Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

«Δώρο» στον Μουρίνιο από Ρεάλ και διαιτητές μέσα στη Σεβίλη

Με όχι και τόσο δίκαιο τρόπο η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Copa del Rey, καθώς επικράτησε με 1-0 της Σεβίλης στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την ημιτελική φάση, με τους Ανδαλουσιάνους να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για τέρμα που δεν μέτρησε. Οι «μερένχες» πήραν σημαντικό προβάδισμα για τον επαναληπτικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», κάνοντας το καλύτερο δώρο στον Ζοσέ Μουρίνιο για τα 48α γενέθλιά του.

Οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Μπενζεμά να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Στο 17ο λεπτό ο Κεντίρα έβγαλε για τον Γάλλο άσο που με εκπληκτική ατομική ενέργεια πέρασε την άμυνα της Σεβίλης, πλάσαρε τον Πάλοπ και έκανε το 1-0.

Η φάση που έκρινε το παιχνίδι, όμως, σημειώθηκε στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Φαμπιάνο πέρασε τον Κασίγιας και έστειλε την μπάλα προς το τέρμα με τον Αλμπιόν να διώχνει, αφού όμως πρώτα είχε περάσει την γραμμή, όπως φάνηκε ύστερα από πολλά ριπλέι, αλλά ο επόπτης δεν το καταλόγισε, προκαλώντας τον εκνευρισμό των γηπεδούχων.

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι παίκτες του Γκρεγκόριο Μανθάνο ανέβασαν στροφές και κυνήγησαν την ισοφάριση, δημιουργώντας αρκετές επισκέψεις στα καρέ του Κασίγιας, που διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στα τελευταία λεπτά. Στο 79' οι Μαδριλένοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Ρονάλντο απέφυγε τον Πάλοπ και άφησε για τον Εζίλ, αλλά ο Αλέξις πρόλαβε τον τελευταίο και απομάκρυνε έγκαιρα.

Στον αντίποδα, ο Νεγκρέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 89' αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο άσος της Σεβίλης είχε σταματήσει την μπάλα με το χέρι, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: