Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«Το Μουντιάλ είναι ευχάριστο μόνο όταν κερδίζεις»

«Φούλ για την πρόκριση» είναι το σύνθημα που έδωσε ο Γιάννης Μανιάτης ενόψει της πρεμιέρας της Εθνικής. «Δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα», είπε ο Έλληνας μέσος για την απουσία του Φαλκάο από την Κολομβία.

«Το Μουντιάλ είναι ευχάριστο μόνο όταν κερδίζεις»
Ανυπόμονος για την πρεμιέρα της Εθνικής στο Μουντιάλ εμφανίστηκε ο Γιάννης Μανιάτης. Ο Έλληνας διεθνής μέσος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου των παικτών της «γαλανόλευκτης», τόνισε πως ξεκάθαρος στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης

Παράλληλα, δήλωσε πως αυτό που μετράει σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η νίκη και αυτό θα επιδιώξει και η Εθνική προκειμένου να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Αναφερόμενος στην απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο, είπε πως είναι σίγουρα μεγάλο το πλήγμα για τους Κολομβιανούς αλλά όσον αφορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα η απουσία του επιθετικού της Μονακό δεν θα παίζει ρόλο.

Αναλυτικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Βραζιλία. Είχαμε μια μικρή ταλαιπωρία αλλά το ξεχνάμε. Είναι δύσκολο το κλίμα, έχει υγρασία και ζέστη, αλλά θα το συνηθίσουμε και δεν θα έχουμε πρόβλημα, Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο για την εθνική ομάδα».

Για την απουσία του Φαλκάο: «Η απουσία του Φαλκάο είναι μεγάλη. Εμείς δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα. Κοιτάμε συνολικά πως αγωνίζεται η Κολομβία. Θα επικεντρωθούμε σε αυτό και όχι στα προβλήματα της Κολομβίας. Ποδόσφαιρο είναι. Όλα μπορούν να συμβούν. Δεν υπάρχει σιγουριά για νίκη για αυτό κανείς δεν λέει τη λέξη αυτή. Εμείς είμαστε ομάδα που δύσκολα χάνει. Έχουμε συγκέντρωση ως ομάδα και θεωρώ ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Για τη διοργάνωση: «Το Μουντιάλ το ευχαριστιέσαι μόνο όταν κερδίζεις. Μόνο αν προκριθούμε θα είμαστε χαρούμενοι. Δεν ήρθαμε εδώ για να παίξουμε καλά και να προσφέρουμε θέαμα».

Ερωτηθείς αν οι Έλληνες διεθνείς γνωρίζουν το στυλ παιχνιδιού των αντιπάλων: «Δεν πιστεύω ότι πάμε στο άγνωστο. Γι αυτό παίξαμε φιλικά με ομάδες που ταιριάζουν με αυτές των ομίλων. Δεν είναι κακό το ότι αντιμετωπίζουμε αυτές τις ομάδες. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις τους αντιπάλους. Δεν θα έχουμε πρόβλημα. Είναι λογικό να αντιμετωπίζεις διαφορετικές ομάδες και κουλτούρες. Είναι Μουντιάλ. Δεν πρέπει να επηρεαστούμε. Να μπούμε στο γήπεδο όπως μπαίνουμε τα τελευταία δύο χρόνια».

Για τις καιρικές συνθήκες: «Η υγρασία μας δυσκολεύει. Και στις ανάσες μας».

Για τις συνθήκες που έχει συναντήσει η ελληνική αποστολή: «Με το που κατεβήκαμε από το αεροπλάνο ζήσαμε τη θερμή υποδοχή. Μου έκανε εντύπωση. Όσο τους ζούμε βλέπουμε ότι όλος ο κόσμος μας χαιρετά και είναι ευχάριστο. Πολλοί θα πιστεύουν ότι είμαστε στη Βραζιλία και βλέπουμε κάτι πολύ ωραίο και τροπικό. Δεν είναι έτσι. Το γήπεδο όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: