Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Και η ψαλίδα ανοίγει...!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει για τη διαφορά ασφαλείας του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό που ενδέχεται να αυξηθεί και θα δείχνει μεγαλύτερη από το εικονικό +5.
Και η ψαλίδα ανοίγει...
Έτσι όπως το πάει ο Φερέιρα δεν είναι καθόλου απίθανο να πάρει κάποιο από τα επόμενα ματς με γκολ από τον τερματοφύλακα. Ο Τοτσέ στο Αγρίνιο, ο Κλέιτον στα Γιάννενα, ο Λέτο με την Κέρκυρα, ο Κατσουράνης με τη Δόξα Δράμας, ο Κουίνσι με τον Ατρόμητο.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται απόλυτα συνεπής και... προβλέψιμος. Στον πρώτο γύρο, ή, τέλος πάντων, στο μεγαλύτερο κομμάτι του, έπαιρνε τους βαθμούς παίζοντας ποδόσφαιρο αλέγκρο. «Οσα βάλουμε και όσα φάμε», έμοιαζε να είναι η εντολή. Ο Παναθηναϊκός έβαζε σχεδόν πάντα περισσότερα και άπαντες αναρωτιούνταν τι θα γίνει αν σταματήσει να βάζει γκολ με ευκολία η ομάδα του Φερέιρα. Η απάντηση δίνεται από το έμπα του 2012. Προφανώς ο κόουτς έβλεπε τη φόρμα της ομάδας να φεύγει και το γύρισε το χαρτί, στήνοντας την ομάδα του με τρόπο διαφορετικό. Τι κι αν του έφυγε ο Καντέ, τι και αν χτύπησε ο Μπουμσόνγκ ο Φερέιρα από το Αγρίνιο και μετά παρουσιάζει έναν Παναθηναϊκό που μπορεί να νικά σκοράροντας μία φορά, επειδή ακριβώς δεν τρώει όχι γκολ, ούτε φάση. Ολα αυτά με εξαίρεση το... πατινάζ που παίχτηκε στα Γιάννενα.
Στο ΟΑΚΑ ο Ατρόμητος είχε στη διάθεσή του και τον Τάτο και τον Μήτρογλου και τον Σκόνδρα και έκανε πολύ λιγότερα απ' όσα έκανε όντας μισός στο «Καραϊσκάκης». Με εξαίρεση τη φάση του Μήτρογλου στο ξεκίνημα οι «πράσινοι» δεν ένιωσαν απειλή. Οταν βγάζεις τόσο ξεκούραστα ένα 90λεπτο απέναντι σε μια ιδιαίτερα ταλαντούχα ομάδα όχι μόνο κάποια στιγμή θα καταφέρεις να φτάσεις στο (νικητήριο) γκολ αλλά στέλνεις και εμφατικό μήνυμα στον ανταγωνισμό πως ό,τι και αν συμβεί έχεις τον τρόπο να τα καταφέρεις.
Πάμε και παρακάτω. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί, πλέον, η κατάσταση το πιθανότερο είναι η ψαλίδα με τον Ολυμπιακό να ανοίξει κι άλλο. Δεν είναι μόνο το βαρύ πρόγραμμα που τώρα ξεκινά για τους «ερυθρόλευκους», δεν είναι μόνο το ότι από την Τετάρτη και μετά ο ΠΑΟ θα έχει ένα ματς κάθε εβδομάδα, δεν είναι μόνο το ότι ο Ολυμπιακός μοιάζει... βραχυκυκλωμένος. Είναι το ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει συμπτώματα «παλαιού Παναθηναϊκού». Οση περισσότερη κουβέντα για το πέναλτι του Τοροσίδη γίνει στον Πειραιά τόσο πιο κοντά θα έρχεται άλλη μία γκέλα των Πειραιωτών...
Με άλλα λόγια: αν ο Παναθηναϊκός νικήσει, έστω και με 1-0, την Τετάρτη τον Λεβαδειακό η διαφορά θα γράφει +5 αλλά θα είναι μεγαλύτερη...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: