Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κίνητρο και φορμάρισμα το στοίχημα του ΠΑΟΚ

Η μέτρια εμφάνιση του ΠΑΟΚ και ο αποπροσανατολισμός από τον οποίο κινδυνεύει ο "Δικέφαλος" στην τελική κούρσα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Κίνητρο και φορμάρισμα το στοίχημα του ΠΑΟΚ
Δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ μπορεί να μείνει εκτός πλέι οφ. Σαφώς και αντιλαμβάνομαι την ανησυχία που διοχετεύουν με δηλώσεις τους αρκετοί παίκτες της ομάδας και καλά κάνουν, ωστόσο, ρεαλιστικά, μιλώντας θα πρέπει να.... αυτοκτονήσει πολλαπλώς ο "Δικέφαλος" για να μην είναι στα πλέι οφ.
Κατά συνέπεια, η ισοπαλία στο Αγρίνιο δεν πρέπει να απασχολήσει τόσο βαθμολογικά, όσο από πλευράς εμφάνισης.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μία πολύ μέτρια εμφάνιση, με τους περισσότερους παίκτες να κινούνται σε πολύ ρηχά νερά. Αν, μάλιστα, δεν ήταν σε ετοιμότητα ο Χαλκιάς ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε φύγει και με την ήττα στις αποσκευές του από την έδρα του Παναιτωλικού και να είχε απωλέσει την ψυχολογική δύναμη που του δίνει το γεγονός ότι η τελευταία φορά που έχασε μακριά από την Τούμπα είναι στις 6 Νοέμβρη, από τον κακό του δαίμονα φέτος Αστέρα Τρίπολης.
Θα συμφωνήσω με τον Μπόλονι ότι και πάλι η ομάδα του μπήκε πολύ νωθρά στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για 20, 25 χαμένα λεπτά, εγώ θα πω για περισσότερα από 60. Που οφείλεται αυτή η έλλειψη ρυθμού και νεύρου του ΠΑΟΚ όταν μπαίνει από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο;
Ενδεχομένως, μία σοβαρή εξήγηση να είναι αυτή που έδωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου. Ότι, δηλαδή, η ομάδα του δεν έχει μπροστά της προφανές κίνητρο. Μετά από τόσα μεγάλα ματς στην Ευρώπη και με την προοπτική της κατάκτησης του Κυπέλλου να είχε απασχολήσει πολύ έντονα τον "ασπρόμαυρο" σύλλογο για μεγάλο διάστημα της σεζόν, τώρα έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό. Θα αναρωτηθεί κανείς: "Μα υπάρχουν τα πλέι οφ μπροστά". Σωστά, αλλά μέχρι να έρθουν τι γίνεται;
Αυτό είναι ένα πρόβλημα και καλείται να το λύσει ο πολύπειρος Ρουμάνος προπονητής. Πιθανόν, τώρα που η κατάσταση "έσφιξε" κάπως βαθμολογικά, το έργο του να είναι ευκολότερο στα αποδυτήρια και οι παίκτες του να ανεβάσουν στροφές αναγκαστικά.
Φορμάρισμα στο σωστό τάιμινγκ
Υπάρχει, όμως, κάτι πολύ δυσκολότερο για τον Μπόλονι. Μία παράμετρος που, όπως φάνηκε και στο Αγρίνιο, παίζει τεράστιο ρόλο. Το φορμάρισμα των "βαριών χαρτιών" της ομάδας. Και κόντρα στον Παναιτωλικό ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι εξαρτάται πάρα πολύ από την απόδοση συγκεκριμένων παικτών. Αν κυρίως ο Γκαρσία, ο Λίνο, ο Σαλπιγγίδης, ο Λάζαρ και ακόμη ο Αθανασιάδης, ο Μαλεζάς και ο Φωτάκης δεν είναι σε καλή μέρα, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Και όσο περισσότεροι είναι σε μέτρια μέρα, τόσο πιο πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ όπως συνέβη χθες κόντρα στον Παναιτωλικό.
Το στοίχημα, λοιπόν, του 59χρονου προπονητή του ΠΑΟΚ είναι να εμφανιστούν οι πρωτοκλασάτοι του παίκτες πανέτοιμοι όταν ο "Δικέφαλος" μπει στα πλέι οφ. Να έχουν φρεσκάδα, καθαρό μυαλό και ανεβασμένη ψυχολογία για να δείξει και ο ΠΑΟΚ το πρόσωπο των μεγάλων αγώνων του. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, απαιτεί συνδυασμό πολλών πραγμάτων και συντονισμένη δουλειά από όλο το τεχνικό τιμ. Το παρήγορο είναι ότι υπάρχουν και πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια εμπειρία από το θεσμό των πλέι οφ και ακόμη ότι οι ίδιοι οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά πώς να κατανείμουν τις δυνάμεις τους.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: