Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αφού δεν έπρεπε να αρχίσει, γιατί να τελειώσει;

Η αλήθεια είναι μία! Μία και μοναδική! Αυτό το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να αρχίσει ποτέ! Και ακριβώς επειδή δεν έπρεπε να αρχίσει, δεν τελειώνει κιόλας. Πότε έχει ξαναδιακοπεί έτσι ντέρμπι αιωνίων; Και ποιος εγγυάται για όσα γίνουν από εδώ και πέρα;
Αφού δεν έπρεπε να αρχίσει, γιατί να τελειώσει;
Πέρυσι τον Φεβρουάριο γίνανε τα όργια στο Καραϊσκάκη. Τόσο νωρίτερα, όμως, όσο και πιο μετά, σε όλα σχεδόν τα γήπεδα η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Θυμόμαστε τα κρούσματα βίας, τους οπαδούς να σουλατσάρουν στους αγωνιστικούς χώρους και γενικά να γίνεται χαμός σε ματς τόσων και τόσων ομάδων.
Το καλοκαίρι έσκασε το σκάνδαλο με τα στημένα. Κι εκεί έγινε το έλα να δεις. Το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε να γίνει πιο έκρυθμο από ποτέ.
Φωνάζαμε κι εμείς, φώναζε και τόσος κόσμος ακόμα, να μην αρχίσει το πρωτάθλημα. Κανένα ζήτημα βίας δεν είχε λυθεί από τους αρμόδιους, αλλά και η υπόθεση με τα στημένα δεν είχε διαλευκανθεί, αφού ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταθέσει βασικοί μάρτυρες της ιστορίας.
Παρά ταύτα αποφασίστηκε να ξεκινήσει το… κολοβό πρωτάθλημα. Δίχως να ξέρει κανείς με ποιες και πόσες ομάδες. Φτάσαμε Μάρτιο για να ολοκληρωθούν οι εξ’ αναβολής αγώνες. Αυτό τα λέει όλα για την προχειρότητα και την βιασύνη με την οποία άρχισε η διοργάνωση.
Ποιος, λοιπόν, πίστευε όταν ξεκίναγε το φετινό πρωτάθλημα ότι θα τελειώσει ομαλά; Και μην τυχόν δεν τελειώσει καν.
Εδώ είδαμε τρομερά σκηνικά. Ακόμα και βεντέτα ΜΑΤ – οργανωμένων. Ή μήπως τα ΜΑΤ δεν μπούκαραν απρόκλητα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις αρχές της εβδομάδας σε σύνδεσμο οπαδών; Και συγκεκριμένα του Παναθηναϊκού.
Τα σημερινά γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ένα πρωτάθλημα – παρωδία βλέπουμε με τόσα και τόσα αρνητικά. Οι εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που φώναζαν από την αρχή οι πιο λογικοί: «Να μην αρχίσει το πρωτάθλημα μέχρι να λυθούν βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία της διοργάνωσης, με την διαιτησία, με την βία, με τα στημένα κλπ».
Δυστυχώς, εκείνες οι φωνές δεν εισακούστηκαν, αλλά επιβεβαιώθηκαν τώρα! Με τον χειρότερο τρόπο! Καληνύχτα σε όλους όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: