Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Στ’ αριστερά… όλα πάνε δεξιά!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την επικράτηση του ΠΑΟ επί της Νίκης Βόλου και την εξαιρετική αριστερή πτέρυγα.

Στ’ αριστερά… όλα πάνε δεξιά
Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τη Νίκη Βόλου ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών. Και για να συνεχιστεί το μίνι σερί (σ.σ. τρίτο συνεχές ματς με νίκη) και για να εκμεταλλευτεί η ομάδα την ήττα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι. Η αποστολή, λοιπόν, εξετελέσθη. Κατάκτηση των τριών βαθμών και… «φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι».

Βάσει των ευκαιριών, το «φτωχό» 1-0 μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «μαγική εικόνα». 27 τελικές είχαν οι «πράσινοι», εκ των οποίων οι 16 ήταν στην εστία. Το μόλις ένα τέρμα, όμως, καταδεικνύει το πρόβλημα που δείχνει η ομάδα στο σκοράρισμα, σε όλα τα ματς, πλην αυτού των Χανίων. Γεγονός που πρέπει να προβληματίζει τον Γιάννη Αναστασίου. Διότι, κάποια στιγμή θα έρθει μια… στραβοκλωτσιά στο τέλος, η οποία μπορεί να στοιχίσει πολύτιμους βαθμούς. Δεν είναι να παίζεις με αυτά…

Η εμφάνιση του «τριφυλλιού» στη σχεδόν κατάμεστη Λεωφόρο ήταν θετικότατη. Καλή κυκλοφορία, απέναντι στη γραμμή μαζινό της Νίκης, υπομονή στο παιχνίδι και καμία απειλή από την – είναι αλήθεια – πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο ανεβασμένος Ατζαγκούν σκόραρε ξανά κι’ αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο, καθώς το «τριφύλλι» χρειάζεται γκολ από τους μέσους. Οι Λαγός και Ζέκα ήταν ξανά πολύ καλοί, αλλά αυτοί που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι… αριστεροί. Κι όπου «αριστεροί», βάλτε φυσικά τη συγκεκριμένη πτέρυγα.

Οι Νάνο, Πράνιτς, Ντίνας ανέλαβαν πολλές φορές το «φορτίο» της ανάπτυξης. Και η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν μια χαρά. Ο πρώτος έκανε τις συνηθισμένες «κούρσες» του, ο Κροάτης είχε την ασίστ στον Ατζαγκούν, ένα καλό σουτ στην επανάληψη και δυο εξαιρετικές πάσες σε Ντίνα και Δώνη. Οσον αφορά στον τελευταίο, είναι σε φόρμα και το δείχνει. Τον βοηθάει, φυσικά, το γεγονός ότι φέτος παίρνει περισσότερες ευκαιρίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ωριμάζει ποδοσφαιρικά και να γίνεται καλύτερος. Αν συνεχίσει σ’ αυτόν τον ρυθμό, τότε μπορεί να μιλάμε για την αποκάλυψη της χρονιάς στον Παναθηναϊκό.

Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Στα θετικά, η συγκομιδή 10 βαθμών και η «επαφή» με την κορυφή, που είναι και το ζητούμενο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με συνέχεια στην καλή δουλειά, με την επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ, αλλά και με προσθήκη τον Ιανουάριο, τότε και βελτίωση θα παρατηρούμε και οι βαθμοί θα έρχονται για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος δεν σταματά να δηλώνει την αισιοδοξία του. Το έκανε και σήμερα. Κάτι θα ξέρει…*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: