Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Εδώ το καλό σανό!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού από τον Ατρόμητο ενώ αναφέρεται και στην υποκρισία ορισμένων όσον αφορά τις περιπτώσεις των δανεικών των «ερυθρόλευκων». 
Ξεκινάμε με τα βασικά. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση στο Περιστέρι και ηττήθηκε δίκαια από τον Ατρόμητο. Από την μία υπήρχε μια ομάδα με παίκτες που γυάλιζε το μάτι τους και από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προφανώς το μυαλό τους στη Μάλμε και δεν έδειξαν ψυχολογικά έτοιμοι για ένα από τα δύσκολα εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος.
ADVERTISEMENT
Δεν μας έρχεται εύκολα στο μυαλό παιχνίδι με τους πρωταθλητές να έχουν συνολικά μιάμιση ευκαιρία (την κεφαλιά του Μήτρογλου και το γύρισμα του καλύτερου και το Σάββατο παίκτη τους, Μαζουάκου). Και με μιάμιση ευκαιρία, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα τυχερός για να κερδίσεις, έστω και αν έχεις την κατοχή της μπάλας. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα με δύο γκέλες, σε εκτός έδρας παιχνίδια, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία, γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι  σύμπτωση…
Οι Πειραιώτες έχουν τις λύσεις, διαθέτουν την ποιότητα να επιστρέψουν άμεσα στις καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα. Αρχής γενομένης από τη Σουηδία (όπου με νίκη ή ακόμα και με ισοπαλία, θα αυξήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση  , στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης) και ακολούθως με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ένα ματς στο οποίο ο κόσμος διψά για νίκη…
Η καταστροφολογία μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα. Μπορεί να έχουν χαθεί πέντε πόντοι, αλλά και πάλι ο Θρύλος είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα. Και αυτό θα φανεί στη συνέχεια… Πάμε τώρα και στα θέματα που αρέσουν στην πλειοψηφία του κόσμου. Όταν ο Ολυμπιακός αποκτούσε τους Γιαννούλη και Καραμάνο (παραχωρώντας ταυτόχρονα και τον Παπάζογλου), τα σχόλια έπεφταν βροχή. Σχόλια του στιλ «άρχισαν πάλι οι δανεικοί», «εξασφάλισαν για πλάκα έξι πόντους με τον Ατρόμητο» και πάει λέγοντας.
Όταν από εδώ γράφαμε ότι δεν γίνεται να μειώνεις ομάδες και προσωπικότητες (σε άλλες εμφανίσεις δανεικών παικτών κατά του Ολυμπιακού), στα σχόλια κάποιοι μιλούσατε για σανό, πρόβατα και στάνες. Τώρα που ο Καραμάνος χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο (και καλά έκανε το παιδί, αφού εκεί αγωνίζεται), μάλλον θα ήταν… ξινισμένο το γάλα από τη στάνη.
Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι, το τι θα γραφόταν σε περίπτωση που το σουτ του νεαρού επιθετικού, πήγαινε δοκάρι και έξω. Θα είχαν πέσει να το φάνε το παιδί, θα το είχαν ξεσκίσει. Λες και στις δύο προηγούμενες ευκαιρίες που ήταν μέσα σημάδεψε να στείλει την μπάλα πάνω και δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο.
Και φυσικά δεν είναι η πρώτη καλή εμφάνιση δανεικού, κόντρα στον Ολυμπιακό, αυτή του Καραμάνου. Πρόχειρα στο μυαλό μας έρχονται αυτή του Μήτρογλου στον τελικό του Κυπέλλου, αυτή του Τάτου με τον Άρη (σε ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης) και το γκολ του Βλαχοδήμου με τον Πλατανιά (σε ματς που έληξε 4-2 και ουσιαστικά κρίθηκε στο 77’). Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: