Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ο Νταλγκλίς δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει το τιμόνι της Λίβερπουλ

http://www.contra.gr/images/m/dalglish_090610_m.jpgΟ Κένι Νταλγκλίς ανέλαβε την ευθύνη να βρει τον αντικαταστάτη του Ράφα Μπενίτεθ και σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου έχει ήδη μεταφέρει στη διοίκηση της ομάδας την επιθυμία του να αναλάβει ο ίδιος την τεχνική της ηγεσία.

Ο Νταλγκλίς είχε μεγαλουργήσει ως παίκτης των κόκκινων στη δεκαετία του '80 και από το 1985 μέχρι και το 1991 είχε αναλάβει χρέη προπονητή. Σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων και δύο Κυπέλλων Αγγλίας. Στη συνέχεια δούλεψε στη Σέλτικ αλλά από το 2000 δεν έχει καθήσει στον πάγκο άλλης ομάδας υψηλού επιπέδου.

Η Guardian αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι "ο Νταλγκλίς πιστεύει ότι μπορεί να αναγεννήσει τις τύχες του συλλόγου με περιορισμένο μπάτζετ και παράλληλα να πείσει τους Στίβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες να παραμείνουν στην ομάδα".

Πάντως, στη λίστα των πιθανών διαδόχων του Μπενίτεθ, την πρώτη θέση κατέχει ο τεχνικός της Φούλαμ, Ρόι Χόντγκσον.

Η περίπτωση του Νταλγκλίς αποτελεί ρίσκο. Μπορεί να είναι αυτός που θα συσπειρώσει τους παίκτες και τους φιλάθλους προς μία κοινή κατεύθυνση, την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή, αλλά η απειρία του αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: