Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πρόωρη αποκαθήλωση για τον Ολυμπιακό!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του Ολυμπιακού.

Πρόωρη αποκαθήλωση για τον Ολυμπιακό
Και τώρα τι; Ο Ολυμπιακός έχασε από τη Σιένα και πλέον τρέχει και δεν φτάνει. Το ζητούμενο από την αρχή του ΤΟΡ-16 ήταν να διατηρήσει αήττητη την έδρα του και να κάνει ένα διπλό εκτός ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία του στην οκτάδα. Αυτό έλεγαν οι υπολογισμοί. Η ομάδα του Πειραιά είναι πια στο -1 σε έναν όμιλο όπου φαινόταν ότι επτά ομάδες θα πήγαιναν για τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις.

Η Μπεσίκτας ήταν εξ αρχής η ομάδα που θα έμενε τελευταία και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα κάνει έστω μια νίκη με τα χάλια που έχει. Σε τραγική κατάσταση είναι και η Φενέρ που είναι και αυτή στο 0-4 και ουσιαστικά στο -2 εξαιτίας των δυο εντός έδρας ηττών από Σιένα και Κάχα. Οι δυο τελευταίες με τα δυο διπλά σε Πόλη (αμφότερες) και ΣΕΦ, Τελ Αβίβ αντίστοιχα είναι στο 4-0 και +2.

Πως το γυρίζει ο Ολυμπιακός που είναι στο 1-3 και με ήττα εντός (στο ίδιο χάλι και η Μακάμπι); Η Μπαρτσελόνα είναι στο 3-1 και σούπερ φαβορί για την πρωτιά μαζί με Σιένα, Κάχα, αλλά τυπικά είναι στα ίσια αφού έχει κάνει το απαραίτητο διπλό επί της Μπεσίκτας και έχει πάρει τα ματς στο «Παλάου». Ομοίως και η Χίμκι που έχει 3-1, αλλά με τρεις νίκες εντός, μια εκτός επί της Μπεσίκτας και κυρίως τον «άσο» επί της Μπαρτσελόνα είναι μεν στα ίσια της, αλλά με αβάντζο τη νίκη επί των Καταλανών.

Κι όμως το ματς άρχισε με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα ο Σερμαντίνι, πήρε ύψος στη ρακέτα ο Ολυμπιακός, μια χαρά ο Μάντζαρης πάνω σε Μπράουν, λογικές επιθέσεις και όχι μόνο τρίποντα και η Σιένα έδειχνε να μην μπορεί να ανατρέψει τον ρυθμό. Κι όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο επήλθε μπλακ άουτ. Αμυνα ζώνης με προσαρμογές από τους Ιταλούς που πήραν επιθετικά ριμπάουντ, έκλεψαν πολλές μπάλες και έφεραν τα πάνω κάτω.

Ο Σερμαντίνι πήγε σετ με τον Εζέ και έμειναν μαζί στον πάγκο και οι γηπεδούχοι … κόντυναν. Ανούσιες πάσες, έλλειψη συγκέντρωσης και καμία επαφή με το καλάθι. Από τους 25 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, έπεσαν στους 11 στο δεύτερο και το παιχνίδι άλλαξε ολοκληρωτικά. Η Σιένα έπιασε στον ύπνο τον Ολυμπιακό που δεν είχε απαντήσεις στην επίθεση. Τον έπιασαν νεύρα, άγχος και απλά δεν ήξερε τι έκανε.

Όταν έπαιξε άμυνα, ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά και πάλι με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις του Περπέρογλου δεν είχε κανένα παίκτη σε καλή βραδιά. Κι όμως το είχε δικό του το παιχνίδι. Όταν το πήρε πάνω του ο Σπανούλης στα τελευταία δευτερόλεπτα έφτασε στο +5, αλλά το πούλησε το ματς. Τζάμπα φάουλ σε τρίποντο του Αντιτς πάνω στον Μπράουν, χαμένα λεϊ άπ από Λο και Χαϊνς και με 0-7 σε 33 δευτερόλεπτα η Σιένα απομάκρυνε τον Ολυμπιακό από τα προημιτελικά.

Η αλήθεια είναι ότι οι «κόκκινοι» δεν ήταν καλοί, όπως δεν είναι σε όλο το ΤΟΡ-16. Πλέον κυνηγάνε μεγάλα διπλά κάτι που όπως φαίνεται δεν μπορούν να κάνουν. Η χρονιά στην Ευρώπη χάνεται πολύ νωρίς ενώ πριν τα Χριστούγεννα ο δρόμος ήταν στρωμμένος με ροδοπέταλα. Με την αλλαγή του χρόνου χωρίς λόγο ο Ολυμπιακός γέμισε άγχος, νεύρα, έγινε προβλέψιμος, αδιάβαστος και δεν μπορεί να βρει λύσεις με τίποτα. Το κομπιούτερ γέμισε...ιούς και όλα χάνονται…


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: