Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πάμε Super League-άρα μου!!

Πόσο καιρός είχαμε να ασχοληθούμε με τη διαιτησία; Στην τηλεόραση κάνει πρεμιέρα το "Είναι στιγμές" και στη Super League όλες οι στιγμές μοιάζουν ίδιες!
Πάμε Super League-άρα μου!

Fabulous Five!

Ηλίας Ψινάκης, Τρύφωνας Σαμαράς, Λάκης Γαβαλάς, Γιώργος Μέρλος και Πάνος Φασουλής... Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι περνάνε το Σαββατοκύριακό τους παρακολουθώντας ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη Super League. Είναι, όμως, οι «Fab 5»... Κι αν εκείνοι έμειναν τέσσερις, εμείς συνεχίζουμε με πέντε την παράδοση που ξεκινήσαμε!

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Το χρυσάφι που ανακάλυψε ο Χρήστος Πανόπουλος στην Γερμανία, αναμένεται σύντομα να τον αποζημιώσει για τα προηγούμενα χρόνια... ξηρασίας. Η συνεργασία του Παναγιώτη Βλαχοδήμου με τον Θοδωρή Βασιλακάκη έδωσε τη νίκη στην Ξάνθη κόντρα στον Ολυμπιακό και ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο που υπάρχει στην ακριτική ομάδα, η οποία φέτος κάνει τη μεγάλη επιστροφή.

Δημήτρης Γραμμόζης: Ο αρχηγός της Κέρκυρας δεν σκοράρει συχνά! Έτσι, το γκολ από μόνο του αποτελεί είδηση. Απ’ τη στιγμή, όμως, που έδωσε βαθμό στην Κέρκυρα και στέρησε δύο από τον ανταγωνιστή της, αποκτά μεγαλύτερη αξία. Κι απ’ τη στιγμή, που σημειώθηκε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, κάτι που σπανιότατα βλέπουμε στα ελληνική γήπεδα, τότε η αξία του μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Ο Δημήτρης Γραμμόζης πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής στο Αγρίνιο, γκολ που ήταν το τρίτο του συνολικά με τη φανέλα της Κέρκυρας και δεύτερο τη φετινή σεζόν.

Νίκος Κατσικοκέρης: Από τη Γ’ Εθνική έκανε το μεγάλο άλμα κι έχει καταφέρει να προσγειωθεί στην Α’ Εθνική με τα δύο πόδια και χωρίς να χάσει στο ελάχιστο την ισορροπία του. Ο Νίκος Κατσικοκέρης πέτυχε το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα και σκοράρει ένα γκολ ανά τρία παιχνίδια, κάτι διόλου αμελητέο για μια ομάδα όπως ο Εργοτέλης. Κόντρα στην ΑΕΚ, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης 14 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι κι εκμεταλλεύτηκε την προσπάθεια του Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος για δεύτερο σερί παιχνίδι κάνει αισθητή την παρουσία του.

Σέρνα Ρούμπεν Ράγιος: Ευτυχώς για τον ΠΑΣ, δεν έχει να παίξει άλλο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Δυστυχώς, όμως, για τον Ισπανό μέσο, ο οποίος αν έπαιζε κάθε εβδομάδα με την ομάδα των Ιωαννίνων, θα χτυπούσε εύκολα μια μεταγραφή. Μέχρι και πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, ίσως να διεκδικούσε! Ο 25χρονος μέσος πέτυχε το πέμπτο του γκολ στη σεζόν με τον Αστέρα και τα τρία εξ αυτών τα έχει πετύχει με αντίπαλο τον ΠΑΣ. Δύο στο κύπελλο πριν από περίπου δέκα ημέρες και ένα στο παιχνίδι του Σαββάτου, νωρίς-νωρίς για να μην παίρνει και ο αντίπαλος αέρα!

Τζέιμς Κουΐνσι: Έχει και μερικά ακόμα ονόματα, αλλά για οικονομία χώρου δεν θα τα αναφέρουμε. Ο 25χρονος μέσος του Παναθηναϊκού είχε καιρό να εμφανιστεί στο προσκήνιο, μετά από εκείνο το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, όταν βρισκόταν σε δαιμονιώδη φόρμα, με απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ. Ο Κουΐνσι πέτυχε ένα εξαιρετικά κρίσιμο γκολ στο ματς με τον Ατρόμητο, το οποίο έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι και του επέτρεψε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού. Οι τρεις βαθμοί δίνουν τη δυνατότητα στο τριφύλλι να ξεφύγει ως και πέντε βαθμούς από τον αιώνιο αντίπαλό του, αρκεί  να κερδίσει το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό την ερχόμενη Τετάρτη.

Black out!

Η Νάντια Μπουλέ παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι που φέρνει αντιμέτωπο τους ανθρώπους με δύο από τους μεγαλύτερους φόβους τους. Το σκοτάδι και το άγνωστο! Στο δικό μας dark room κλείνουμε τα φώτα και αφήνουμε τους χειρότερους ή τους μοιραίους της αγωνιστικής αντιμέτωπους με τα... παραπτώματά τους. Εξαιρούνται εκείνοι που θα έχουν δική τους κατηγορία!

Λουίς Ντιόγκο: Πόσο καιρό είχατε να βάλετε γκολ?? Πόσο καιρό το βλέπετε να κάνετε ξανά?

Μάριο Μπούντιμιρ: Πνίξτε τον φουνταριστό!! Με τόση βροχή στο Παγκρήτιο. κάπου μπερδεύτηκε ο Κροάτης επιθετικός.

Μάρκος Βελλίδης: Μόλις καταλάβαμε όλοι το λόγο που όταν ήσασταν μικρός σας έβαζαν τέρμα!!!

Παναγιώτης Λαγός: Μέχρι και η χελώνα που πέρασε τον περισσότερο χρόνο στον μύθο του Αισώπου ταπεινωμένη, κάτι καλύτερο θα έκανε από εσάς σε αυτή τη φάση!

Δημήτρης Στυλιάρας: Στα τρία κόρνερ, υπήρχε περίπτωση να δώσετε ένα πέναλτι στον ΠΑΣ? Ή τουλάχιστον, στα τρία πέναλτι, ένα κόρνερ;

Dancing on ice!

Αν έχετε λίγη υπομονή και το επιτρέπει και ο προϋπολογισμός της ιστοσελίδας μας, μπορεί να ζητήσουμε κριτική επιτροπή. Ο Πέτρος Κωστόπουλος θα εξαιρεθεί λόγω συλλογικών προτιμήσεων, ο Αλέξης Κωστάλας θα κάνει το gazzetta on air και η Έλενα Παπαρίζου θα βοηθήσει σίγουρα στην επισκεψιμότητα του σάιτ μας. Τώρα που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με το αυθεντικό, θα αναγκαστούν να ρίξουν και τις απαιτήσεις τους. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα ασχοληθούμε με το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής, που αποτέλεσε το υπερθέαμα της Super League. Ναι, υπάρχει και τέτοιο!

Η μεγάλη επιστροφή: Δεν είναι το γεγονός ότι το παιχνίδι καθήλωσε με το ρυθμό του, συγκλόνισε με τις προσωπικές μονομαχίες και μονομάχισε με το el clasico για τις ατομικές ενέργειες. Ούτε ότι είχε δεκάδες φάσεις για γκολ και εντυπωσιακές αποκρούσεις... Εκείνο που καθιστά την αναμέτρηση στην Ξάνθη ως το υπερθέαμα της αγωνιστικής, είναι η επιστροφή στο μέλλον. Το γεμάτο γήπεδο στα Πηγάδια, η πέμπτη θέση στην οποία σκαρφάλωσε η Skoda, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση ο Χρήστος Πανόπουλος, η νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου.

Αν έλειπε και το στραβό σφύριγμα στο φινάλε του αγώνα, τότε θα ήταν όλα ακόμα καλύτερα και δεν κερδίζαμε και την Ιωάννα Πηλίχου!!

Δέστε τον!

Να μας συγχωρέσει ο Νίκος Μουτσινάς, το τσιφτετέλι της Μαρίας Ηλιάκη και οι πλαστικές της Κατερίνας Καινούργιου, αλλά τη χωρίσαμε την παρέα τους. Αποφασίσαμε ότι μόνος ένας σε κάθε αγωνιστική είναι έτοιμος για εισαγωγή ή αν το προτιμάτε για... εξαγωγή από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι παίκτης, παράγοντας, προπονητής, διαιτητής... Αν και κάτι μας λέει πως η τελευταία κατηγορία θα έχει τις περισσότερες συμμετοχές.

Πέτρος Κωνσταντινέας: Ο παικταράς έγινε... μασκαράς, όπως τραγουδούσε κάποτε ο Γιάννης Μηλιώκας για να τον Greco μασκαρά! «Τσίρκο, παράγκα, φίρμα γκρέκα», έλεγαν οι στίχοι, πριν καλά-καλά ακούσουμε για την πρώτη παράγκα. Η μάχη τώρα γίνεται για το... εξοχικό της και κάθε εβδομάδα βρίσκουμε και νέες αφορμές να το συζητάμε. Ο Πέτρος Κωνσταντινέας κατάφερε να εκτεθεί ακόμα μια φορά με τις αποφάσεις του και να εκθέσει ταυτόχρονα όλους εκείνους που επιμένουν να τον ορίζουν σε μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια.

Ο 34χρονος ρέφερι που κάποτε είχε αποθεώσει τον Βασίλη Τοροσίδη με το διάσημο «πάμε παικταρά μου», τώρα προφανώς πίστεψε ότι το πουλέν του θέλησε να τον ξεγελάσει και δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Μες στην καλή χαρά!

Κάπου κυκλοφόρησε η φήμη ότι κόβεται η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Έτσι και προκειμένου να ζει για πάντα στις καρδιές μας, αποφασίσαμε να την συμπεριλάβουμε στις τηλεοπτικές μας εκπομπές. Για να μην χάσουμε και τον κλώνο του Σάββα Γκέντζογλου με την ωραία φράντζα. Εδώ, λοιπόν, θα μιλάμε για την ομάδα της αγωνιστικής!

Λερναίος... αετός: Ο δικεφάλος είναι μια κατάσταση, που πλέον την έχει ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ. Ένα παλαιό status, το οποίο δεν μπορεί να εκφράσει την πολυπλοκότητα του. Κόντρα στα προβλήματα, κόντρα στις απώλειες και τις απουσίες, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι καταφέρνει κάθε εβδομάδα και σε κάθε παιχνίδι να ξεπερνάει τον εαυτό της. Μετράει εφτά νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τη μοναδική ισοπαλία να είναι στην Ξάνθη, κάτι το οποίο αν μη τι άλλο δικαιολογείται.

Με μια σειρά εξαιρετικά δύσκολων παιχνιδιών να ακολουθεί, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει ακόμα μεγαύτερη υπέρβαση για να τα καταφέρει, όμως βάσει των δειγμάτων που έχει δώσει τον τελευταίο καιρό, δύσκολα θα στοιχηματίσει κάποιος εναντίον του.

Κάτι ψήνεται!

Μια παρέα πέντε ατόμων, άγνωστοι μεταξύ τους και με μοναδικό κοινό στοιχείο, εκείνο της καταγωγής γίνονται φίλοι για μια εβδομάδα. Ο ένας αναλαμβάνει να μαγειρέψει για τον άλλο, ο ένας να βαθμολογήσει τον άλλο κι επειδή στην Ελλάδα είμαστε, καταλήγει ο ένας να «θάβει» τον άλλον! Σε αυτή την κατηγορία θα μιλήσουμε για τις περιπτώσεις που κάτι καλό δημιουργείται, αλλάζει ή γεννιέται!

Νίκος Αναστασόπουλος: Δεν είναι εύκολη η δουλειά του... δεύτερου τερματοφύλακα. Ο 32χρονος γκολκίπερ της Κέρκυρας έχει συνηθίσει να βρίσκεται στη σκιά του Μάριο Γκαλίνοβιτς, όμως παρότι έπαιξε μόλις για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα (σ.σ. η πρώτη ήταν στις 28/8) κατόρθωσε με εξαιρετικές επεμβάσεις να συμβάλει στην ισοπαλία που πήρε η Κέρκυρα στο Αγρίνιο.

Νέρι Καστίγιο: Το πνεύμα των επόμενων Χριστουγέννων μάλλον τον επισκέφτηκε μέσα στις γιορτές. Τέσσερα γκολ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και ο Νέρι Καστίγιο ξαφνικά γίνεται ο ηγέτης του Άρη. Με αφορμή την παρουσία του, αξίζει να επαινεθεί η συνολική, ομαδική προσπάθεια των κιτρινόμαυρων στο δεύτερο γκολ κόντρα στην Δόξα. Στο τρίτο, δε, μπορούσαμε να δώσουμε και πάσα νωρίτερα, αλλά δεν βαριέσαι...

Άλβες Λίνο: Σε κάθε αγώνα μοιάζει και πιο πολύτιμος για τον ΠΑΟΚ. Είτε επειδή είναι ο εκτελεστής των πέναλτι, είτε επειδή ανοίγει διαδρόμους στα αριστερά και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πιστώθηκε μια ακόμα ασίστ σε αγώνα του ΠΑΟΚ, με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Στέφανο Αθανασιάδη και όχι τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όπως συνήθως. Αμέσως μετά το γκολ, επανέλαβε την κούρσα του, αλλά αυτή τη φορά ο επιθετικός του δικεφάλου δεν βρήκε στόχο.

Ηλίας Σολάκης: Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα ήταν σωτήριο για τον Αστέρα Τρίπολης. Και ήταν και αρκούντως εντυπωσιακό, ώστε να τον φέρει ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους μας. Ο έμπειρος επιθετικός που, λόγω τραυματισμού, άργησε να μπει σε ενεργό δράση έδωσε τη λύση στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη, κάτι που είχε κάνει αρκετές φορές και την περασμένη σεζόν στον Βόλο.

Βαγγέλης Μάντζιος: Αν τα έβαζε και όλα, ίσως να μην ήταν στον ΟΦΗ. Ο Βαγγέλης Μάντζιος με ένα γκολ, μια ασίστ και αρκετές χαμένες ευκαιρίες είναι ένα από τα πρόσωπα της αγωνιστικής, παρέα φυσικά με τον Φώτη Παπουλή, που είχε ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον στη Λιβαδειά και μπορούν να μοιραστούν το βραβείο, αφού χάρισαν στον ΟΦΗ τους τρεις βαθμούς.

Πλάκα σπας!

Ο Σάββας Πούμπουρας και ο Δημήτρης Βλάχος ξεκίνησαν πέρυσι μια εκπομπή με φάρσες που άγγιζαν ακραίες συμπεριφορές γελοιότητας, αλλά δεν θα γίνουμε τηλεκριτικοί. Σε αυτή την κατηγορία θα βρίσκουμε την γκάφα της αγωνιστικής, η οποία θα μπορούσε ανελλιπώς να είναι από διαιτητή. Για να μην το παρακάνουμε, όμως, και μας πουν και εμπαθείς, θα είναι και ποδοσφαιριστών.

Ανέστης Αναστασιάδης: Μικρή κοινωνία το Αγρίνιο και άντε να κυκλοφορήσεις... Άσε που δεν ξέρει κανείς και τι υποδοχή του έκανε στα αποδυτήρια ο Ανρί Καμαρά. Έχει και το καινούργιο look στα μαλλιά που μοιάζει λίγο με σαύρα κι άντε να ξεφύγει ο άτυχος αμυντικός του Παναιτωλικού, που είχε την ακόμα πιο ατυχή έμπνευση να παρέμβει στο πλασέ του Καμαρά για να στείλει εκείνος τη μπάλα στα δίχτυα. Οι προθέσεις του, βέβαια, ήταν αγνές και μοναδικός του στόχος να σιγουρέψει το γκολ, αλλά το κακό στον αγώνα με την Κέρκυρα έγινε. Έστω κι αν ο Περικλής Βασιλάκης έσπευσε να... καθαρίσει το όνομα του Αναστασιάδη!! Η φήμη ότι του έστειλε ανθοδέσμη ερευνάται ακόμα.

Οικογενειακές ιστορίες!

Ποιος δεν είδε αυτή την ανεπανάληπτη στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης; Ποιος δεν ταυτίστηκε με τους ήρωες της και δεν θέλησε να πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα επεισόδιά της; Οι «Οικογενειακές ιστορίες», προϊόν μυθοπλασίας, αλλά με περιπτώσεις πολύ κοντά στην πραγματικότητα που ζούμε έχουν θέση και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτή την κατηγορία θα παρουσιάζουμε την πιο τρελή στιγμή της αγωνιστικής, κάποιο επεισόδιο, κάποια λογομαχία... Κοινώς, όπου υπάρχει ξεκατίνιασμα!

Ο θρήσκος: Μόνος σε μια κοινωνία που έχει χάσει τις προτεραιότητές της. Αβοήθητος σε έναν κόσμο που έχει ξεχάσει τους κανόνες του. Στο σημερινό επεισόδιο των οικογενειακών ιστοριών, είναι ο μοναχικός περίπατος του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο άνθρωπος που δεν κατάφερε να νικήσει την οργή του, που δεν μπόρεσε να χαλουχήσει τα πάθη του και οδηγήθηκε να κόβει βόλτες μέσα στο γήπεδο στην Τρίπολη. Ο προπονητής που επέστρεψε για να δώσει λίγο χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα και αρνείται πεισματικά να παραδοθεί και να εγκαταλείψει τις αρχές του. Κόντρα σε όσους τον κοροϊδεύουν, τον ειρωνεύονται και τον χλευάζουν. Κι εμείς μαζί του είμαστε!

«Πρέπει να αρχίζει να κερδίζει και τους διαιτητές ο ΠΑΣ. Δεν ασχολούμαι με τους διαιτητές. Αντί να βγάλει εμένα έπρεπε να βγάλει δύο παίκτες του Αστέρα. Ο ΠΑΣ δεν θα πέσει. Μην κοροϊδεύετε για την Παναγιά. Εμείς δεν κουνάμε τη χείρα μας ακόμη. Θα έρθει η ώρα. Εγώ γιατί να μην έχω κουράγιο. Είχαμε προβλήματα. Δεν αναφέρομαι όμως σε αυτά. Δεν μας έδωσαν δύο πέναλτι».

Όσο έχω φωνή!    

Η Άννα Βίσση το έκανε reality… Σιγά τα αυγά! Που να δει τι reality έχουμε εμείς εδώ στη Super League άμα θέλουμε. Μετά τις οικογενειακές ιστορίες, περνάμε στο τελευταίο μας κομμάτι, εκείνο όπου θα φιλοξενεί κάθε εβδομάδα τη δήλωση της αγωνιστικής! Δόξα τω Θεώ, τόσα χρόνια και από χεσμένους έχουμε και από μπουρδέλα και από βιδώματα και απ’ όλα τα καλά...

Η σημερινή δήλωση, παρότι έγινε το Σάββατο, μπορεί να γίνει ένα μάθημα ζωής για όλους μας. Μπορεί να γίνει το σλόγκαν στο επόμενο πρωτάθλημα ή να κρεμαστεί έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ. Μπορούν ακόμα-ακόμα να τη φορέσουν και οι παίκτες σε μπλουζάκια πριν το ξεκίνημα της επόμενης αγωνιστικής. «Στο ξεκίνημα της καριέρας μου ασχολιόμουν πολύ με διαιτητές και βρέθηκα με χάπια», δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης μετά το τέλος του αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εσείς πόσα πήρατε σήμερα??

* Κεντρική φωτογραφία θα είναι πάντα η πιο περίεργη ή ενδιαφέρουσα της αγωνιστικής! Για σήμερα, επιλέξαμε τη μοναχική βόλτα του Άγγελου Αναστασιάδη στον αγωνιστικό χώρου του γηπέδου στην Τρίπολη.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: