Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πάει βόρεια προάστια ο Γιούιν!

Στην ΑΕΝΚ θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο ο Πάτρικ Γιούιν Τζούνιορ.

Πάει βόρεια προάστια ο Γιούιν
Η ομάδα των βορείων προαστίων ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ, γιου του πρώην άσου του ΝΒΑ, Πάτρικ Γιούιν, με τον 30χρονο σέντερ να έχει αγωνιστεί και πέρυσι στην Α1 μπάσκετ με τη φανέλα των Τρικάλων, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Κηφισιά ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή, Patrick Ewing Jr.

Πρόκειται για τον γιο του μεγάλου θρύλου του ΝΒΑ, Patrick Ewing, ο οποίος έκανε τεράστια καριέρα με την φανέλα των New York Knicks. Ο Patrick Ewing Jr γεννήθηκε στις 20/05/1984 στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Έχει ύψος 2.04 και αγωνίζεται στις θέσεις του πάουερ φόργουορντ και του σέντερ.

Η μπασκετική του καριέρα ξεκίνησε από το Marietta High School της Georgia και, στη συνέχεια, ακολούθησε τα προγράμματα δυο σπουδαίων Πανεπιστήμιων, του Indiana (2003–2005) και του Georgetown (2006–2008), στο οποίο είχε φοιτήσει και ο πατέρας του. Το καλοκαίρι του 2008 επελέγη από τους Sacramento Kings στο Νο 43 του ντραφτ.

Μετά το NBA, αγωνίστηκε στην D League με τη θυγατρική των Knicks, Reno Bighorns, ενώ φόρεσε ακόμα τις φανέλες των Sioux Falls Skyforce και Iowa Energy. Το 2012, ήρθε στην Ευρώπη και αγωνίστηκε με τη γερμανική Telecom Baskets Bonn, ενώ, στη συνέχεια, αγωνίστηκε στην Ισπανία με τη Βαγιαδολίδ.

Το καλοκαίρι του 2013 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό των Τρικάλων, με τη φανέλα των οποίων πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις στο περυσινό πρωτάθλημα της Basket League. Ο Γιούιν αναδείχτηκε δυο φορές πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής (πέμπτη και 17η), ήταν τέταρτος στο σύστημα αξιολόγησης, τέταρτος στα εύστοχα δίποντα, πέμπτος στα ριμπάουντ και πέμπτος στις εύστοχες βολές.

Συνολικά, σε 26 αγώνες είχε 12.92 πόντους μ.ο, 6.88 ριμπάουντ, 1.35 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 25:01 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Ο Patrick Ewing Jr είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Τζαμάικας, καθώς έχει διαλέξει την υπηκοότητα από τον τόπο καταγωγής της οικογένειάς του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: