Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

«Οργανωμένα τα επεισόδια»

«Οργανωμένα τα επεισόδια»
Την εντύπωση πως τα επεισόδια ήταν οργανωμένα έχει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, Λάζαρος Γρύλλης. «Νομίζω πως η μεγαλύτερη ευθύνη είναι στην φύλαξη στις θύρες.

Δεν έγινε σωματικός έλεγχος και υπήρχε μία σχετική… άνεση», είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος του Σπύρος Λούης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Γρύλλης στον Βασίλη Σαμπράκο.

-Έχετε την εντύπωση ότι όλα ήταν οργανωμένα;
«Ναι, την έχω. Αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω κιόλας…»

-Τι μέγεθος έχει η ζημιά που έχει γίνει;
«Δεν έχει εκτιμηθεί ακόμη, βρισκόμαστε στην καταμέτρηση. Αύριο το απόγευμα θα ξέρουμε. Δεν έχουμε ακόμη το κόστος».

-Δεν λειτούργησε σωστά το σχέδιο της αστυνομίας, τι ακριβώς θεωρείτε πως έγινε;
«Δεν μπορώ να δώσω σε κανέναν την ευθύνη. Σίγουρα, είναι πρόβλημα το πως μπήκαν μέσα τόσο ογκώδη αντικείμενα που φαίνονται και με γυμνό μάτι. Δεν έγινε καλός σωματικός έλεγχος στις θύρες και μετά με τόσα αντικείμενα και τόσο επικίνδυνα που έριχναν στην αστυνομία, δεν μπορούσε να γίνει τίποτα μετά».

-Πως περνούν όλα αυτά μέσα;
«Τι να σας πω. Είδα μία ελευθερία πάντως σε μερικές θύρες. Υπήρχε η πληροφορία πως θα γίνουν επεισόδια και έκανα μία βόλτα πριν τον αγώνα και διαπίστωσα μια σχετική άνεση έξω από κάποιες θύρες. Φανταστείτε, στον περιβάλλοντα χώρο έσπαζαν πλάκες τσιμέντου, οι οποίες είναι τεράστιες και δεν κουβαλιούνται από ένα άτομο, χρειάζονται τρεις να τις κουβαλήσουν, τις έσπαζαν και τις έκαναν πέτρες… Και μαζί με τις αυτοσχέδιες οβίδες που έριχναν, ήταν πολύ επικίνδυνη κατάσταση, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα».

-Αν επιμερίζατε τις ευθύνες, από πού θα ξεκινάγατε;
«Στην φύλαξη στις θύρες περισσότερο. Δεν κάνετε λάθος πως υπάρχουν κι αυτοί που δείχνουν ανοχή και αυτοί που βολεύονται με αυτά που έγιναν…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: