Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μισός Παναθηναϊκός, μισό… ματς!!

Βαριά ήττα με 89-71 από τη Γαλατάσαραϊ στο Κάουνας γνώρισε ο ελλιπέστατος Παναθηναϊκός. Μόνο στο δεύτερο μισό έδειξαν κάποια αισιόδοξα στοιχεία οι «πράσινοι».

Μισός Παναθηναϊκός, μισό… ματς
Με μία ακόμη βαριά ήττα, 89-71 από τη Γαλατάσαραϊ, ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την παρουσία του στο τουρνουά του Κάουνας. Οι νταμπλούχοι παίζοντας ξανά χωρίς Νέλσον, Σλότερ, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη και Γιάνκοβιτς ήταν κακοί στο πρώτο μέρος και βρέθηκαν να χάνουν με 31. Βελτιωμένο το πρόσωπο στην επανάληψη, με ενθαρρυντική παρουσία ξανά από τον Μπατίστα και τους νέους, από τους οποίους ξεχώρισε ο Κόνιαρης.

Το ματς…

Διαμαντίδης, Μποχωρίδης, Παππάς, Γκιστ και Μπατίστα ήταν η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού, που όπως και κόντρα στη Ζαλγκίρις έκανε κάκιστο ξεκίνημα. Ο Αλντεμίρ αρχικά και ο Αρόγιο στη συνέχεια έφεραν τη Γαλατάσαραϊ πολύ γρήγορα σε μεγάλη διαφορά (3-18). Ο Μπατίστα πάλευε μόνος του στην επίθεση, ενώ Διαμαντίδης και Γκιστ ήταν άστοχοι. Στις ελλείψεις των «πράσινων» οι Τούρκοι είχαν να αντιπαρατάξουν ένα πολύ βαθύ ρόστερ, που παρά τις αλλαγές του Αταμάν έφτασε και στο +16 (11-27). Η ανάκαμψη του «τριφυλλιού» ήταν μόνο προσωρινή στη δεύτερη περίοδο (15-27). Τα τρία διαδοχικά τρίποντα του Πότσιους τού έκοψαν τη φόρα, τα συνεχή λάθη των παικτών του Ιβάνοβιτς πρόσφεραν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, ενώ και ο Βουγιούκας ερχόμενος από τον πάγκο πρόσφερε το κατιτίς του. Η Γαλατά με αυτά και με αυτά εκτόξευσε το προβάδισμά της στο +29 (27-55), προτού ένα τρίποντο του Κόνιαρη κι ένα λέι απ του Παππά περιορίσουν το κακό στο φινάλε του εφιαλτικού πρώτου μέρους.

Η Γαλατάσαραϊ συνέχισε φουριόζα στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου φτάνοντας την υπέρ της διαφορά στους 31 (39-70). Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, έπαιξε-επιτέλους-αποτελεσματικά σε άμυνα και επίθεση και με ένα σερί 13-0 πλησίασε στους 18 (52-70). Ανατροπή δεν έγινε, αλλά οι «πράσινοι» περιόρισαν την έκταση της ήττας, με τον Ιβάνοβιτς να ρίχνει στο παρκέ στο τέλος πεντάδα με τους Μποχωρίδη, Κόνιαρη, Παππά, Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη πλησιάζοντας μειώνοντας στους 13 (71-84) πριν το τελικό 89-71 για τους δευτεραθλητές Τουρκίας.

Δεκάλεπτα: 11-27, 32-55, 54-75, 71-89.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: