Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Το μοντέλο της επιτυχίας!!


Γράφει ο Βασίλης Μάστορας
Ο Ηρακλής ξεκίνησε χωρίς τυμπανοκρουσίες τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Με βασικό όπλο το ότι είχε βρει πλέον διοικητική ηρεμία  με την παρουσία του κ. Παπαθανασάκη, «έχτισε» ομάδα δείχνοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που ήξεραν καλά τη δουλειά τους: Στον Παύλο Μυροφορίδη που παίζει την κατηγορία στα δάχτυλα και στο Νίκο Παπαδόπουλο, άτομο σεμνό και εξαιρετικού γνώστη της προπονητικής.

Στην ουσία οι δύο αυτοί άνθρωποι ήταν που σχεδίασαν και ολοκλήρωσαν την υπόθεση της επιστροφής της ομάδας στη SuperLeague. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης δημιουργούσε συνθήκες υγείας στα αποδυτήρια, ο Νίκος Παπαδόπουλος τις διαχειρίστηκε ιδανικά κι έτσι οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν τον στόχο τους. Το σημαντικότερο; Ο Ηρακλής παρά τα απίστευτα ρεκόρ που κατέρριψε στην πορεία της… επιστροφής, όσο η υπόθεση άνοδος δεν σιγουρεύονταν και μαθηματικά όλοι κρατούσαν την μπάλα χαμηλά. Συνθήκες γεμάτες υγεία και ρεαλισμό και η καλύτερη απόδειξη ότι η διοίκηση μίας ομάδας και η επίτευξη στόχων δεν έχει τη δυσκολία του τετραγωνισμού του κύκλου. Σαφώς, με δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία, δεν υπάρχει εγγύηση ότι με τα ίδια δεδομένα πάντα το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Αυτό είναι μία πραγματικότητα καθώς στο ποδόσφαιρο είναι πολλοί οι απρόβλεπτοι παράγοντες που μπορεί να εκτροχιάσουν μία ομάδα από το στόχο της. Στη βάση του όμως ένα τέτοιο μοντέλο λειτουργίας, εάν δεν εξαφανίζει τις πιθανότητες αποτυχίας, σίγουρα τις μικραίνει σημαντικά. Σ’ αυτή την σχέση ποσοστών αποτυχίας και επιτυχίας, προφανώς επένδυσε, ο κ. Παπαθανασάκης ο οποίος έζησε πρωτόγνωρες στιγμές στην ομάδα χωρίς να απογειώσει στον… ουρανό το μπάτζετ.

Ισως το μοντέλο του Ηρακλή να είναι ένα καλό μοντέλο ανάπτυξης για τον ΠΑΟΚ ο οποίος θυμίζει Βαβέλ. «Χτισμένος» χωρίς πλάνο, όπως ομολόγησε και ο Αθανασιάδης, με εταιρόκλητους χαρακτήρες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, και χωρίς την ισχυρή διοικητική προσωπικότητα η οποία θα αποτελέσει τον ρόλο της «ασπίδας» στις κάθε λογής επιθέσεις, που λογικό είναι να δέχεται μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Οι «εχθροί» δεν είναι πάντα εξωγενείς, υπάρχουν και οι εσωγενείς οι οποίοι είναι περισσότερο καταστροφικοί. Απ’ αυτούς εκτιμώ ότι κινδυνεύει περισσότεροι ο Δικέφαλος και ετούτοι δεν αντιμετωπίζονται σκορπώντας ο κ. Σαββίδης δεκάδες εκατομμύρια για το μπάτζετ. Δύο-τρεις ανθρώπους με γνώση και ισχυρή προσωπικότητα χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να αρχίζει να «χτίζεται» σε υγιείς βάσεις. Κι αν δεν λύσει την οργανωτική του δομή θα είναι σα να ξεκινάει να χτίζει πολυκατοικία από τον τρίτο όροφο!


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: