Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Επέκταση συμβολαίου σε Πέδρο και Τσάβι


Ο Τσάβι πανηγυρίζει το γκολ της νίκης επί της Σέλτικ «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» λέει μια ρήση και οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα την έκαναν πράξη, ανταμείβοντας τον Πέδρο με επέκταση συμβολαίου έως το 2015 και δίνοντας, παράλληλα, τη δυνατότητα στον Τσάβι να μείνει στο «Καμπ Νου» έως το 2016.

Οπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι πρωταθλητές Ισπανίας, οι δύο διεθνείς θα υπογράψουν το νέο συμβόλαιό τους πριν την αναχώρηση της αποστολής των «φούριας ρόχας» για τη Νότια Αφρική.

Ο 22χρονος στράικερ συμφώνησε να επεκτείνει για ένα χρόνο το ισχύον συμβόλαιό του ύστερα από την πολύ καλή περυσινή σεζόν του, κατά την οποία καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα της «Μπάρτσα» και σημείωσε 23 τέρματα σε όλες τις διοργάνωσεις. Μάλιστα, ο Πέδρο σημείωσε χθες το πρώτο γκολ του με τη φανέλα με το εθνόσημο, στην επιβλητική νίκη 6-0 επί της Πολωνίας, σε φιλικό προετοιμασίας των Ιβήρων ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρήτρα αποδέσμευσης του Πέδρο αυξήθηκε από τα 75 στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά του, ο 30χρονος Τσάβι δεσμεύεται με συμφωνία με την Μπαρτσελόνα έως το 2014, ωστόσο έχει πλέον τη δυνατότητα να επεκτείνει το συμβόλαιό του για ακόμη δύο χρόνια, εάν αγωνιστεί τουλάχιστον στο 50% των αγώνων καθεμιάς από αυτές τις δύο σεζόν. Ο έμπειρος μέσος εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του καταλανικού συλλόγου σε ηλικία 11 ετών και μετράει 527 συμμετοχές με τους «μπλαουγκράνα», όντας δεύτερος στη σχετική λίστα πίσω από τον Μιγκέλι, ο οποίος έχει 26 περισσότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: