Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Τσέλσι... τίτλου!

Τη νίκη της χρονιάς πέτυχε η Τσέλσι, που πέρασε από το Ολντ Τράφορντ με 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγινε φαβορί για την Premier League! Το ντέρμπι ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Τσέλσι αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από το αποτέλεσμα του θα προέκυπτε η ομάδα που θα ήταν πιο κοντά στον τίτλο. Αυτή η ομάδα, τελικά, είναι η Τσέλσι, καθώς επικράτησε με 2-1 της αντιπάλου της και την προσπέρασε.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό με πολύ ωραίο τακουνάκι του Κόουλ, μετά από γύρισμα από αριστερά. Οι Λονδρέζοι, που είχαν και την ψυχολογία με το μέρος τους, κράτησαν εύκολα το προβάδισμα μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, καθώς η Μάντσεστερ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον ανέβασε την απόδοση της στο διάστημα 55'-70', πίεσε κάπως αλλά η απουσία του Ρούνεϊ ήταν εμφανής...

Εμφανές ήταν και το οφ σάιντ του Ντρογκμπά, που είχε περάσει ως αλλαγή, στο 79' μετά από πάσα του Καλού, αλλά ο βοηθός δεν υπέδειξε κάτι και ο επιθετικός των Λονδρέζων εκτέλεσε τον Φαν Ντερ Σαρ για το 0-2, κλειδώνοντας τη νίκη τίτλου! Το μόνο που κατάφερε η Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 81' με τον Μακέντα, ο οποίος είχε περάσει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα, βρίσκοντας την μπάλα με το... στήθος μετά από απόκρουση του Τσεχ σε σουτ του Νάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: