Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΕΛ.ΑΣ: Η χώρα της υποκρισίας!

Χίλια πρεζάκια, τελειωμένοι, μπαχαλάκηδες έβαλαν ταφόπλακα στον Παναθηναϊκό! Εννέα χρόνια μετά ζήσαμε μια νέα Ριζούπολη, αυτή τη φορά σε βάρος του Ολυμπιακού.
ΕΛ.ΑΣ: Η χώρα της υποκρισίας!
Γράφει ο Νίκος Αθανασίου...
Οι οργανωμένοι κατέστρεψαν την ίδια τους την ομάδα και οδηγούν το «τριφύλλι» σε μία άνευ προηγουμένου τιμωρία τόσο στη φετινή όσο και στη νέα αγωνιστική περίοδο. Στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ αποτελούν την μεγαλύτερη ντροπή των τελευταίων 100 χρόνων και βάλε.
Κάηκε ένα ολόκληρο γήπεδο επειδή οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν έχουν μάθει να χάνουν, επειδή ο Κάκος σφύριξε ένα-δύο ανάποδα φάουλ και οι παίκτες του Φερέιρα ήταν ανήμποροι να δημιουργήσουν έστω και υποψία ευκαιρίας στο ντέρμπι της χρονιάς. Οι οργανωμένοι είναι τα μεγαλύτερα καθίκια της κοινωνίας και η αστυνομία ο αγνός υπηρέτης της δημοκρατίας και της έννομης τάξης.
Οκ, τα γράφω καλά; Τα γράφω καθωσπρέπει και όπως αρμόζει σε έναν… λειτουργό της ενημέρωσης; Είμαι μέσα στο κλίμα ή να γράψω και άλλα για να χαϊδέψουμε όλοι μαζί αυτιά; Θα μπορούσα να το κάνω. Πολύ εύκολα. Την ψυχή του, όμως, ο καθένας μπορεί να αποφασίσει και έχει το δικαίωμα αν γουστάρει να την πουλήσει. Όσοι την πουλάνε στον διάβολο μαγκιά τους. Κάποιο λόγο θα έχουν.
Εννοείται πως όσα έγιναν στη Καλογρέζα αποτελούν ντροπή, εννοείται πως δεν ωφελούν στο παραμικρό τον Παναθηναϊκό αλλά για μισό λεπτάκι. Όλοι μιλούν για τέλος εποχής, όλοι κάνουν λόγο πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έπιασε πάτο και χρειάζεται άμεσο… ξε-καθάρισμα. Το βράδυ της Κυριακής φτάσαμε στο τέλος; Ρε, πλάκα κάνουμε; Τόσο καιρό φωνάζουμε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Πόσες φορές έχουν γίνει τα ίδια και τα ίδια και δεν άλλαξε το παραμικρό; Πόσες φορές… ουρλιάζαμε ότι με την ατιμωρησία που υπάρχει, τις Παράγκες ‘’1’’ και ‘’2’’, τα στημένα και τα «χάδια» θα φτάναμε σε αυτό το σημείο;
Το καλοκαίρι θυμάται κανείς τι έγινε; Το καλοκαίρι κουκουλώθηκε ναι ή όχι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού αθλητισμού; Τιμωρήθηκε κανείς; Πήγαν φυλακή οι άμεσα εμπλεκόμενοι; Τα μεγάλα «ψάρια» τιμωρήθηκαν ή κάποιοι δεν αγγίχθηκαν καν και σήμερα το παίζουν τιμητές της κάθαρσης και προστάτες του ποδοσφαίρου; Για την Ριζούπολη λογοδότησε κανένας ή έφταναν και περίσσευαν οι διορισμοί στη ΠΑΕ Ολυμπιακός του Μπαλόκα και του τότε Αττικάρχη Τσιρώνη για να ξεχαστεί και αυτό;
Πριν από μία εβδομάδα έγραφα πως «Παίζουν με τη φωτιά». Όχι τώρα, αλλά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Αυτά που έγιναν στη Καλογρέζα, τα έβλεπαν να έρχονται όσοι ζουν σε αυτή την χώρα και καμία έκπληξη δεν προκαλούν. Εκπλήσσονται μόνο οι μαριονέτες αυτού του άθλιου και πενταβρώμικου συστήματος, αυτοί που από το βράδυ της Κυριακής ρίχνουν τόνους λάσπης και ψέματος προς τα εκεί που τους συμφέρει.
Ας λένε. Η αλήθεια είναι μία: Το βράδυ της Κυριακής απλά ολοκληρώθηκε το έγκλημα σε βάρος του Παναθηναϊκού, ολοκληρώθηκε το σχέδιο της αστυνομίας που το τελευταίο δίμηνο προκαλούσε άνευ λόγου και αιτίας. Τα «μηνύματα» πάμπολλα, αποκορύφωμα οι καταστροφές και το «ντου» στον Κεντρικό μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Υπάρχει κανείς να δικαιολογήσει τα δακρυγόνα που έριχναν από τις 5 το απόγευμα στον ηλεκτρικό και το… κυνήγι σε όσους ήθελαν να προσεγγίσουν τα εκδοτήρια στην «Ειρήνη»; Υπάρχει κανείς να εξηγήσει την εισβολή στο πέταλο των οργανωμένων χωρίς να έχει προκληθεί το παραμικρό; Υπάρχει κανείς να δικαιολογήσει την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ γύρω από τη φυσούνα σε τόσο μεγάλο βαθμό που να νομίζεις πως θα παίξουν μπάλα μεταξύ τους; Υπάρχει κανείς που να μπορεί να αιτιολογήσει τη παρουσία ολόκληρου Αρχηγού της αστυνομίας στο ΟΑΚΑ το Σάββατο; Υπάρχει κανείς να μας πει γιατί μετά το γκολ του Αμπντούν μπήκαν και άλλες διμοιρίες στον στίβο;
Δεν ξέρουν ότι με την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα η παρουσία τους και μόνο προκαλεί; Τα ίδια άτομα δεν είναι που βαράνε παιδάκια για συνταξιούχους στις διαδηλώσεις; Άλλους έφεραν χθες; Όχι. Οι ίδιοι ήταν. Και τις ίδιες εντολές είχαν. Όταν η αστυνομία θέλει ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Στο ΟΑΚΑ το πλάνο ήταν διαφορετικό. Αυτό είναι όλο. Όταν σαν αστυνομία ελέγχεις τον μπαμπά με το παιδί του ή τις γκόμενες που πάνε στο γήπεδο μια φορά τον χρόνο και αφήνεις να μπαίνουν μέσα μολότοφ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, τότε μπορεί να καταλάβει και ο πιο αδαής πως ήθελαν και έγιναν. Τόσο απλά. Φτάνει πια. ΕΛ.ΑΣ: Η χώρα της υποκρισίας.
Αυτά για τα επεισόδια, γιατί όσον αφορά το καθαρά Παναθηναϊκό κομμάτι είμαστε πλέον στο σημείο μηδέν. Ο κόσμος ξέσπασε με όλα όσα τραβάει τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός ομάδας και δεν υπάρχει πλέον κανένας άλλος δρόμος. Μόνο ο δρόμος της ολικής αλλαγής. Του γκρεμίσματος και του χτισίματος από την αρχή, με όσους πραγματικά αγαπούν το Τριφύλλι και θέλουν να το βοηθήσουν και όχι με αυτούς που θέλουν να το καταστρέψουν για ένα καπρίτσιο!
Για το ποδοσφαιρικό κομμάτι δεν έχω να πω πολλά, απλά θα αναφερθώ για να μην νομίζει κανείς πως υπεκφεύγω. Αφού πρώτα κοιτάξουμε τι έγινε και ποιοι έβαλαν το χεράκι τους για έρθει ο Ολυμπιακός στο +4, στο χθεσινό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός ήταν ανύπαρκτος, οι παίκτες του… νιαούρισαν και δεν γίνεται σε ματς που παίζεις τις όποιες ελπίδες για τον τίτλο να μην κάνεις ούτε μισή φάση. Προσωπικά οι παίκτες και ο Φερέιρα παραμένουν ΜΑΓΚΕΣ γιατί αν και ΜΟΝΟΙ τους ανάγκασαν όλο αυτό τα σάπιο σύστημα να τους πολεμήσει με ότι όπλα είχε και δεν είχε! Αυτά και τα λέμε σύντομα…

πηγή: leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: