Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Tο «οικογενειακό κλίμα» που υπάρχει και στο Μουντιάλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a7a7a700bbf32b372c675fecadb121c5_L.jpg?1276071232?1276071232?1276071232Πολύ συχνά στο ποδόσφαιρο αναφέρουμε το «οικογενειακό κλίμα» που υπάρχει και στο Μουντιάλ γίνεται... πραγματικότητα.

Στην μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή θα βρίσκονται στο γήπεδο με τις εθνικές του ομάδες δέκα αδέρφια. Πρόκειται για τους αδερφούς Τουρέ, Νακαμούρα, Παλάσιος, Μπόατεγκ και Μπαρέτο.

Αδέρφια αγωνιζόμενα με άλλη χώρα

Το πιο αξιοπερίεργο από αυτά τα ζευγάρια είναι ότι ο Ζερόμ Μπόατεγκ θα αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γερμανίας και ο αδερφός του, Κέβιν Πράινς με την Γκάνα. Η μητέρα τους είναι από την Γερμανία και ο πατέρας τους από την Αφρικανική χώρα και έτσι διάλεξαν διαφορετικούς προορισμούς, όσον αφορά το εθνόσημο.

Οι γνωστοί Τουρέ

Τα πιο γνωστά αδέρφια του Μουντιάλ είναι οι Τουρέ από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Γιάγια έχει φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού και τώρα αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα ενώ ο Κόλο παίζει στη Σίτι. Δεν αποκλείεται από τη νέα αγωνιστική περίοδο και οι δύο να φορούν την φανέλα της αγγλικής ομάδας.

Αφοί Μπαρέτο, Νακαμούρα και Παλάσιοςbarreto

Στην Παραγουάη ο Εντγκαρ Μπαρέτο αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και ο αδερφός του Ντιέγκο κάτω από την εστία. Οσον αφορά τους αφοί Νακαμούρα από την Ιαπωνία, ο γνωστός Σουνζούκε έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη ενώ ο Κένγκο παίζει και αυτός στο κέντρο αλλά δεν έχει βγει εκτός από την ασιατική χώρα. Τέλος, υπάρχουν στο Μουντιάλ και οι αδερφοί Παλάσιος με την Ονδούρα. Ο Ουίλσον εντυπωσιάζει με την φανέλα της Τότεναμ ενώ ο κατά δύο χρόνια μικρότερος του, Τζόνι είναι στην άσημη Ολίμπια.

Πατέρας με γιοbradley

Ομως στις αποστολές των ομάδων στη Νότιο Αφρική δεν υπα΄ρχουν μόνο αδέρφια αλλά και άλλες συγγένειες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Μπομπ Μπράντλεϊ έχει καλέσει στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα τον γιο του Μίκαελ, ενώ κάτι ανάλογο έκανε και ο Σλοβάκος προπονητής Βλάντιμιρ Βάις παίρνοντας στην Αφρική τον συνονόματο του γιο που ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Πεθερός με γαμπρόmaradona_y_aguero

Αρκετά ενδιαφέρον είναι και αυτό που υπάρχει στην εθνική Αργεντινής. Η αντίπαλος μας στους ομίλους έχει προπονητή τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ενώ στην 23άδα βρίσκεται ο γαμπρός του Σέρχιο Αγουέρο. Το ίδιο ισχύει στην Ολλανδία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φαν Μάαρβαικ να έχει καλέσει τον Μαρκ Φαν Μπόμελ.

van

Ξαδέρφια σε Σλοβενία και Καμερούνsamir

Ξεχωριστή περίπτωση είναι και τα ξαδέρφια. Στη Νότιο Αφρική θα παλέψουν για μια θέση κάτω από τα γκολπόστ δύο ξαδέρφια από τη Σλοβενία. Ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς της Ουντινέζε που θα είναι ο βασικός ενώ ο συγγενής του Γιασμίν θα βρίσκεται στον πάγκο. Στο Καμερούν υπάρχει ο αμυντικός Ριγκομπέρτ Σονγκ, όπου έχει μπροστά του, τον ξάδερφό του Αλεξάντρε που παίζει στην Αρσεναλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: