Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«Το πιο αργό κέντρο ο ΠΑΟΚ»

matzourakisveroia1312
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Καλλονής, Γιάννης Μαντζουράκης. Μίλησε για τον αγώνα μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Ολυμπιακού Βόλου, το Μουντιάλ της Βραζιλίας, την Εθνική Ελλάδας και τον ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράκης:
Για το πώς βλέπει το μπαράζ:
” Όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι 90 λεπτών μια και έξω πάντα είναι δύσκολο και για τον καλό και για τον λιγότερο καλό. Αν κρίνουμε τις δύο ομάδες,ως ρόστερ δεν συγκρίνονται τα δύο σωματεία. Η Ξάνθη έχει σαφώς καλύτερο ρόστερ με περισσότερες απαιτήσεις και ικανότητες. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι και θα το κάνει. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ομάδα καταπονημένη, αλλά με τον στόχο του ενός παιχνιδιού και έχοντας ξεκουραστεί 10 μέρες. Από εκεί και πέρα όσο και κουρασμένος και να είναι κάποιος παίζει ρόλο αλλά σε έναν τέτοιο τελικό κάνει χρήση όλων των αποθεμάτων του.
Το πλεονέκτημα του Βόλου είναι πως έχει έναν καλύτερο ρυθμό από την ομάδα της Ξάνθης. Οι μηχανισμοί των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ και μιας ομάδας όπως η Ξάνθη που κακώς βρίσκεται σε αυτή τη θέση είναι διαφορετικοί. Είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και δεν παύει να είναι Ξάνθη. Το θέμα της έλλειψης ρυθμού υπάρχει. Υπάρχουν ένα δύο παίκτες υψηλού επιπέδου στον Βόλο όμως αρκετοί καλύτεροι στην Ξάνθη. Η Ξάνθη θα είναι σοβαρή όμως ένα τέτοιο παιχνίδι επιτρέπει και στον αδύναμο να έχει ελπίδες”.
Για το γήπεδο διεξαγωγής του μπαράζ:
“Επιλέχθηκε ένα ουδέτερο γήπεδο σωστά. Είναι καλός αγωνιστικός χώρος και οι δύο ομάδες θα χρειαστούν να παίξουν σε ένα γήπεδο που δεν το γνωρίζουν. Η Ξάνθη έχει παραστάσεις σε αυτό το γήπεδο και αυτό θα την βοηθήσει. Όλα αυτά παίζουν ρόλο”.
Για τα λάθη που έχει κάνει η Ξάνθη:
“Αυτή η ομάδα πρέπει να προσέξει πολύ, γιατί εδώ και τέσσερα- πέντε χρόνια κάνει μεγάλα λάθη στον αρχικό προγραμματισμό και από εκεί ξεκινούν όλα. Η κυριότερη δουλειά γίνεται το καλοκαίρι. Εκεί υπάρχει χρόνος να δεις όλα τα προβλήματα”.
Για την νέα χρονιά της Καλλονής:
“Εμείς θα ξεκινήσουμε την πρώτη Ιουλίου, θα κάνουμε το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας μέσα στην Μυτιλήνη και στις 17 Ιουλίου θα πάμε στην Ιταλία όπου θα παίξουμε πέντε φιλικά. Θα έχουμε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ”.
Για το αν είναι έτοιμο το γήπεδο:
“Προχώρησαν τα πράγματα και είναι όλα σχεδόν έτοιμα. Την άλλη Παρασκευή θα διευθετηθούν όλα”.
Για το τι μπορεί να πετύχει η Εθνική στο Μουντιάλ:
“Έχουμε τις προϋποθέσεις να πάμε καλύτερα από όλα τα άλλα Παγκόσμια που έχουμε συμμετέχει παρότι αντιμετωπίζουμε καλές ομάδες. Την κλήρωση την είδαμε αισιόδοξα αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Κολομβία βλέπει από όλες τις φορές πιο αισιόδοξα την πορεία της. Έχει παικταράδες και δεν στηρίζεται μόνο στον Φαλκάο. Έχει παικταράδες.  Θα δούμε και με τι προσανατολισμό θα παίξει η Κολομβία. Η έλλειψη του Φαλκάο ίσως αναγκάσει τον προπονητή να βάλει και δεύτερο σέντερ φορ όπως είναι ο Μπάκα της Σεβίλλης. Βεβαίως μπορούμε να προκριθούμε. Αυτές οι ομάδες ακριβώς ενεργοποιούν τα ο πλάνο τους σε πρωτοβουλία. Εμείς ξέρουμε να περιμένουμε, είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς και θα μπορέσουμε να τους χτυπήσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι πάντα αυτός που έχει περισσότερες πιθανότητες αλλά και αυτός που έχει λιγότερες έχουν τις ίδιες ελπίδες”.
Για τον όμιλο της Εθνικής:
“Οι τέσσερις ομάδες είναι καλές. Η Ιαπωνία είναι πολύ γρήγορη όμως έχει αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι. Το ίδιο ισχύει και για την Κολομβία. Θεωρώ πως η Ακτή έχει την μεγαλύτερη ποιότητα και εμπειρία. Επίσης, πέντε -έξι παίκτες της παίζουν στην Αγγλία. Όμως, δεν έχουν την σταθερότητα και εκεί μπορούμε να χτυπήσουμε. Σε μια καλή τους μέρα έχουν ποιότητα και μπορούν να παίξουν καλύτερα από εμάς”.
Για τα φαβορί του Μουντιάλ:
“Οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα τους. Βρίσκονται σε κρίση και από τα γεγονότα, αλλά και για τον αν θα προχωρήσει η ομάδα τους. Είναι από τα τέσσερα – πέντε φαβορί αλλά δεν είναι λίγες αυτές οι ομάδες που μπορούν να τους κοντράρουν. Η Ισπανία είναι σταθερά εκεί όπως και η Γερμανία είναι πολύ καλή. Δεν ξέρω το κράμα της Αγγλίας με μισούς έμπειρους και μισούς νέους και ταλαντούχους αν μπορεί να κάνει κάτι. Είναι εκρηκτική ομάδα. Επίσης, πάντα την Ιταλία την αφήνουν πίσω. Μπορεί να εμφανιστεί με τα καλά κουστούμια της και να προχωρήσει. Είναι μια ομάδα με απαιτήσεις σε οποιοδήποτε θεσμό. Εμείς σαν ομάδα ψηλώνουμε σε ηθικό με κάθε επιτυχία. Θα γίνουμε γίγαντες αν περάσουμε στην επόμενη φάση”.
Για την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ:
“Θα κάνει καλύτερη δουλειά από τον προηγούμενο προπονητή. Στην προετοιμασία όσο και στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ μπήκε χωρίς προσανατολισμούς και χημεία. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πολύ μεγάλα προβλήματα  τα τελευταία χρόνια στον σχηματισμό της χημείας της ομάδας. Πρέπει να βάλουν μυαλό όσοι σχεδιάζουν την ομάφα και να κάνουν μια γρήγορη μεσαία γραμμή. Εδώ και πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ παίζει με τους πιο αργούς παίκτες της Σούπερ Λιγκ στο κέντρο. Πρέπει να δούν ποιες είναι οι απαιτήσεις μιας ομάδας πρώτης σειράς. Πάντοτε έχει έναν κορμό έξι – επτά παικτών ο ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι να δεις τις χτυπητές σου αδυναμίες. Επαναλαμβάνω, ο ΠΑΟΚ παίζει με τους πιο αργούς παίκτες στο κέντρο. Ο μεταβατικός χρόνος μεταφοράς της μπάλας στηρίζεται σε αυτή την γραμμή. Πρέπει να έχουν αντανακλαστικά καλά οι μέσοι και για την αντεπίθεση”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: