Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

«Δεν ήταν η μέρα μας»

Η Ολλανδία δεν κατάφερε να διαχειριστεί πνευματικά και σωματικά τις… συνέπειες της νίκης επί της Γεωργίας κι εκεί απέδωσε ο προπονητής της, Τον Φαν Χέλφτερεν, την ήττα από την ΠΓΔΜ.

«Δεν ήταν η μέρα μας»
Θέμα μέρα, έλλειψης ενέργειας και συγκέντρωσης ήταν η ήττα της Ολλανδίας από την ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον προπονητή των «οράνιε», Τον Φαν Χέλφτερεν.
 
«Από το πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανές πως δεν μπορούσαμε να επαναλάβουμε την ίδια προσπάθεια με χθες. Κάναμε πολλά λάθη και το σκορ έφτασε ψηλά, κάτι που δεν μας αρέσει. Καταβάλαμε προσπάθεια για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ΠΓΔΜ κατάφερε να πληγώσει την άμυνά μας με τα μακρινά σουτ, που τα περισσότερα ήταν ελεύθερα. Δεν ήταν η μέρα μας σήμερα. Ίσως εστιάσαμε περισσότερο στο χθεσινό παιχνίδι, που ξέραμε πως αν το παίρναμε θα είχαμε κάποιες ελπίδες πρόκρισης. Ήταν δύσκολο να παίξουμε ένα τόσο κρίσιμο ματς μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Έτσι είναι αυτά τα τουρνουά όμως και πρέπει να συνηθίσουμε αν θέλουμε να παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής.

Για το παιχνίδι της Τρίτης με τη Σλοβενία, είπε: «Ξέρουμε πως οι καλύτερες πιθανότητές μας για νίκη στο Ευρωμπάσκετ ήταν στα δύο πρώτα παιχνίδια. Η Σλοβενία, η Κροατία και η Ελλάδα είναι πιο δυνατές ομάδες και δεν τις είχαμε μελετήσει τόσο. Κάτι που θα κάνουμε σήμερα και αύριο».

Ο Νίκολας Ντε Γιονγκ εκπροσώπησε τους παίκτες της Ολλανδίας. «Ήταν μια σκληρή ήττα. Περιμέναμε πολύ αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν ήμασταν όπως έπρεπε, ειδικά σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας. Είχαμε μόλις δέκα ασίστ στο παιχνίδι, ενώ οι αντίπαλοι 20. Έτσι είναι δύσκολο να νικήσεις». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: