Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Άρης : 10 χρόνια από το Κόρατς


Το ημερολόγιο έγραφε 3 Απριλίου 1997 όταν ο Άρης κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς μέσα στην Τουρκία, επικρατώντας με 70-88 της Τόφας Μπούρσα.Δεκατρία χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το μεγάλο ευρωπαϊκό άθλο του Άρη, όπου οι «κίτρινοι» κατέκτησαν μέσα στην Προύσα το Κύπελλο Κόρατς και έστειλαν όλους τους Έλληνες φιλάθλους στον έβδομο ουρανό.

Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς τα έβαλε με την Τόφας Μπούρσα στον διπλό τελικό του Κυπέλλου Κόρατς, η οποία ηταν και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Τούρκοι μάλιστα κέρδισαν με 66-77 στον πρώτο τελικό του Αλεξανδρείου, μια μέρα μετά την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Άρης όμως δεν το έβαλε κάτω, παρά το αποτέλεσμα εκείνο. Είχε άλλωστε ελληνική ψυχή και πίστεψε ότι θα κάνει το θαύμα στο… στόμα του λύκου. Στην έδρα της Τόφας. Μέσα στο «κολαστήριο» που είχαν δημιουργήσει οι Τούρκοι στο «Κεμάλ Ατατούρκ Σπορτ Σαράι», η παρέα των Λιαδέλη, Μπόνι, Αγγελίδη, Ορτίθ, Σιούτη και των άλλων παιδιών τα έδωσε όλα. Κάλυψε τη διαφορά των 11 πόντων και στο τέλος πήρε μια θριαμβευτική νίκη επικρατώντας, με 70-88.

Αναλυτικά το ρόστερ και οι πόντοι της ομάδας, όπου ο αρχηγός των «κίτρινων» ήταν ο Ντίνος Αγγελίδης: Ορτίθ 4, Λιαδέλης 15, Σταυρακόπουλος 5, Σιούτης 12, Φλώρος, Ναχάρ, Αγγελίδης 6, Χωλόπουλος, Σάκλεφορντ 5, Μπόνι 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: