Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Παπανικολάου: «Η ψυχή του Έλληνα είναι μεγάλη»

Οι διεθνείς ακολουθούν πιστά το πλάνο του Φώτη Κατσικάρη, ωστόσο όπως είπε ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη (79-71) της Εθνικής επί της Αργεντινής, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ελληνική… ψυχή!

Παπανικολάου: «Η ψυχή του Έλληνα είναι μεγάλη»
Πανευτυχής ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με τη νίκη (79-71) επί της Αργεντινής και την κατάληψη της πρώτης θέσης του δεύτερου ομίλου, με τον φόργουορντ των Ρόκετς να τονίζει πως οι διεθνείς μας χρησιμοποιούν σε κάθε παιχνίδι την ελληνική… ψυχή τους.

«Κάναμε το απόλυτο που θέλαμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Μας δίνει αβαντάζ στον επόμενο γύρο στον θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο, αν και από δω και πέρα δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι», είπε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου.

Για την αντίδραση της Εθνικής στην πίεση της Αργεντινής: «Η ψυχή του Έλληνα είναι μεγάλη και η δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της προετοιμασίας για το κομμάτι της συγκέντρωσης είναι μεγάλη. Αυτό χρησιμοποιήσαμε και τα καταφέραμε».

Για τη συνέχεια στη διοργάνωση: «Ήταν σημαντική νίκη αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Θεωρώ πως ο κόσμος ευχαριστήθηκε το μπάσκετ που παίζουμε και το καλό είναι ότι το ευχαριστιόμαστε και εμείς οι ίδιοι. Για να προχωρήσεις σε αυτά τα τουρνουά θα πρέπει να παίζεις πάνω από όλα άμυνα. Εμείς αυτό θέλαμε να κάνουμε, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και μέχρι τώρα το κάνουμε πάρα πολύ καλά. Αυτοπεποίθηση υπάρχει στην ομάδα, αλλά πρέπει να ξεκουραστούμε τις μέρες που έχουμε μπροστά μας και να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αντίπαλο. Αυτές οι νίκες που κάναμε διαγράφονται στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα πρέπει να είμαστε έτοιμοι 100%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: