Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο Ντελαβεντόβα δίνει επιπλέον λάμψη στον Λεμπρόν!!

Η σειρά των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα σε Ουόριορς και Καβαλίερς είναι πραγματικά μεγάλη.
Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας
Ο Ντελαβεντόβα δίνει επιπλέον λάμψη στον Λεμπρόν
Όχι μόνο γιατί έχει παίκτες πρωταγωνιστές (Κάρι-Τζέιμς), όχι μόνο γιατί κάθε παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες, αλλά γιατί ανεξάρτητα από το πώς θα κυλήσει η σειρά, έχει κάνει το δικό του… impact ένας παίκτης που μέχρι πρόσφατα ήταν από εκείνους που συμπλήρωναν το ρόστερ. Ο Μάθιου Ντελαβεντόβα, πλέον όμως, είναι ο άνθρωπος που συμπληρώνει τον «βασιλιά»!
Στην δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ (δεν επιλέχθηκε στη διαδικασία των ντραφτ από τους Καβαλίερς, έχει και αυτό τη σημασία του, ειδικά εάν λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός πως παίκτες όπως ο… κάποιος Άντονι Μπένετ επιλέχθηκαν στο νούμερο 1) αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελικούς ΝΒΑ. Και τα πηγαίνει περίφημα. Έχει εκμεταλλευτεί πλήρως κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και τον τραυματισμό που Κάιρι Ίρβινγκ, που «πονάει» πραγματικά τους Καβαλίερς και έχει παρουσιάσει εξαιρετική εικόνα.
Στον τρίτο τελικό ήταν ο παίκτης που ξεκόλλησε τους «Καβς» στα δύσκολα. Ιδίως στο σημείο που το σκορ έγινε 81-80, μετά το τρίποντο του Στέφεν Κάρι. Τι έκανε, όμως; Πέτυχε πολύ δύσκολο καλάθι, πήρε και φάουλ από τον MVP της κανονικής περιόδου και -όπως ήταν φυσικό- αποθεώθηκε, όπως θα δείτε και στο παρακάτω video.



Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί. Βρισκόταν σε κάθε σημείο του γηπέδου, μα πάνω απ’ όλα περιόρισε σημαντικά τη δράση του Στέφεν Κάρι. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που βοήθησε και την ομάδα του να φτάσει στο 2-1.
Είναι δεδομένο πως η σειρά έχει πολύ δρόμο ακόμα, παρά το 2-1 των «Καβς». Είναι -επίσης- δεδομένο πως όσο ο Λεμπρόν Τζέιμς βρίσκεται σε… εξωπραγματική φόρμα, οι Καβαλίερς μπορούν να ελπίζουν στον τίτλο. Δεν φτάνει, όμως, μόνο ο «King» για να έρθει ο τίτλος. Έτσι, το… συμπλήρωμα που ονομάζεται Μάθιου Ντελαβεντόβα είναι ό,τι καλύτερο για τον Ντέιβιντ Μπλατ. Κάτι που παραδέχτηκε και ο Λεμπρόν με δηλώσεις του, αμέσως μετά το τέλος του τελικού «Ήταν σπουδαία η προσφορά του», είπε μεταξύ άλλων.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που φτάσουν οι Καβαλίερς στο πρώτο δαχτυλίδι της ιστορίας τους, ναι μεν ο Λεμπρόν Τζέιμς θα έχει φτάσει και σε μια προσωπική δικαίωση, αλλά θα χρωστάει αρκετά και στον Μάθιου Ντελαβεντόβα, ο οποίος έχει καταφέρει να δώσει πολλά στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς, όντας ο αφανής ήρωας του συνόλου…
ΥΓ. Πέραν του «Delly» ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει κάνει μεγάλη… μαγκιά και με τον Τιμοφέι Μοζγκόφ. Από εκεί που ο Ρώσος σέντερ ήταν ένας ψηλός της… σειράς, φέτος δείχνει τρομερή βελτίωση και στην άμυνα είναι από τους παίκτες που δεν θα ήθελες να αντιμετωπίσεις…
ΥΓ1. Το Game 4 των τελικών πρέπει να είναι η απάντηση του Στέφεν Κάρι. Άργησε να πάρει… μπρος, για την ακρίβεια αυτό έγινε όταν η διαφορά βρισκόταν στους 20 πόντους υπέρ των Καβαλίερς. Την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να δείξει το γιατί αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου. Διαφορετικά, με τη σειρά στο 3-1 τα πάντα θα είναι -ακόμα- πιο δύσκολα για τους «πολεμιστές».

Διαβάστε περισσότερα στο www.superbasket.gr *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: