Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

"Κάφροι" επέβαλαν τον "νόμο" τους και διέσυραν το ελληνικό ποδόσφαιρο!!

Τι να πεις για μπάλα... Πώς να μιλήσει κανείς για ποδόσφαιρο... Οι "κάφροι" επέβαλαν τον "νόμο" τους. Και διέκοψαν, με το "έτσι θέλω", το ντέρμπι. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.
"Κάφροι" επέβαλαν τον "νόμο" τους και διέσυραν το ελληνικό ποδόσφαιρο
Ετσι έκριναν οι «ανεγκέφαλοι», έτσι αποφάσισαν. Αδιαφορώντας παντελώς που η αγαπημένη τους (;) ομάδα θα τιμωρηθεί αυστηρά. Ποσώς τους ενδιαφέρει. Ποτισμένοι με μίσος (και ποιος ξέρει και με τι άλλο) για τον αντίπαλο, πολλώ δε μάλλον για τον «αιώνιο» αντίπαλο, ξεσπούν όπου βρουν. Ετσι, χωρίς λόγο. Διότι χθες δεν υπήρχε επαρκής λόγος που οι χούλιγκαν επιτέθηκαν με καρέκλες, κράνη και ό,τι άλλο είχαν στα χέρια τους στα ΜΑΤ στην ανάπαυλα των ημιχρόνων.
Η ομάδα τους ήταν ισόπαλη του Ολυμπιακού και η ελπίδα για νίκη δεν είχε ακόμα χαθεί. Οχι πως όσο η κλεψύδρα του χρόνου άδειαζε και το 0-1 παρέμενε, δικαιολογούνται οι ανεπίτρεπτες πράξεις των ταραξιών, που έχουν κάνει κτήμα τους τα ελληνικά γήπεδα. Οποιος δεν ξέρει να χάνει, δεν έχει θέση στο γήπεδο. Σε κανένα γήπεδο.
Ελεος πια! Αν δεν μπορεί να περιφρουρήσει την τάξη η αστυνομία και να ελέγξουν τους οπαδούς τους οι ΠΑΕ, ας κατεβάσουν τα ρολά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας το κλείσουν.
Οσο, όμως, χαϊδεύουν αυτιά, αυτά θα συμβαίνουν. Ας τιμωρηθούν με τον πιο σκληρό τρόπο οι ομάδες που έχουν μετατραπεί σε «εκτροφεία» χούλιγκαν, μήπως και αλλάξει η κατάσταση. Χθες, το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο έχει διασυρθεί πολλάκις στον διεθνή χώρο, υπέστη μία ακόμη βαριά ήττα. Μία νέα συντριβή, έναν καινούργιο διασυρμό.
Και διόλου απίθανο να βρεθούν κάποιοι παράγοντες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα καλόπαιδά τους. Οπως συμβαίνει χρόνια τώρα. Γι΄ αυτό φτάσαμε μέχρι εδώ.
Ας το καταλάβουμε επιτέλους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή. Τίποτα δεν είναι πάνω από την ίδια μας τη ζωή. Για πολλούς εξ ημών, ναι, αποτελεί τη σημαντικότερη διασκέδαση. Αλλά μέχρι εκεί. Επίσης, ουδείς αντιλέγει ότι το ποδόσφαιρο συνιστά το μεγαλύτερο κοινωνικό φαινόμενο.
Οσοι παρακολουθούσαν την αναμέτρηση της Τότεναμ με την Μπόλτον συγκλονίστηκαν βλέποντας ένα παλικάρι 23 ετών να σωριάζεται στον αγωνιστικό χώρο, καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή. Ολοι οι διαγωνιζόμενοι, συμπαίχτες και αντίπαλοι (μόνον για 90 λεπτά) έκλαιγαν, προσεύχονταν, ικέτευαν τον Θεό να τον κρατήσει στη ζωή.
Αναρωτιέται κανείς, όμως. Το πρόβλημα με την καρδιά του που αντιμετωπίζει ο Φαμπρίς Μουαμπά δεν το είχαν διαγνώσει οι γιατροί της Μπόλτον στην οποία αγωνίζεται; Το πιθανότερο. Ενδεχομένως, όμως, να το απέκτησε στην πορεία. Αν το οφείλει σε φαρμακοδιέγερση ή όχι, μόνον οι ειδικοί δύνανται να αποφανθούν.
Πάντως οι διοικούντες το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καλά θα κάνουν να μειώσουν την αγωνιστική δράση. Οι παίχτες αδυνατούν να αντεπεξέρχονται στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και κάποιοι δεν αποκλείεται να αναζητούν τη... συμπαράσταση στα φάρμακα, ρισκάροντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: