Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

H Αρσεναλ την υπεροχή, αλλά...!!

Η Αρσεναλ διατήρησε την καλή παράδοση με την Τότεναμ, αλλά νίκη δεν πήρε. O Ποκετίνο ζήτησε πίεση, βρήκε το γκολ, αλλά δέχθηκε και φάσεις...
Μπορεί να μην έπαιξε εκθαμβωτικό ποδόσφαιρο, αλλά οι Σπερς ήταν μόλις 16 λεπτά μακριά από μια μεγάλη νίκη.... Ωστόσο, ο Ο Τσάμπερλεϊν κατάφερε να νικήσει τον Γιορίς στο 74' και έδωσε ελπίδες στην Αρσεναλ να κάνει την ανατροπή. Σίγουρα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο, αλλά οι τραυματισμοί των Αρτέτα, Ράμσεϊ και Γουίλσιρ εμπόδισαν την ομάδα να έχει τις ιδανικές επιλογές στη μεσαία γραμμή.
ADVERTISEMENT

Ο Ποκετίνο ζήτησε πίεση από τους παίκτες του, αλλά αυτό δεν πέτυχε τόσο, με την Αρσεναλ να έχει 542 σωστά περάσματα, αλλά και κοντά στο 70% κατοχή μπάλας. Από την άλλη όμως η πίεση αυτή έφερε και το γκολ των Σπερς, ο Φλαμινί την έχασε από τον Ερικσεν και ο Λαμέλα έκανε την ασίστ στον Τσαντλί.

Ο Ματιέ Φλαμινί με την είσοδό του έδωσε στην ομάδα την κατοχή, ενώ περιόρισε και τον Ερικσον, παρά το μοναδικό του σοβαρό λάθος. Εξαιρετικοί, Τσαντλί και Λαμέλα, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Ο Βέλγος έχει σκοράρει 4 φορές στα 5 ματς και πριν από αυτό το σερί ένα γκολ σε 24 παιχνίδια. Οσο για τον Αργεντίνο, είχε μια ασίστ την περασμένη σεζόν, ενώ φέτος έχει 3 στα 6 τελευταία.
Chadli fires Spurs in front...
Τα στατιστικά του ματς
Ο Τσαντλί σκόραρε τα 4ο του γκολ σε 5 ματς.
Ο Λαμέλα έδωσε την 3η του ασίστ σε έξι φετινά ματς
Ο Τσάμπερλεν έφτασε τα 10 γκολ με την Αρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις και εντός έδρας.
Η Τότεναμ δέχθηκε έξι κίτρινες κάρτες, τις περισσότερες που έχει δεχθεί με ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ
Οι «κανονιέρηδες» έχουν σκοράρει σε 11 διαδοχικά παιχνίδια. Ωστόσο, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους μόλις μια φορά.
Η Τότεναμ τελείωσε με κατοχή μόλις 31.2%, τη δεύτερη χειρότερη επίδοσή της στην Πρέμιερ Λιγκ. Η πρώτη ήταν το 2012 με τη Γιουνάιτεντ που είχε 25.9%
Η έκτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ που μια ομάδα (Αρσεναλ) έχει στα έξι πρώτα ματς 4 ισοπαλίες και 2 νίκες.
Η Τότεναμ έχει κερδίσει μόλις ένα από τα τελευταία 22 ματς στην έδρα της Αρσεναλ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: