Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ηρθε τώρα η ώρα να κερδίσει ο Ιβάν το μεγάλο στοίχημα...!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης
Οσα δεν θα θελήσουν ποτέ να ομολογήσουν οι εμπνευστές του ανύπαρκτου πλάνου για τον ΠΑΟΚ της αγωνιστικής περιόδου 2014-15, τα είπαν ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης. Οχι για να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες, όπως πολλοί έσπευσαν να τους καταλογίσουν, αλλά γιατί όσα επισήμαναν ήταν η οφθαλμοφανέστατη αλήθεια.

Ο Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα. Ο Αθανασιάδης ομολόγησε ότι και αυτός, όπως και όλοι οι συμπαίκτες του, είναι για διώξιμο. Τι περισσότερο να πουν για να μην κατηγορηθούν για λαικισμό;

Αντίθετα, από αυτούς που ευθύνονται για την τραγική πορεία του ΠΑΟΚ μετά τις γιορτές, δεν πρόκειται να ακούσουμε καμία παραδοχή και καμία ομολογία. Πάντα θα θεωρούν ότι όλα τα έκαναν καλά, απλά ίσως η τύχη δεν το ήθελε ή η Παναγιά δεν είχε κέφια...

Είχαμε καταντήσει γραφικοί, γράφοντας και λέγοντας κάθε μέρα ότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι ελλιπές και αβαθές. Χωρίς παίκτες που να καλύπτουν όλες τις θέσεις και όλους τους ρόλους. Ενα ρόστερ που ήταν φως φανάρι ότι δεν θα άντεχε όταν θα άρχιζαν να συσσωρεύονται προβλήματα απουσιών από τραυματισμούς και τιμωρίες. Ο προπονητής επέμενε, όμως, να λέει ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο φωνάξαμε ότι πρέπει να αποκτηθούν εγκαίρως κάποιοι παίκτες. Ούτε εγκαίρως αποκτήθηκαν, ούτε όσοι θα έπρεπε. Η ομάδα παρέμεινε με έναν εξτρέμ, τον Μακ, ενώ η επιλογή που έγινε με τον Νομπόα για έναν επιτελικό χαφ αποδείχτηκε αποτυχημένη. Εστω και καθυστερημένα, αποκτήθηκε όντως ένας παίκτης που έλειπε, αλλά η πορεία έδειξε ότι δεν είχε “ψαχτεί” καλά για να σιγουρευτούν αυτοί που τον έφεραν ότι θα προσφέρει.

Στις δηλώσεις του Γεωργιάδη, μία είναι η ένστασή μου. Αφού παραπονέθηκε ότι ο ίδιος αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε με δυσπιστία, υποστήριξε ότι οι παίκτες δέχονταν μεγάλη αμφισβήτηση και πίεση από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, μια πίεση στην οποία οι περισσότεροι δεν άντεξαν. Οντως, αλλά κάτι ξέχασε. Κατ’ αρχήν, μια μικρή μόνο μερίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ εξέφρασε δυσφορία προς το πρόσωπό του, ενώ η πλειονότητα ούτε καν ασχολήθηκε. Ομως και η δυσφορία των λίγων δεν στρεφόταν εναντίον του. Στρεφόταν εναντίον του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος απομάκρυνε (και καλά έκανε) τον Αγγελο Αναστασιάδη, χωρίς να έχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Το να αναθέσει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον άπειρο Γεωργιάδη ισοδυναμούσε με παράδοση άνευ όρων και με απόσυρση από τη διεκδίκηση της πρωτιάς στα πλέι οφ. Την επιλογή του μαθητευόμενου μάγου δεν αποδέχτηκαν κάποιοι και όχι  αυτόν καθ' εαυτόν τον Γ.Χ., που, στο κάτω-κάτω, δεν έφταιγε σε τίποτε για το χάλι που παρέλαβε.

Ναι, υπήρχε και πίεση προς τους παίκτες, αλλά  ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Πριν ο κόσμος αρχίσει να γκρινιάζει σε βάρος τους, στήριζε σταθερά. Υπέστη πολλές ταπεινώσεις από αυτούς, αλλά έκανε υπομονή και συνέχισε να ελπίζει, μολονότι χανόταν ο ένας στόχος μετά τον άλλον. Ε, όταν πια έσκασε από την άθλια εικόνα της ομάδας και από τους αλλεπάλληλους διασυρμούς, τότε αντέδρασε. Οι πολλοί έφυγαν από την Τούμπα και οι λίγοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους παίκτες. Υπάρχει τίποτε πιο φυσιολογικό;

Οσο για τον Κλάους, είπε κι αυτός τα αυτονόητα. Αυτά που επισημαίναμε από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου: «Δεν υπήρχε πλάνο, έγινε κακός προγραμματισμός». Να επανέλθουμε στα ίδια; Δεν χρειάζεται. Τα είπαμε άπειρες φορές.

Σημασία έχει τώρα πια η επόμενη μέρα. Και αυτό το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο. Αυτό το καλοκαίρι ο Ιβάν Σαββίδης καλείται να αποδείξει ότι έμαθε από τα λάθη του. Καλείται να αποδείξει ότι μπορεί πλέον να προστατεύσει την επένδυσή του με σοβαρές κινήσεις και έξυπνες επιλογές. Ηρθε η ώρα να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα.

Το πρώτο βήμα το έκανε με την πρόσληψη του Φρανκ Αρνεσεν, ο οποίος υπέγραψε για τρία χρόνια. Αυτό κάτι δείχνει. Ο Δανός αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για τη δημιουργίας μιας αξιόλογης ομάδας, με την πρόσληψη ενός ικανού προπονητή και την απόκτηση αληθινά ποιοτικών παικτών. Και θα το ξαναπώ: Ευτυχώς που ο ΠΑΟΚ απέτυχε πλήρως, διότι η παραμικρή επιτυχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα και νέες ψευδαισθήσεις. Τώρα όλοι ξέρουν ότι χρειάζεται ξήλωμα και στήσιμο από την αρχή το ρόστερ με αληθινά ποιοτικούς παίκτες και όχι με ανεμομαζώματα – διαβολοσκορπίσματα...


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: