Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ζιάγκος: «Καταλυτική η παρουσία του κόσμου»

Η παρουσία του κόσμου ήταν καταλυτική για την ΑΕΚ και τη νίκη επί του Ρεθύμνου, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος όμως τόνισε πως θα πρέπει οι τόνοι να πέσουν ενόψει πρωταθλήματος.
Ζιάγκος: «Καταλυτική η παρουσία του κόσμου»
Προσγειωμένος ήταν ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά τη νίκη (81-79) της ΑΕΚ και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου επί του Ρεθύμνου, καθώς όπως τόνισε τα ματς αυτά δεν έχουν καμία βαθμολογική σημασία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Ζιάγκος:

«Θα ήθελα να σταθώ σε τρεις παραμέτρους. Ο πρώτος είναι η ψυχοσύνθεση και η ποιότητα της προσωπικότητας των παιδιών. Αν κοιτάξουμε την πορεία τελευταίων δύο χρόνων αυτή είναι μία παράμετρος προτεραιότητας. Το δεύτερο, είναι ο παράγοντας κόσμος. Περάσαμε μία διετία όπου η σχέση πέρασε μία κρίση. Στη Β’ Εθνική ήταν μοναχικός ο δρόμος. Όταν ανεβήκαμε στην Α2 κάποιοι άρχισαν να το πιστεύουν. Έτσι τώρα πιστεύω πως η σχέση ανάμεσα στην ομάδα και τον κόσμο επιστρέφει σε εποχές παλαιότερες, όταν η ΑΕΚ πρωταγωνιστούσε. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του, γιατί ήταν καταλυτική για το αποτέλεσμα. Και πάμε στην τρίτη παράμετρο. Είναι η συνοχή και ομοιογένεια της ομάδας. Είναι μια ομάδα των τελευταίων 15-20 ημερών και ειδικά τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό χρειάζονται πίστωση χρόνου για να αφομοιώσουν τις αρχές, τη φιλοσοφία αλλά και το σπουδαιότερο που είναι το ειδικό βάρος της φανέλας.

Είναι πολύ σημαντικό να μην μας συνεπάρει ο ενθουσιασμός των δύο νικών του Κυπέλλου. Είμαστε πίσω αγωνιστικά και χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Εμείς και τα παιδιά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αλλά, θα πρέπει να υπάρχει υπομονή από τους ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα. Υπάρχει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, αλλά οι νίκες στο Κύπελλο δεν έχουν βαθμολογική αξία ενόψει του πρωταθλήματος. Και το μυαλό μας είναι εκεί. Συνιστώ ψυχραιμία απ’ όλους. Ο ενθουσιασμός θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι να πέσουν για ύπνο οι παίκτες. Αύριο στο παρκέ, το κεφάλι χαμηλά και με πολύ προσεκτική διαχείριση όλου του ενθουσιασμού που επικρατεί γύρω από την ομάδα
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: