Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τσιώλης: «Με πίστη για θετικό αποτέλεσμα»

Αν η νίκη επί της ΑΕΚ είναι το δέντρο, τότε για τον Ολυμπιακό Βόλου στο ποδόσφαιρο στοίχημα είναι το δάσος, που δεν είναι άλλο από την παραμονή στην κατηγορία, και αυτήν θα διεκδικεί με αισιοδοξία σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου, όπως ξεκαθάρισε ο Σάκης Τσιώλης.

Με αυτήν τη φιλοσοφία θα υποδεχτεί η Θεσσαλική ομάδα και τον Ολυμπιακό, για την 20η αγωνιστική της Super League, με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει θετικά και σε αυτό το στοίχημα προγνωστικά, παρά τη δυναμική του αντιπάλου και τη δυστοκία της ομάδας του μέσα στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Αναλυτικότερα ο Σάκης Τσιώλης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με…

Την προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου εν όψει Ολυμπιακού: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ ευχάριστο. Είπα, όμως, στα παιδιά να αφήσουμε πίσω τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτή ανήκει στον κόσμο, την πόλη, που την χρειάζονται! Πρέπει, λοιπόν, να αφήσουμε το δέντρο και να δούμε το δάσος, που για εμάς είναι οι 34 βαθμοί. Είμαστε ακόμη σε μεγάλη πίεση και οφείλουμε να κυνηγάμε τη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου και χρώματος φανέλας. Μακάρι και σε αυτό το παιχνίδι να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς για να νιώσουμε περισσότερη ασφάλεια, να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο του Βόλου και να δώσουμε ευχαρίστηση στον χρηματοδότη μας, που από τότε που ήρθε έχει κάνει πάρα πολλά για την ομάδα. Θέλουμε να είναι ικανοποιημένος και δικαιωμένος για τους συνεργάτες που έχει επιλέξει και για την ομάδα του.

Τον τρόπο που σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα σαν ομάδα και πρέπει να αφήσουμε πίσω το ματς με την ΑΕΚ. Είμαστε συγκεντρωμένοι για αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο, είπα στους παίκτες μου ότι θα πρέπει να κρατήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τον ενθουσιασμό μας. Αφού νικήσαμε την ΑΕΚ, που είχε επικρατήσει τόσο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τότε μπορούμε και εμείς να πάμε με πίστη για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι θέμα τακτικής. Αν μπορέσουμε να βγάλουμε τα δικά μας πλεονεκτήματα δεν θα έχουμε πρόβλημα. Με αυτή τη δυναμική και την κουλτούρα που έχουμε, μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον αντίπαλο και να αφήσουμε χρώματα και ομάδα. Στο τέλος, θα δούμε ποια ομάδα άξιζε να πάρει το αποτέλεσμα. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν κενοί χώροι.

Ο Ολυμπιακός είναι καλός στους στενούς χώρους και στο συνδυαστικό παιχνίδι με Τοροσίδη, Μπράβο και τον Ιμπαγάσα, που είναι ο συνδετικό κρίκος από την άμυνα στην επίθεση. Ο τρόπος που παίζει μας κάνει να σκεφτόμαστε έναν τρόπο παιχνιδιού που μπορεί να μας δώσει πλεονεκτήματα. Πατάμε καλά στο στυλ παιχνιδιού που έχουμε στο μυαλό μας. Το μόνο που φοβάμαι είναι πως όταν δίνεις χώρους στον αντίπαλο και έχεις πιο ενισχυμένη την άμυνά σου, τότε μπορεί αν ο διαιτητής είναι επιρρεπής στα φάουλ, να σφυρίζει συνεχώς στημένες φάσεις και τότε να μας δημιουργήσει πρόβλημα».

Την πιθανή συμμετοχή του Τικάο: «Ήρθε η μπλε κάρτα του και η αλήθεια είναι πως με προβληματίζει θετικά. Μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής».

Τη δυσκολία του Ολυμπιακού Βόλου να νικήσει στο Πανθεσσαλικό στάδιο: «Εκτός από το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε, πρέπει να βελτιωθούμε και να τελειώνουμε τις φάσεις. Έχουμε αυτό το πρόβλημα γιατί πολλές ομάδες παίζουν κλιμακωτή άμυνα και κυνηγάνε περισσότερο την αντεπίθεση. Μην εκπλαγείτε αν με τον Ολυμπιακό η ομάδα έχει πιο ξεκάθαρες φάσεις! Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Την απόκτηση επιθετικού: «Έχουν γίνει αρκετές επαφές για την απόκτηση ενός επιθετικού. Μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή, με την οποία θα ήταν πιο δυνατή η ομάδα μας. Ευελπιστώ μέχρι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, τη Δευτέρα, να γίνει αυτή η κίνηση, καθώς μας περιμένει πολύ μεγάλος αγώνας και πολύ δρόμος. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί οι αντίπαλοι που βρίσκονται πιο κάτω στη βαθμολογία περιμένουν πως και πώς να χάσουμε βαθμούς».

Την τακτική του ώστε οι παίκτες να εγκλιματίζονται στην ομάδα: «Το πλεονέκτημα της ομάδας είναι η χημεία της. Θα πρέπει οι παίκτες να ταιριάζουν στον τρόπο που παίζουμε. Στη μεταγραφική περίοδο κοιτάμε να πάρουμε παίκτες που έχουν ενεργή συμμετοχή, καλή φυσική κατάσταση και να ταιριάζουν στη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας».


Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: