Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Κούπερ: "Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί"


Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για την Σκόντα Ξάνθη και την κόντρα στην ακριτική πόλη καθώς και για τον Σέρχιο Κόκε που δεν φαίνεται ακόμη έτοιμος να αγωνιστεί.

Για το Κυριακάτικο ματς αρχικά είπε: «Η αντίπαλη ομάδα είναι μία σκληρή ομάδα που δουλεύει πολύ από το κέντρο και μπροστά που διαθέτει σημαντικούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Πόι, ο Κιντάνα, ο Ουέλιγκτον. Τους έχω παρακολουθήσει στα τελευταία παιχνίδια και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να έχουμε τα ψυχικά αποθέματα και τη δύναμη να συνεχίσουμε. Εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την απόδοση που έχουμε και να προσθέσουμε περισσότερα καινούρια στοιχεία στην δική μας ομάδα. Προπάντων πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε ότι τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο. Οι οπαδοί μας σκέφτονται θετικά και σκέφτονται ότι το παιχνίδι στην Ξάνθη θα το κερδίσουμε. Εμείς όμως δεν πρέπει να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας και το σκοπό που έχουμε θέσει. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Είχαμε ένα θετικό σερί και μόλις ήρθε μία ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό μας έφθασαν οι διώκτες μου. Χρόνος ηρεμίας δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Επομένως πρέπει να έχουμε αντιστάσεις. Να είμαστε από την πρώτη μέρα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι απαιτητικοί από την ομάδα. Αυτό δουλεύουμε».

Για κάποιες αδυναμίες που έχει διαπιστώσει στην ομάδα του Αρη είπε: «Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως όταν αποκτάμε πάλι τον έλεγχο της μπάλας δεν κάνουμε γρήγορα κινήσεις. Δεν κάνουμε κινήσεις όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν κίνηση. Καταλαβαίνετε πως αν λείπει η κινητικότητα χάνεται και η ακρίβεια στις πάσες. Θέλω λοιπόν λίγο παραπάνω κίνηση χωρίς την μπάλα από τους παίκτες μου. Οι άμυνες είναι σφιχτές και είναι δύσκολο να δημιουργηθούν κενοί χώροι. Αυτό μπορεί να γίνει με τους παίκτες που δεν έχουν την μπάλα».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τους χώρους που είχαν οι «πράσινοι», ο κ. Κούπερ υπογράμμισε: «Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο, θα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Δεν είχαμε δυνατότητα να αφήσουμε κενούς χώρους στον αντίπαλο. Γι΄ αυτό η ομάδα ήταν υποχρεωμένη να κερδίζει την μπάλα έξω από την δική της περιοχή και αυτό έκανε κάπως πιο δύσκολο το έργο μας για να φθάσουμε απέναντι στην αντίπαλη εστία. Γι΄ αυτό και μερικές φορές σε ότι αφορά την τακτική της ομάδας, όταν ξέρεις ότι δεν μπορείς να χαρίσεις τίποτα, αναγκάζεσαι να γυρίσεις πιο πίσω. Εμείς δεν θέλαμε να χαρίσουμε 35 μέτρα στον αντίπαλο. Δεν έπρεπε να χαρίσουμε χώρους στον αντίπαλο. Ο ’ρης απλώς δεν είχε ακρίβεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν κάνεις μία τέτοια κίνηση παίρνεις το ρίσκο να χάσεις κάποια πράγματα και να κερδίσεις κάποια άλλα».

Για την απόφαση απαγόρευσης μετακινήσεων οπαδών, σχολίασε: «Σίγουρα υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που αναλύουν και βρίσκουν λύσεις για να μην συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα και να παρθούν αποφάσεις, ώστε να μην συμβούν και στο μέλλον. Καταλαβαίνω πως ηχεί σε έναν οπαδό όταν τους λες ότι απαγορεύεται να πάει σε ένα άλλο γήπεδο να δει την ομάδα του. Όμως θεωρώ ότι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την ευθύνη για να μην παρουσιαστούν πάλι σημάδια βίας, έχουν την ικανότητα να βρούνε τη λύση για να μην υπάρχουν πάλι τέτοια γεγονότα. Φυσικά και θα μου άρεσε πολύ να μας ακολουθούν οι δικοί μας οπαδοί, όπως το κάνουν πιστά μέχρι σήμερα. ’λλωστε μας έχουν δώσει μεγάλη δύναμη. Όμως από την στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση, εμείς είμαστε αναγκασμένοι να την σεβαστούμε».

Για την κατάσταση του Σέρχιο Κόκε και για το αν αλλάζουν τα πλάνα του ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη, ο τεχνικός του Αρη τόνισε: «Όσο αφορά την τακτική μου δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα, ακόμη και αν ο Κόκε δεν είναι στην αποστολή. Αυτή την στιγμή είναι καλύτερα, χωρίς να λέω ότι είναι απόλυτα καλά. Έχουμε μιάμιση μέρα για να δούμε πως θα εξελιχθεί η αποθεραπεία του. Είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς, όμως αν θέλουμε να είμαστε μία πραγματικά ομάδα ποδοσφαίρου δεν πρέπει να εξαρτώμαστε από έναν ή δύο παίκτες. Θεωρώ ότι υπάρχουν οι παίκτες για να καλύψουν τα κενά που θα παρουσιαστούν».

Για το θέμα της μεταγραφής αλλά και της δοκιμής του Αλόνσο, ο προπονητής του Αρη επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι δοκιμάστηκε ένας ποδοσφαιριστής, ο Γιάο Αλόνσο. Φαινόταν ότι θα καταλήγαμε σε μία συμφωνία αλλά στο τέλος υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες που δεν γνωρίζω και δεν ήρθε η συμφωνία. Δεν ξέρω τώρα πλέον μήπως έρθουμε σε συμφωνία με κάποιον άλλον».



Δεν υπάρχουν σχόλια: