Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

"Φόρα τη φανέλα, μη γίνει κι άλλη γκέλα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι μόνο δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός, αλλά πλήρωσε και τις απουσίες του στην Ξάνθη. Έκατσαν, δηλαδή, κάποιες ευκαιρίες οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν από τον Αμπντούν, τον Ντιόγκο κ.ά.
"Φόρα τη φανέλα, μη γίνει κι άλλη γκέλα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα βάζαμε και τον Πάντελιτς σ’ αυτούς που χάσανε ευκαιρίες, με μια διαφορά. Έπαιξε ενώ δεν ήταν 100% έτοιμος. Το ξέρουμε, δηλαδή, ότι είναι γκολτζής. Ενώ ο Ντιόγκο ή ο Αμπντούν δεν το’ χουνε με τίποτα το σκοράρισμα.Ή μήπως ο Φετφατζίδης σκοράρει εύκολα;
Όταν, λοιπόν, οι Μιραλάς, Τζιμπούρ είναι τραυματίες, ενώ ο Πάντελιτς μόλις επιστρέφει από τραυματισμό και είναι βαρύς ακόμα, τότε τι περιμένεις σαν Ολυμπιακός; Να σε σώσει ο χασογκόλης Ντιόγκο; Ή ο Αμπντούν που ο άνθρωπος αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται; Αυτός νομίζει ότι παίζει ακόμα στην Καβάλα!
Χίλιες φορές, δηλαδή, να φορέσει ξανά φανέλα ο Βαλβέρδε! Θα πει κάποιος "μα ο Ερνέστο είναι 47 χρονών". Σιγά τα αυγά, ρε παιδιά. Εδώ ο Νικοπολίδης έπαιζε μέχρι τα 41. Τι είναι έξι χρονιά παραπάνω στην εποχή μας; Ο Ερνέστο, άλλωστε, μια χαρά κρατιέται. Φιτ είναι ο Μυρμήγκης, όπως ήταν το παρατσούκλι του όταν έπαιζε μπάλα.

Ο Βαλβέρδε, λοιπόν, τα έβαζε σαν παίκτης τα γκολάκια του. Και με την φανέλα της Εσπανιόλ και με την φανέλα της Μπάρτσα, αλλά και με την φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Με την Μπιλμπάο στα 170 ματς πέτυχε 44 γκολ. Και μιλάμε για το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, αυτό της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε ένα παιχνίδι Μπάρτσα - Μπιλμπάο. Ο Βαλβέρδε αγωνιζόταν εκείνη τη σεζόν (1990-91) στην Μπιλμπάο. Η ομάδα του γνώρισε βαριά ήττα, αλλά δείτε τι γκολάρα έβαλε ο Ερνέστο όταν ισοφάρισε σε 1-1. Μπορεί να βάλει τέτοιο γκολ ο Ντιόγκο; Ή ο Αμπντούν; Γι’ αυτό λέμε: "Ερνέστο, φόρα τη φανέλα, για να μη γίνει κι άλλη γκέλα".

Ακόμα και τώρα καλύτερος είναι από μερικούς που παίζουνε. Κι από μερικούς αντίπαλους αμυντικούς, ίσως να είναι πιο γρήγορος. Πλάκα, πλάκα…


πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: