Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

«Η ομάδα φέτος χάλασε αντί να γίνει καλύτερη»

Αποκαλυπτικός όπως πάντα ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει με μοναδικό τρόπο πώς ο Ολυμπιακός δεν βελτίωσε τις αγωνιστικές αδυναμίες, αλλά και τους πρόχειρους χειρισμούς της διοίκησης, που έκαναν την ομάδα χειρότερη συγκριτικά με την περυσινή σεζόν.
«Η ομάδα φέτος χάλασε αντί να γίνει καλύτερη»

• Βλαχοδήμος. Από το πρώτο ματς που τον είδα, ξετρελάθηκα και το είπα. Με είδατε να το κάνω για άλλο νεαρό Έλληνα ή ξένο φέτος απ’ τη Σούπερ Λίγκα; Όχι.
• Σαν αβγό τον καθάρισε τον Μαρκάνο ο Βλαχοδήμος. Του έφυγε ωραία στο γκολ, έκανε εξαιρετικό πλασάρισμα με το εξωτερικό, γρήγορος πολύ ο μικρός, αν δουλευτεί καλά, θα γίνει ωραίος παίκτης αυτός. Έχει και ντριμπλαδόρικες ικανότητες. Το θέμα είναι να μην τον κάνουν «εργάτη», να τρέχει πίσω- πίσω να κυνηγάει το αντίπαλο μπακ, αυτός πρέπει να είναι βέλος για την αντίπαλη άμυνα, μπροστά, να τους αναστατώνει.
• Καλός ήταν και ο Βασιλακάκης, είναι τρεχαλατζής, το πνευμόνι της Ξάνθης. Έβγαλε και πολύ έξυπνη πάσα στο γκολ.
• Η Ξάνθη έπαιξε σωστά τον Ολυμπιακό, έτσι πρέπει να παίξεις άμα θες να κάνεις ζημιά στον Ολυμπιακό. Όμως ο καλός Ολυμπιακός τέτοιες ομάδες πρέπει να τις καθαρίζει. Δεν συμφωνώ ότι ο Ολυμπιακός μετά τις γιορτές ξεχαρβαλώθηκε. Από την προετοιμασία είναι προβληματικός ο Ολυμπιακός! Από τα φιλικά του καλοκαιριού. Με εξαίρεση μόνο ορισμένα ματς στην Ευρώπη που υπερέβαλαν εαυτούς γιατί είναι διαφορετικό το κίνητρο.
Πέρσι έβλεπα απ’ τον Ολυμπιακό ένα ημίχρονο μπάλα και έφευγα γεμάτος, γρήγορη μπάλα, με συνδυασμούς. Φέτος τη χαλάσανε την ομάδα, αντί να τη φτιάξουν ακόμα καλύτερη.
• Κι ερχόμαστε σε αυτό που έχω πει τόσες φορές, σε αυτό που έλεγα από τα φιλικά και κάποιοι με έβριζαν. Οι μεταγραφές ήταν για τα μπάζα. Δεν απέδωσαν. Άλλοι σαπάκια, άλλοι τουρίστες, άλλοι σακάτηδες, άλλοι μέτριοι, άλλοι προσπαθούν μα δεν μπορούνε. Όσα έλεγα από την αρχή της σεζόν, δυστυχώς βγαίνουν.
Έχω κουραστεί να βλέπω Ισπανούς «παλαίμαχους» να παίρνουν μεροκάματο από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο φετινό το φαινόμενο. Από παλιότερα είχαν φανεί δείγματα με κάτι Όσκαρ, με κάτι Ουρτάδο, με κάτι αδελφούς Αλόνσο ανύπαρκτους να δοκιμάζονται επί μέρες επίμονα. Ήρθε τώρα και ο Κοβάσεβιτς που έχει τον ίδιο μάνατζερ κι αυτός, μας έφερε άλλα σαπάκια.
• Πάνε να μας πάρουν το πρωτάθλημα ο Μαρίνος, ο Ιωαννίδης, ο Καπίνο, ο Καρνέζης, ο Σαριέγκι, ο Μαυρίας, ο Σπυρόπουλος, ο Μπίασμιρ, ο Τοτσέ.
15-20 εκ. ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ πάει να πάρει ο Παναθηναϊκός, τον ανασταίνουμε. Άσε που γίνεται και πιο ελκυστικός τώρα για να τον αγοράσουν τίποτα Άραβες. Ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού δεν περίμενε αυτό το πράγμα φέτος στο πρωτάθλημα.
Στην Ξάνθη είχες για εξτρέμ τον Αμπντούν ο οποίος 10 πάσες να του έβγαζε ο Ιμπαγάσα, γκολ δεν θα έβαζε. Δεν το έχει το γκολ, είναι γνωστό απ’ την Καβάλα. Είχες από την άλλη πλευρά τον Φετφατζίδη ο οποίος με έχει απογοητεύσει, δεν κάνει αυτά που έχω συμβουλεύσει, εξτρέμ που να μην κάνει ένα μπάσιμο μέσα στην περιοχή, δεν υπάρχει.
• Τα εξτρέμ σου λοιπόν δεν απειλούσαν τα αντίπαλα δίχτυα, τα χαφ που έχεις γενικώς δεν σκοράρουν, σου έμενε μόνο ο σέντερ φορ. Ο Πάντελιτς τον οποίο τον έκλειναν τα σέντερ μπακ της Ξάνθης. Έβαλε δεύτερο κυνηγό μετά και ποιος ήταν, ο όρθιος στύλος, ο Ντιόγο. Ο Βραζιλιάνος από την Κοζάνη. Δηλαδή έπαιξε ένα χρόνο στη Βραζιλία σε 2 ομάδες, γκολ δεν έβλεπε ούτε με το τουφέκι, και θα σου δώσει εσένα το πρωτάθλημα; Πάλι τα έχασε τα γκολ στην Ξάνθη. Και δεν είναι μόνο το θέμα γκολ, είναι ότι δεν ξέρει μπάλα το παιδί. Αν τον δουν τίποτα σκάουτερ από ξένη ομάδα και ρωτήσουν από πού είναι, όταν τους πεις «από τη Βραζιλία», θα σε χτυπήσουν! Θα νομίζουν ότι τους κοροϊδεύεις. Το παιδί φαίνεται σαν να είναι από την… Σιάτιστα.
Δεν μας δόθηκε και η πεναλτάρα στον Τοροσίδη, άδικο ήταν να χάσει ο Ολυμπιακός. Αφού βλέπεις ρε διαιτητή ότι ο Ολυμπιακός δεν αξίζει να χάσει και τους 3 βαθμούς σε αυτό το ματς, δώσε του το πέναλτι στο τέλος να ισοφαρίσει. Ήταν καθαρό πέναλτι. Τον άξιζε τον βαθμό ο Ολυμπιακός.
Στην ευθύνη του προπονητή, πέρα από το θέμα των μεταγραφών, είναι και η διαχείριση του υλικού. Από τη μια οι πάρα πολλοί τραυματισμοί. Από την άλλη το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα ορισμένων ατού μας, όπως λόγου χάρη ο Τοροσίδης.
Ευτυχώς το καλοκαίρι γλιτώσαμε από τον Νιχάτ. Θυμάστε που τον είχαν οι εφημερίδες πρωτοσέλιδο; Ο πρώην συμπαίκτης του Κοβάσεβιτς στην Ισπανία. Βγήκα εδώ και είπα «μην τυχόν πάρετε και τον Νιχάτ, είναι τελειωμένος»! Διάβασα προχθές ότι σταμάτησε το ποδόσφαιρο…
Για τον Λεονάρντο της ΑΕΚ με ρωτάει ο Σινάνογλου τι γνώμη έχω, γιατί γράφτηκε στα ρεπορτάζ ότι μπορεί να υπάρξει θέμα για Ολυμπιακό. Θετική γνώμη έχω. Έτσι όπως είναι τώρα ο Ολυμπιακός, πιστεύω ότι ο Λεονάρντο θα μπορούσε να βοηθήσει. Μια τριάδα Τζιμπούρ, Μιραλάς, Λεονάρντο δεν θα ήταν άσχημη. Αλλά θες μια χαφάρα πίσω. Ένα χάφαρο.
• Μην την αφήσουν στην τύχη της την ομάδα, θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο αργότερα βλέποντας τον Παναθηναϊκό να κάνει γκέλες. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε, ο Ολυμπιακός πρέπει να ενισχυθεί, πρέπει να το κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός παίρνει με το ζόρι τα παιχνίδια. Όλο στο 1-0 και δύσκολα. Είδα και το ματς με τον Ατρόμητο, δεν μου άρεσε καθόλου ο Ατρόμητος, αργό ποδόσφαιρο, παλαιμάχων. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.
Ο Κάρολ του ΟΦΗ είναι καλή μεταγραφή. Καλός γκολκίπερ. Θες χαφ παικταρά όμως. Θες και εξτρέμ. Και κυρίως να σταματήσουν οι τραυματισμοί των Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς, και να φορμαριστούν ο Χολέμπας με τον Τοροσίδη.

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: