Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Εμπρός Μαρσ-έιγ!! (video)

Την ξέφρενη πορεία της στο Σαμπιονά συνέχισε η Μαρσέιγ, που νίκησε 2-1 την Σεντ Ετιέν στο «Βελοντρόμ» για την 8η αγωνιστική και φιγουράρει μόνη στη κορυφή της βαθμολογίας με έξι σερί νίκες.

Εμπρός Μαρσ-έιγ (video)
Το έργο του Μαρσέλο Μπιέλσα στην Μαρσέιγ φαίνεται πως αποδίδει γρηγορότερα και απ’ ότι περίμενε ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της. Το δημιούργημα του Αργεντινού τεχνικού συνέχισε νικηφόρα και στην 8η αγωνιστική του Σαμπιονά, νικώντας 2-1 την Σεντ Ετιέν στο κατάμεστο από 53 χιλιάδες φίλους της ομάδας «Βελοντρόμ» και απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής στην βαθμολογία με 19 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν… φουριόζοι στο χορτάρι και η υπεροχή τους δεν άργησε να καρποφορήσει. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ιμπουλά με ένα μονοκόματο σουτ από μακριά νίκησε τον Ρουφιέ για το 1-0, αλλά η Μαρσέιγ δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε επιθετικά και με κρεσέντο ευκαιριών διαμόρφωσε το 2-0 με τον Παγιέ στο 28΄. Η Μαρσέιγ έχασε ευκαιρίες ακόμα και για μεγαλύτερο σκορ στο ημίχρονο, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους «στεφανουά» να ελπίζουν.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, έκαναν περισσότερες φάσεις και μείωσαν νωρίς (53΄) με τον Μπριζόν. Στη συνέχεια η Σεντ Ετιέν πίεσε, ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ η γηπεδούχος θα μπορούσε σε μία-δύο περιπτώσεις να πετύχει και τρίτο γκολ στην αντεπίθεση. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους παίκτες του Μπιέλσα να πανηγυρίζουν μία ακόμα μεγάλη νίκη που συνοδεύτηκε από την… αναρρίχηση στη κορυφή.



Δείτε τη βαθμολογία του Σαμπιονά

Αναλυτικά, η 8η αγωνιστική:

Σάββατο, 27/9

Μονακό-Νις 0-1 (7' Εντουάρντο)
Τουλούζ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 (8' Μπεν Γιεντέρ - 33' Μπαεμπέκ)
Λιλ-Μπαστιά 1-0 (39' Oριγκι)
Λοριάν-Εβιάν 0-2 (2' Κονέ, 79' Μπαρμπόσα)
Μετς-Ρεμς 3-0 (50', 91' Φαλκόν, 71΄Κασί)
Μονπελιέ-Γκινγκάμπ 2-1 (48' Καμαρά, 87' Μοντάνιο -83' Μπεουβέ)

Κυριακή, 28/9

Μπορντό-Ρεν 2-1 (73΄ Καζρί, 93΄ Τουρέ- 80΄ Χαμπίμπου)
Λανς-Καέν 0-0
Ναντ-Λιόν 1-1 (72΄ Βερετούτ (πεν.)- 51΄ Κονέ)
Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν 2-1 (7΄ Ιμπουλά, 28΄ Παγιέ-53΄Μπριζόν)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου

Ρεμς-Μπορντό

Σάββατο 4 Οκτωβρίου

Καέν-Μαρσέιγ
Μπαστιά-Λοριάν
Εβιάν-Μετς
Νις-Μονπελιέ
Ρεν-Λανς

Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Σεντ Ετιέν-Τουλούζ
Γκινγκάμπ-Ναντ
Λυών-Λιλ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μονακό *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: