Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η μακαρίτισσα … τρέχουσα αγωνιστική περίοδος!!


Γράφει ο Άρις Νικολάκης
Δεν είναι μόνον, που ο ΠΑΟΚ βύθισε σε πελάγη δυστυχίας τον κόσμο του. Είναι που βγαίνει ο καθείς (έχων σχέση με τον ΠΑΟΚ α λα φάντη με ρετσινόλαδο) και λέει το μακρύ και το κοντό του. Με άλλα λόγια; Πλημμυρίσαμε – κατά πως λένε – μετά Χριστόν προφήτες. Με περίσσιο θράσος δε, ομιλούν  κι άτομα τα οποία εάν εμφανιστούν στην Τούμπα (και το κάνουν με άλλη φανέλα, βεβαίως, βεβαίως) θα πνιγούν στην χλεύη και την αποστροφή των φίλων του «δικέφαλου»…

Έτσι είναι όμως. Ο ΠΑΟΚ έδωσε κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο το δικαίωμα. Και τώρα υφίσταται τις επιπτώσεις του δοθέντος δικαιώματος. Ουσιαστικά, ο κόσμος του ΠΑΟΚ υφίσταται την βροχή αναλύσεων, εμβαθύνσεων, λύσεων και παραινέσεων. Και δη, από άτομα τα οποία του οφείλουν. Δίχως τον δικό του ναυάγιο σε πελάγη αποτυχίας, δεν θα έπλεαν αυτοί σε πελάγη επιτυχίας. Το ναυάγιο φυσικά, δεν προκλήθηκε από αυτούς. Προκλήθηκε από το βάρος λαθών του ΠΑΟΚ, το οποίο και τον βύθισε!

Δεν έφθαναν λοιπόν, οι στεναχώριες από τα κακά, στραβά κι ανάποδα της ομάδας τους… Έχουν στο κεφάλι τους και κάθε καρυδιάς καρύδι, να λέει ανοησίες. Για να μην τις χαρακτηρίσουμε  με… ομοιοκαταληξία!

Ως εκ τούτου, όσο γρηγορότερα η ΠΑΕ γυρίσει σελίδα, τόσο γρηγορότερα θα αλλάξει η ατμόσφαιρα. Δεν θα πετούν την σκούφια τους από χαρά οι φίλοι του «δικέφαλου» επειδή η ΠΑΕ θα αλλάξει σελίδα. Για να το πράξουν θέλει δουλειά πολύ από όλους στην Τούμπα. Από το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την διοικητική και (όποια…) τεχνική ηγεσία αλλά και από το όποιο…) τελευταίο κομμάτι του παζλ του ρόστερ.

Το γύρισμα της σελίδας θα αλλάξει και θεματολογία. Τα… μνημόσυνα δεν βοηθούν. Δεν ζωντανεύουν τη μακαρίτισσα πλέον, αγωνιστική περίοδο. Πάει αυτή, Αποδήμησε. Το μοιρολόι ξένων (κροκοδείλια δάκρυα) δεν αγγίζει τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Οι επικήδειοι βλάπτουν.

Το γύρισμα της σελίδας  βοηθά, απλά. Βοηθά πολύ στην αποκατάσταση της ηρεμίας δίχως να διαγραφούν ενοχές κι ευθύνες. Όπως και να το κάνουμε, η πορεία μπροστά – όσο βαθύ και βαρύ να είναι το πίσω – βοηθά. Σηκώνει αύρα ανανέωσης. Αυτή προκαλεί αέρα αλλαγής. Και πνοή αισιοδοξίας.

Προσέξτε πάντως, Ναι μεν, το γοργόν και χάριν έχει αλλά… Κι η πίεση του χρόνου δεν πρέπει να οδηγήσει σε βεβιασμένες επιλογές. Τα λάθη να μην διορθωθούν με λάθη.

Εμείς δεν σπεύδουμε μήτε να σχολιάσουμε, μήτε κριτικάρουμε τα πλάνα (;) της ΠΑΕ. Αναμένουμε τη συνέντευξη Τύπου του Φρανκ Άρνεσεν. Τούτο δε, για να αντιληφθούμε τι και πως (όπως πιστεύουμε) αλλάξει αλλά κι εάν (όπως δεν το πιστεύουμε) δεν αλλάξει οτιδήποτε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ…

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: