Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Όταν ασχολούνται 1500 άτομα…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει την αλλαγή στα σφυρίγματα των τριών διαιτητών και τον ΠΑΟΚ, που πληρώνει την απουσία του κόσμου του που έδωσε την αίσθηση ότι… δεν νοιάζεται κανείς γι’ αυτά τα παιχνίδια.
Τα παιχνίδια ΠΑΟΚ - Άρη στο μπάσκετ είναι αυτά που θα μεγαλώσουν λίγο ακόμη σε διάρκεια την φετινή σεζόν…
ADVERTISEMENT
Μετά το πρώτο ματς γράψαμε ότι για μεγαλύτερο διάστημα ο Άρης ήταν πιο ομάδα και απλά έχασε, γιατί στο τέλος τον πήρε… παραμάζωμα ο ΠΑΟΚ με γρήγορο παιχνίδι, πιεστική άμυνα, πολλά μεγάλα σουτ και πράγματα που ξέφευγαν από την λογική του σετ παιχνιδιού που συνήθως επιδιώκει ο Μαρκόπουλος. Περιμέναμε με ανυπομονησία την εικόνα του δεύτερου αγώνα, για να δούμε αν θα επιβεβαιώνονταν η καλύτερη κατάσταση του Άρη…
Στο άδειο Αλεξάνδρειο όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν φανερά ανώτερος (ποιοτικά και ως ομαδική λειτουργία) για 30 λεπτά τουλάχιστον. Μέχρι το 25' και μετά το 35' έβγαλε περισσότερες ομαδικές επιθέσεις που κατέληξαν σε καλάθι με ασίστ, την ώρα που ο αντίπαλος απειλούσε μόνο με ατομικές ενέργειες. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε έναν αγώνα με πέντε (!!) μόνο λάθη, με 21 ασίστ (!!), με καλά ποσοστά, ισορροπημένα ριμπάουντ παρά τις απουσίες ψηλών, αλλά και... άπειρα φάουλ, μέχρι το σημείο όπου ο Άρης πήρε διαφορά. Τα φάουλ (που σα να έδιναν πριμ σε κάθε διαιτητή που τα σφύριζε) αποτέλεσαν και τον μεγαλύτερο αντίπαλο του ΠΑΟΚ σε όλο το παιχνίδι. Μόνο τα φάουλ (όπως σωστά σχολίαζαν και οι συνάδελφοι στην τηλεόραση) άλλαξαν την εικόνα του ΠΑΟΚ και ανάγκασαν τον προπονητή του να βρει άσχετα -με όσα δοκίμαζε εδώ και μήνες- σχήματα.
Το γεγονός ότι τα σφυρίγματα Σχοινά – Ταβουλαρέα – Πουρσανίδη άλλαξαν μετά το 80-66 (για να ισορροπήσουν τα φάουλ που ήταν περίπου 15-25 σε βάρος του ΠΑΟΚ μέχρι το 32'-33' του αγώνα,) φανερώνει και την ευθύνη που έχουν οι διαιτητές στην εικόνα της αναμέτρησης που οδήγησε και σε αυτό το σκορ. Κατάλαβαν τι έκαναν… (Εξάλλου και τα σχόλια του Δημήτρη Καρύδα σε πέντε-έξι φάσεις όπου δεν μπορούσε να μην μιλήσει για ότι συνέβαινε, ήταν χαρακτηριστικά. Στο ματς υπήρχε φάση όπου ο Μαργαρίτης χρεώθηκε με φάουλ, κοιτώντας τον Βεζένκοφ και έχοντας πλάτη στην μπάλα!).
Το τι έγινε βεβαίως στο τέλος, όταν έντρομοι έκλεψαν τον πόντο στο τρίποντο και μετά στο τελευταίο φάουλ υπέρ του Πάσαλιτς, προκάλεσε απορίες. Στη φάση των 19'' οι Αρειανοί θεώρησαν αρχικά ότι δόθηκε μεταφορά. Κανείς δεν πίστεψε ότι έκανε φάουλ ο Όντουμ στον Πάσαλιτς, κάτι που έντρομος έδωσε ο Ταβουλαρέας…
Αλλά…
Έτσι γίνεται όταν σαν ομάδα-οργανισμός δίνεις της αίσθηση ότι δεν ασχολείσαι με το άθλημα… Καλά να πάθει ο ΠΑΟΚ που στο πρώτο ματς είχε 1500 ταλαίπωρους μέσα στο γήπεδο και έδωσε την αίσθηση ότι… δεν νοιάζεται κανείς γι’ αυτά τα παιχνίδια. Σε αντίθεση, ο Άρης κάθε φορά που μπορεί, αποδεικνύει πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς. Με αποκορύφωμα την φετινή επανάληψη ενός αγώνα, που οι διαιτητές αποφάσισαν ότι έληξε και για πρώτη φορά τα δικαστήρια ξεπέρασαν του άρχοντες του αγώνα και επέβαλαν την επανέναρξη!!
Καλά να πάθει λοιπόν ο ΠΑΟΚ που δίνει δικαιώματα (με τους 1500 στο γήπεδο ακόμη και στο μικρό τελικό) να τον αντιμετωπίζουν σαν μικρό μέγεθος…
Αυτοί που θεωρούν ότι επειδή δεν είναι έτοιμος ο Νέιμικ, πρέπει και ο Μαργαρίτης να χρεωθεί με τέσσερα ανύπαρκτα φάουλ, έτσι ώστε να μην παίξει παραπάνω από πέντε επιθέσεις στο παιχνίδι...
Αλλά και το Σάββατο μάλλον φερ πλέι θα κάνουν οι ΠΑΟΚτσήδες… Σου λέει… «άδειο εσείς, περίπου άδειο και εμείς…».
* Το σίγουρο είναι ότι το περασμένο blog το διάβασε και ο Βεζένκοφ! Έγραψα ότι δεν έχω πλήρη άποψη. Παρολ’ αυτά (και παρά το ότι δεν μου γεμίζει το μάτι με την τεχνική του και αυτό το τυφλό σουτ-αράουτ που επιχειρεί) εύχομαι ειλικρινά να πετύχει έστω το 40-50% απ’ ότι ο Στογιάκοβιτς στην περεταίρω καριέρα του.
* Για το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ όπου αναμένεται η επιλογή προπονητή, αξίζει να σημειώσουμε ότι… όπως ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να πετύχει όλους τους στόχους του ξεκινώντας από αυτή την αφετηρία πέρυσι (έστω και με λίγο μεγαλύτερη ξεκούραση) έτσι και ο ΠΑΟΚ οφείλει να κάνει την προσπάθεια από τις 16 Ιουλίου για να πετύχει και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.
Δικαιολογίες δεν θα υπάρξουν… Ο Αστέρας της Τρίπολης, με δύο Ευρωπαϊκές συμμετοχές, τα κατάφερε.
* Στα υπόλοιπα δικαστικά θέματα ΔΕΝ προκαλεί ΚΑΜΙΑ έκπληξη το γεγονός ότι οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος έσπευσαν να υπερασπιστούν τη διοίκηση της ΕΠΟ στην διαμάχη με την ΕΠΣ Θεσσαλίας. Είναι εκπληκτικό, αλλά πέρα για πέρα αληθινό! Υπάρχουν ακόμη υπερασπιστές του συστήματος.
Και όμως, αυτοί οι παράγοντες, αυτή η διοίκηση που κατηγορείται για… (δεν έχουμε χώρο και χρόνο να απαριθμήσουμε) βρίσκει ακόμη υπερασπιστές. Ο «παπάς» της ευρωπαϊκής αποβολής ακόμη πουλιέται από διάφορες πλευρές. Δεν χρειάζεται να κρύβονται κάποιοι… Το «πάλεψαν» αρκετά επί Κοντονή. Τώρα δεν τους «παίρνει».
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει καταλάβει τι γίνεται. Κάποτε «φώναζε», πιστεύοντας ότι «κινδυνεύει». Τώρα τι να κάνει;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: