Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Προβληματισμός, αλλά όχι… πανικός!

Σε μπελάδες ο Ολυμπιακός μετά την ήττα-σοκ από τη Σιένα. Στενεύουν τα όρια για πρόκριση, «τελικοί» τα επόμενα ματς. Η μεταμόρφωση προς το χειρότερο, ο ξεχασμένος Σερμαντίνι και η διάψευση για Πάουελ.

Προβληματισμός, αλλά όχι… πανικός
Σε δύσκολη θέση ακόμη και για αυτή την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας έφερε τον Ολυμπιακό η ήττα από τη Σιένα (72-74). Ο στόχος της διαφύλαξης του αήττητου του ΣΕΦ πήγε… περίπατο νωρίς και μετά από τέσσερις αγωνιστικές οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν ήδη τρεις ήττες, έχοντας κερδίσει μόνο τη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου τους, Μπεσίκτας, μέσα στην έδρα τους.

Είναι πασιφανές πως η απόδοση των πρωταθλητών απέχει παρασάγγας από αυτή του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και θυμίζει περισσότερο αυτή στην αρχή της περιόδου. Ευάλωτος στην άμυνα, βραχυκυκλωμένος συχνά στην επίθεση, με βασικά του ατού ντεφορμέ, ανεξήγητα αγχωμένος (αμέτρητα τα χαμένα εύκολα καλάθια στα τελευταία παιχνίδια) και χωρίς βοήθεια από τον πάγκο, ο Ολυμπιακός γκρεμίζει ό,τι έχτιζε το προηγούμενο διάστημα. Ήδη βρίσκεται στο -3 από Κάχα Λαμποράλ και Σιένα, καθώς και στο -2 από Χίμκι και Μπαρτσελόνα.

Οι τελευταίες εμφανίσεις έχουν δώσει πολλή τροφή για σκέψη. Ο προβληματισμός στις τάξεις της ομάδας είναι δεδομένος, αλλά δεν επικρατεί πανικός. Η εμπιστοσύνη της διοίκησης στον προπονητή και την ομάδα είναι ξεκάθαρη και όλοι ελπίζουν σε άμεση ανάκαμψη. Δεν ήταν δυνατό να συνέχιζε ο Ολυμπιακός με το πόδι κολλημένο στο γκάζι από το Νοέμβριο μέχρι το Μάιο, αλλά η τωρινή «κοιλιά» είναι μάλλον αδικαιολόγητη.

Υπάρχουν ακόμη 10 παιχνίδια για το Top 16 και η κατάσταση είναι σίγουρα αναστρέψιμη. Αρκεί να αρχίσουν… εδώ και τώρα οι νίκες. Στα παιχνίδια που ακολουθούν με Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ είναι απαραίτητες, πριν έρθουν τα διαδοχικά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και τον τελικό του Κυπέλλου.

Μπορούσε περισσότερο ο Σερμαντίνι

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι ήταν από τις λιγοστές οάσεις στον χθεσινό Ολυμπιακό. Και φαίνεται πως θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο, αν έμενε πιο πολλή ώρα στο παρκέ. Ο Γεωργιανός σέντερ είχε σε 14 λεπτά συμμετοχής (ένα επτάλεπτο στο πρώτο κι ένα ακόμη στο τρίτο δεκάλεπτο) 9 πόντους με 3/4 βολές και 3/3 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 τάπες, 1 κλέψιμο, κανένα λάθος και μόλις ένα φάουλ. Μάλιστα σύμφωνα με τη στατιστική, στο διάστημα που ήταν στο παρκέ, ο Ολυμπιακός ήταν στο +11 από τους αντιπάλους του. Μάλλον ξεχάστηκε στον πάγκο…

Ουδέν θέμα με Πάουελ

Από τον επίσημο Ολυμπιακό διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι αναζητείται αντικαταστάτης του Τζος Πάουελ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το δικαίωμα απόκτησης παίκτη για να τους ενισχύσει στον δεύτερο γύρο του Top 16, αλλά επί της παρούσης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε άλλη προσθήκη. Βέβαια μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου πολλά μπορεί να αλλάξουν.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: