Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Εθνική… τρένο για Μαδρίτη!!

Πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο πως πήγε στην Ισπανία για να μακροημερεύσει και με 5/5 στις αποσκευές, η Εθνική μετακομίζει με τρένο στη Μαδρίτη και ζεσταίνει τις μηχανές της για Σερβία.

Εθνική… τρένο για Μαδρίτη
Καλύτερα, δεν γινόταν… Η Εθνική μετά το νέο θρίαμβο επί της Αργεντινής όχι απλώς εξασφάλισε την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, όχι απλώς το έκανε με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια δείχνοντας στα δύο τελευταία πως πέρα από σοβαρή είναι και ικανότατη, αλλά «γέμισε» με όμορφο μπάσκετ και ενέπνευσε εμπιστοσύνη τους Έλληνες φιλάθλους, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, πως μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια.
Η ελληνική ομάδα κέρδισε το σεβασμό για τη σοβαρότητά της, αλλά και το θαυμασμό για την ποιότητα του παιχνιδιού της. Κυριάρχησε σε όλα της τα παιχνίδια, όπως ιπποτικά παραδέχτηκαν οι ίδιοι οι αντίπαλοί της, και υπόσχεται, όχι στα λόγια αλλά εμπράκτως, ότι μπορεί να χαρίσει ακόμη μεγαλύτερες χαρές στη συνέχεια.

Μια συνέχεια που θα δοθεί στη Μαδρίτη. Εκεί που όλοι ξεκινούν από την ίδια μοίρα. Δεν έχει καμία σημασία αν προκρίθηκε στα νοκ άουτ με το απόλυτο (5-0) ή με αρνητικό συντελεστή (2-3). Το 5/5 έστρωσε το διάβα της Εθνικής βγάζοντας από τη μέση στους «16» και τους «8» το πανύψηλο και πιθανώς απροσπέλαστο εμπόδιο της οικοδέσποινας Ισπανίας. Όμως πλέον η ελληνική ομάδα καλείται να διαβεί αυτό το μονοπάτι, που μόνο στρωμένο με ροδοπέταλα δεν θα είναι. Το παιχνίδι της Κυριακής (19:00) μόνο περίπατος δεν θα’ ναι απέναντι στους ψυχωμένους «πλάβι» και ο Φώτης Κατσικάρης με τους παίκτες του δεν θέλουν να μείνουν με τις εντυπώσεις του αήττητου στην πρώτη φάση, καθώς μια ήττα στους «16» θα καταστρέψει ό,τι με τόσο κόπο χτίστηκε. Κι ασφαλώς ουδείς κάνει το λάθος να σκέφτεται από τώρα τι θα υπάρξει στη συνέχεια, Βραζιλία ή Αργεντινή, αφού προέχει να υπάρξει συνέχεια…

Για την ώρα, το πρόγραμμα έχει ταξίδι… Η Εθνική, που σαν τρένο δεν έκανε καμία στάση στην πρώτη φάση, επιβιβάζεται σε ένα τέτοιο και πάει… γραμμή για την πρωτεύουσα, που θα αποτελέσει τη νέα βάση της, ελπίζουμε μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Το μενού της Παρασκευής μετά την άφιξη στη Μαδρίτη περιλαμβάνει ξεκούραση και βραδινή προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς, με την προετοιμασία να εντείνεται το Σάββατο.

Τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν. Πλέον κάθε ματς είναι χωρίς αύριο. Όμως αυτή η ανανεωμένη Εθνική έχει πείσει όλους τους Έλληνες πως ΚΑΙ στα δύσκολα μπορεί ΚΑΙ πέρα από «αύριο» διαθέτει και… «σήμερα». Και μπορεί να το δείξει… μεθαύριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: