικό στιλ προπόνησης του, αλλά και τους πρωταγωνιστικούς στόχους που έχει στις ομάδες που αναλαμβάνει.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μιχάλης Κακιούζης στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:
Για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού: «Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κερδίζει τίτλους. Αυτός είναι και ο στόχος τους Ιβάνοβιτς. Τον νοιάζει μόνο να κερδίζει, χωρίς να τον ενδιαφέρει ποιος είναι απέναντι του. Είτε έχει στη διάθεσή του τους καλύτερους, είτε όχι, το μόνο που τον νοιάζει είναι να πηγαίνει η ομάδα καλά».

Για την συνεργασία τους στην Μπαρτσελόνα: «Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός όταν μιλάμε για τον Ιβάνοβιτς, είναι το πρότυπό μου και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Πρέπει να είσαι 100% έτοιμος συνέχεια. Η προπόνηση γίνεται με πολύ πίεση. Ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό, όμως, ζουν μόνο κάτω από τέτοιες συνθήκες πίεσης».

Για το κατά πόσο θα προσαρμοστεί στην Ελληνική νοοτροπία: «Δεν μπορείς να ξέρεις από τώρα. Έρχεται όμως απ’ την ισπανική λίγκα, που είναι εντελώς διαφορετική. Θα υπάρξει χρόνος όμως να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα, αλλά και ο ίδιος να αφομοιώσει την νοοτροπία της χώρας.

Η προπόνηση που θα κάνει είναι για να παίζει η ομάδα τρία παιχνίδια Ευρωλίγκας την εβδομάδα, ανεξάρτητα απ’ το πόσα θα έχει να δώσει. Μόνο μέσα απ’ τη σκληρή δουλειά θα έρθουν επιτυχίες. Όλες οι ομάδες που κερδίζουν τίτλους στην Ευρώπη κάνουν τέτοιου είδους προπόνηση
».

Για το επίπεδο που θα ανέβει με την έλευσή του: «Ο επόμενος προπονητής, μετά τον Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, θα είχε καεί. Οποιοσδήποτε κι αν ήταν, δεν θα έμπαινε σε σύγκριση με τον «Ζοτς», που είναι απ’ τους κορυφαίους. Όταν έρχονται όμως, τέτοια ονόματα, ανεβαίνει το πρεστίζ του πρωταθλήματος, που -κατά τα ψέματα- είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο».

Για την Εθνική: «Μη ξεχνάμε πως στο μπάσκετ δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο. Κάθε καλοκαίρι έχει μεγάλες διοργανώσεις. Πρέπει να σκεφτούν ότι δεν γίνεται κάθε καλοκαίρι, να αγωνίζονται οι ίδιοι παίκτες. Υπάρχουν απώλειες που ζημιώνουν τελικά τις ίδιες τις διοργανώσεις».

Για τις απουσίες βασικών παικτών: «Η Εθνική είναι πάνω απ’ όλα και πρέπει να ενώνει τους πάντες και τα πάντα, διαφορετικά δεν μπορούμε να διακριθούμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος παίκτης που δεν θέλει να πάει στην Εθνική. Πέρα από κούραση όμως, οτιδήποτε άλλο κι αν επικαλείται κάποιος, είναι ντροπή». ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: