Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Θα θαφτεί το 39ο κάτω από τόνους χημικών και μολότωφ;

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (λέγε Μπιτσαξή) πήρε αιφνιδιαστικά απόφαση αναβολής του ΑΕΚ - ΟΦΗ επειδή η Ένωση δεν σφράγισε εισιτήρια και υπήρχαν φόβοι επεισοδίων. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.
Θα θαφτεί το 39ο κάτω από τόνους χημικών και μολότωφ;
Πολύ θα ήθελα να ξέρω ποια διαβεβαίωση δόθηκε στη ΓΓΑ ότι το μεγάλο ντέρμπι θα μπορούσε να εξελιχθεί ομαλά. Την έδωσε άραγε η αστυνομία κάτι που θεωρείται πιθανότερο.
Αν είναι έτσι τότε θα μας πει η αστυνομία πως μπήκαν μέσα στις εξέδρες τόσα πυρομαχικά. Θα ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι είχαν την ευθύνη να μην περάσουν παρέλαση οι μολότωφ, οι φωτοβολίδες και λοιπός βαρύς οπλισμός;
Οταν υπάρχουν χίλιοι - δύο χιλιάδες αφιονισμένοι οπαδοί να τα κάνουν γυαλιά - καρδιά είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν. Αν όχι μέσα στο γήπεδο σίγουρα απ' έξω απ' αυτό.
Οι ΠΑΕ για τις συμπεριφορές των οπαδών τους έχουν αντικειμενική ευθύνη. Προκύπτει από την άρνηση τους να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει με εκείνους τους συνδέσμους οπαδών που λειτουργούν ως εκτροφεία της βίας. Τόσα χρόνια γίνονται επεισόδια και είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι οι ΠΑΕ δεν γνωρίζουν τίποτα για εκείνο το κομμάτι των υποτιθέμενων οπαδών.
Ο κανονισμός έχει γίνει αυστηρός και τυχαίνει ο πρώτος που θα πληρώσει το μάρμαρο να είναι ο Παναθηναϊκός. Έχει η ΠΑΕ τις ευθύνες της, αλλά αν είναι να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός και να "αθωωθεί" η αστυνομία κάποιοι απλά θα πετύχουν να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους...
Χαμένος από τα αίσχη στο ΟΑΚΑ είναι και ο Ολυμπιακός. Θα μπορούσε να στήσει πανηγύρι κατάκτησης τίτλου στο ΟΑΚΑ αλλά δεν του πρόκυψε ενώ αγωνιστικά το δικαιούτο.
Ήταν καλύτερα οργανωμένος και πιο επικίνδυνος, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν ήταν. Οι πράσινοι είχαν ελαφρά υπεροχή στην κατοχή μπάλας αλλά σε ολόκληρο ημίχρονο δεν πάτησε μια φορά στην αντίπαλη περιοχή.
Λες και ήταν αυτός που έπαιζε για δύο αποτελέσματα.
Βάλτε σε video το γκολ του Αμπντούν και θα διαπιστώσετε πως το ίδιο γκολ είχε βάλει ο Μιραλάς πέρσι. Δείτε την αλλαγή της μπάλας θα διαπιστώσετε ότι ήταν ίδιο με το γκολ του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο. Μέσα πέσαμε ως "Sportday" σχετικά με τον πρωταγωνιστή του ματς.
Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός το προσπάθησε κάπως χωρίς την κλασική ευκαιρία. Τα επεισόδια του στέρησαν οχτώ - δέκα λεπτά για να πετύχει το γκολ. Ωστόσο από τη γενική εικόνα τους ματς αλλά και τη γενικότερη εικόνα των δύο ομάδων το 39ο που κατακτά ο Ολυμπιακός το αξίζει.
Όλα τ' άλλα να τα συζητήσουμε αναλυτικά. Θα ήταν άδικο όμως για τους παίκτες του Ολυμπιακού να χαθούμε στη μετάφραση των λεπτομερειών για να αφαιρέσουμε από την επιτυχία τους!
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: